Prvo, bas je zavidan nivo hrabrosti kada je cela medijska masinerija, drzavni aparat i vladajuca oligarhija iza tebe (a i sve najvece svetske sile pride) . Jadni oni tako slabi a protiv njih studenti i profesori na blokadama. Jbt to bre David protiv golijata.Mislim da gospođa iskazuje zavidnu dozu hrabrosti što ovako imenom i prezimenom ide protiv svetih studentskih krava i oreola nepogrešivosti koji su zadenuli.
Nisi ti bu**** što čitaš to njesra... problem je što ne shvataš šta žena govori - ili ne želiš da shvatiš, izbacuje te iz zone komfora, kvari ti sistem vrednosti u kojem si ušuškan.
Posledični ad hominem je razumljiv. Da nema ad hominem napada, moralo bi se priznati da je gospođa on to something.
Ovako je lakše. Namaži je fekalijama i ajmo dalje.
Samo.... samo.... to ne vodi tamo gde misliš da si se zaputio.
E to je zaheb te tvoje logike. I što više vreme prolazi, bićeš frustriraniji što stvari ne idu kako bi želeo, nalazićeš izgovore u svemu i svačemu, samo ne na pravoj adresi - u sebi. I sebi sličnima, naravno...
Imaćemo mi u ovoj i narednim godinama mnooooogo razočaranih i posledično frustriranih revolucionara.
Bas suprotno, Vucic je vec sad postala poganija rec od svih tih nadimaka koji mu se daju.Druga stvar.
Da se takozvani predsednik Srbije i zlo u ljudskom oblicju na forumu vise ne naziva po imenu i prezimenu.
Samo Hulja, Zvala ili neki drugi prikladan naziv.
Tu si se odao...a zasluzuje najmanja ona jaja koja su letela pre neki dan u Kraljevu ako ne nesto vise
Mislio sam na lagano odumiranje ovog cirkusa sa protestima.I konacno, sto se tice frustracija i odgovora mozes li malo konkretnije da obrazlozis na sta si mislio?
Izvini što upadam u diskusiju, a što se mučiš. Zar nije teško čitati postove frustriranih članova, koji će će sasvim izvesno uskoro postati besni?Tu si se odao...
Mazanje fekalijama ili gađanje jajima - za zločin iznošenja mišljenja sa kojim se ne slažeš.
Jadan je taj tvoj sistem vrednosti. I jadna je zemlja koja baštini takvu filozofiju, jer od gađanja jajima do vešala vrlo je kratak put, sve zavisi koliko te ko nervira.
Ne očekujem da shvatiš o čemu ti govorim. Ti si zakovan u "sistemu vrednosti" da cilj opravdava sredstvo. Ali nije tako.
Za tebe "nema druge nego ovako do pobede". Ali nije tako i neće biti tako.
Mislio sam na lagano odumiranje ovog cirkusa sa protestima.
I ti, a i većina ovde je veoma zagrejana i iskreno misli da će ovo ići ka obaranju vlasti.
Neće. Stvari neće biti iste, to je sigurno, ali vlast neće pasti. Barem ne na ulici.
I to će vas frustrirati do nivoa besa.
I nije mi vas žao - odrasli ljudi trebali bi biti trezveniji od ovog bućkuriša koje čitam svakodnevno na temi.
Na to sam mislio.
Mislio sam da je ovo isečak iz neke knjige. Šteta, krenulo je zanimljivo. I završilo se.Интелектуалци и светина
Imamo mi i pametnih ljudi... šteta što većina ćuti.
Čitajte ljudi, obrazujte se... nemojte biti nesvesni vinovnici sopstvene propasti i propasti sopstvene države:
Интелектуалци и светина
Мирјана Васовић
![]()
(„Шта, нико неће на посну даћу? Па, добро, ја ћу”)
(...)
Kaznu za ubistvo ili pad legitimne vlasti i njena zamena nekom drugom čija se legitimnost meri brojem travki trave na ledini na kojoj je s koca i konopca skrpljena?Е то су исти ови који захтевају закониту казну за убиство 15 цивила. Има ли краја левичарском лудилу?!!!!!!
Diktator i apsolutista kojem dva meseca blokiraju državu i on diktator po tom pitanju ne uradi ništa da to spreči?Одакле право људима да апсолутистичке политичаре који крше Устав и прогоне новинаре / студенте називају диктаторима?
Čudna neka dikratura i apsolutizam.Како могу да тврде да су за слободу говора људи који јавно говоре шта не одговара режиму?
Evo baš vidim da si zaglavio zatvor zbog toga što pričaš na forumu.Слобода говора значи да ја могу да причам шта год хоћу без да ми се ико успротиви, не да свако може да прича шта хоће без државне одмазде
I uz neophodan uslov, da su na platnom spisku Kremlja.Usluga koju nam čini Politika jeste da nepogrešivo sakupljaju sve pseudointelektualce i kvazianalitičare domaće javnosti, da znamo čije mišljenje o politici nikada ne treba da slušamo.
A usluga je korisna, konkretno, čega zbog?Usluga koju nam čini Politika jeste da nepogrešivo sakupljaju sve pseudointelektualce i kvazianalitičare domaće javnosti, da znamo čije mišljenje o politici nikada ne treba da slušamo.
nisam pročitao post dovoljno pažljivo, sad vidim da si ponudio i razlog zašto.da znamo čije mišljenje o politici nikada ne treba da slušamo.
da. Kao naslov neke soicioloske knjige iz 19. veka.Mislio sam da je ovo isečak iz neke knjige. Šteta, krenulo je zanimljivo. I završilo se.
