Перкане досадио си и богу и народу са овим
Ne shvataš me, ja ne tvrdim se studenti bore da Đilasa dovedu na vlast.
Ja tvrdim da je posledica njihovog ponašanja dolazak na vlast, mimo izbornog procesa, stranaka koje nemaju podršku da sede tamo gde hoće da sede.
A ti, niti bilo ko od vas, nikako nećete da napravite razliku između:
1. "Studenata" koji organizuju studente i
2. Studenata koji tabanaju ulicama i gradovima, nabijaju žuljeve, pevaju "Vostani Serbie" i nose ikone na čelu svojih kolona.
Ne postoje "studenti" u ovom našem cirkusu.
Postoje stratumi unutar tog generičkog termina, gde svaki stratum ima drugačiju motivaciju, interese i ciljeve.
Ja ovu decu na ulicama nikada ne bih pljuvao, osim možda ponekad da im zveknem neku kritiku, kao stariji i iskusniji dečici koja su teletabisi, lako ih je naložiti, nemaju dovoljno kilometraže u životu da prepoznaju sve zamke i sve zablude. Ja im njihove iluzije opraštam i divim se njihovim idealima (iako su mi smešni kao što mi je smešno i dete koje obuče tatine cipele).
Ali pravim veliku razliku između njih i onih drugih koji sede po nekim "plenumima", koji su stranački aktivisti pored toga što su studenti, koji primaju instrukcije i sprovode programe.
Ovde ima mnogo nijansi, a naravno da većina vas ni izbliza nema tu sposobnost niti želju da toliko duboko disektira realnost da bi došla do suštine, aktera, motiva.
Vama je bitno samo da je onaj postao "bivši".
A što se tiče Vučića diktatora, neka ga bre smeni narod na izborima i sve ok.
Neka glasa dva miliona ljudi protiv njega, džaba mu izborne prevare, to se ne može popraviti.
Ali jbg, nekako bude suprotno. A za to postoji razlog, to nisu izborne mućke, to je činjenica da je Vučić ljudima manje zlo.
Kad se pomirite sa tom činjenicom, bićete na pola puta da ga na izborima pobedite.