Kupovati sto vise osnovnih namirnica (npr sveze mezo umesto suhomesnatih, sveze povrce umesto smrznutog).
Kupovati na pijaci, u ruskim marketima, Amanu i od svercera. Ko moze treba i sam da svercuje hranu.
Kupovati one proizvode na kojima je marza mala, jer oni ne zaradjuju jednako na svemu. Tu treba neko da nas posavetuje.
Kapovati direktno od proizvodjaca, npr ja kuoujem med po dogovoru od jednog pcelara direktno.
Ovde je naveden čitav niz nepotrebnih troškova:@Cotra
takav zivot i povremenim seksom, nekom polovnom knjigom i to je to.
dodajmo da su i kondomni neophodni kao trosak u tom slucaju.
- Ukinuti meso i proizvode od mesa (nije zdravo zbog povećanog rizika oboljevanja od raka debelog creva).
- Vozite bicikl a ne kola (zdravije je u vaskularnom smislu a i ekološki je)
- Ono što mi je doneseno iz ruskih marketa je nezavidnijeg kvaliteta od ostalih koji takođe nisu na zavidnom nivou a i što bi kad smo mi država koja je rešila problem aflatoksina pomeranjem decimale.
- Kafu izbacite ili ako pijete pravite onu tursku pa onaj soc procedite pa ponovo kuvajte
- Ništa nije zdravo, sve je puno herbicida, pesticida, raznorazne hemije stoga: sami sadite po saksijama i gajite šta vam treba, kupite kozu za na terasu i par košnica zbog propolisa,
- Umesto toalet papira koristite bide,
- Članstvo u biblioteci ili ako je i to preveliki trošak: razmenjivanje knjiga sa prijateljima
- Zašto povremen sex, zdraviji je češći: svima za srce, vama za prostatu?! (Ovde je višestruka ušteda: što aktivnije, to manja potreba za teretanom/ukidanje članstva u istoj! Tu je i benefit bolje cirkulacije, pa će se manje kupovati čarape, dogrevati prostorije, zategnutija koža pa se smanjuje potreba za antirid kremama itd.)
Moglo bi da dođe u obzir i ako su u pitanju monogamni, "čisti" partneri (prethodno testirani na PPB, ali je problem potencijalni HPV) pa spirala kod nje ili vazektomija kod njega.
Navedeni saveti će vam pomoći ili da uštedite ili da uđete u depresiju.
Živeli!
P.S. Za još saveta o štednji, pratite ovaj nalog.