To na stranu, samo sam hteo da vidim čemu vodi, da sačekam da priča kulminira i pređe u nešto manje pritvoreno, recimo neku ogoljenu mržnju, izlive gneva i slično. Pošto tako to većinom biva u ovakvim stihijskim poletima.da. Kao naslov neke soicioloske knjige iz 19. veka.
Za ovaj prvi deo mogu da priznam da sam preterao. Upao sam u taj radikalski mulj toksicnog podmetanja. Predmetna gospodja potpisnik ima pravo na svoje misljenje I ne treba da bude gadjanja jajima zbog toga. Ali ako istupa u javnost onda to apslotuno poziva na postojanje kritike I argumentovanja. Sa druge strane, list koji besomucno laze, targetira I lazno klevece siroke kategorije stanovnistva ove zemlje zasluzuje mnogo vise od tih jaja. Kako sada da neko kaze nema veze, napravili ste trovacnicu od drustva zarad interesa malog kruga ljudi? Nekad je taj list imao reputaciju bar, bilo je suceljavanja stavova I nesto objektivijih analiza, mogla se cuti I jedna I druga strana. A sada besomucno lazi I huskanje razlicitih kategorija ljudi izmedju sebe kako bi se primenila stara taktika zavadi pa vladaj.Tu si se odao...
Mazanje fekalijama ili gađanje jajima - za zločin iznošenja mišljenja sa kojim se ne slažeš.
Jadan je taj tvoj sistem vrednosti. I jadna je zemlja koja baštini takvu filozofiju, jer od gađanja jajima do vešala vrlo je kratak put, sve zavisi koliko te ko nervira.
Ne očekujem da shvatiš o čemu ti govorim. Ti si zakovan u "sistemu vrednosti" da cilj opravdava sredstvo. Ali nije tako.
Za tebe "nema druge nego ovako do pobede". Ali nije tako i neće biti tako.
Mislio sam na lagano odumiranje ovog cirkusa sa protestima.
I ti, a i većina ovde je veoma zagrejana i iskreno misli da će ovo ići ka obaranju vlasti.
Neće. Stvari neće biti iste, to je sigurno, ali vlast neće pasti. Barem ne na ulici.
I to će vas frustrirati do nivoa besa.
I nije mi vas žao - odrasli ljudi trebali bi biti trezveniji od ovog bućkuriša koje čitam svakodnevno na temi.
Na to sam mislio.
Nema svako bide. Ja cak ni ne poznajem nekoga ko to ima.Ovde je naveden čitav niz nepotrebnih troškova:
- Umesto toalet papira koristite bide,
Taj list koji tako etiketiraš, u rubrici "Pogledi", pored pomenute gospođe ima i kolumnu Boška Jakšića koji ima sasvim suprotne stavove.Sa druge strane, list koji besomucno laze, targetira I lazno klevece siroke kategorije stanovnistva ove zemlje zasluzuje mnogo vise od tih jaja.
Kao što rekoh - kad jednoumlje vlada, suprostavljeno mišljenje ti smrdi.Перкан је она баба у трамвају, у коме има 500 степени, а људи унутра се туширају пред задушнице, али не дај боже да неко отвори прозор. Ће поцркамо.
Баш супротно, купити сухомеснато од сељака директно, свеже месо се исплати само са замрзивачима.Treba razmisliti o pametnijim oblicima bojkota.
Kupovati sto vise osnovnih namirnica (npr sveze mezo umesto suhomesnatih, sveze povrce umesto smrznutog).
Kupovati na pijaci, u ruskim marketima, Amanu i od svercera. Ko moze treba i sam da svercuje hranu.
Kupovati one proizvode na kojima je marza mala, jer oni ne zaradjuju jednako na svemu. Tu treba neko da nas posavetuje.
Kapovati direktno od proizvodjaca, npr ja kuoujem med po dogovoru od jednog pcelara direktno.
Prestati sa kupovinom slatkisa. Nezdravi su i bez njih se moze.
Druga stvar.
Da se takozvani predsednik Srbije i zlo u ljudskom oblicju na forumu vise ne naziva po imenu i prezimenu.
Samo Hulja, Zvala ili neki drugi prikladan naziv.
Перкане досадио си и богу и народу са овим, одавно сам ти написао зашто ти овај покушај пресликавања "борбе студената за владавину закона" у "борбу за довођење Ђиласа на власт" не пије воду и нико неће да се бави твојим фантазијама. Власт која не спроводи закон нема и не може да има легитимитет. Као, дословно, по дефиницији саме речи не можеKaznu za ubistvo ili pad legitimne vlasti i njena zamena nekom drugom čija se legitimnost meri brojem travki trave na ledini na kojoj je s koca i konopca skrpljena?
Malo licemerno, zar ne?![]()
Diktator i apsolutista kojem dva meseca blokiraju državu i on diktator po tom pitanju ne uradi ništa da to spreči?
Malo licemerno, zar ne?
Tražimo promenu vlasti na ulici, Ustav volimo, ali pravimo izuzetak ovaj put...
Malo licemerno, zar ne?
Čudna neka dikratura i apsolutizam.
Malo licemerno, zar ne?
Evo baš vidim da si zaglavio zatvor zbog toga što pričaš na forumu.
Prava diktatura.
Malo licemerno, zar ne?
Перкане досадио си и богу и народу са овим