Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Kupovati sto vise osnovnih namirnica (npr sveze mezo umesto suhomesnatih, sveze povrce umesto smrznutog).
Kupovati na pijaci, u ruskim marketima, Amanu i od svercera. Ko moze treba i sam da svercuje hranu.
Kupovati one proizvode na kojima je marza mala, jer oni ne zaradjuju jednako na svemu. Tu treba neko da nas posavetuje.
Kapovati direktno od proizvodjaca, npr ja kuoujem med po dogovoru od jednog pcelara direktno.

@Cotra
takav zivot i povremenim seksom, nekom polovnom knjigom i to je to.
dodajmo da su i kondomni neophodni kao trosak u tom slucaju.
Ovde je naveden čitav niz nepotrebnih troškova:
  • Ukinuti meso i proizvode od mesa (nije zdravo zbog povećanog rizika oboljevanja od raka debelog creva).
  • Vozite bicikl a ne kola (zdravije je u vaskularnom smislu a i ekološki je)
  • Ono što mi je doneseno iz ruskih marketa je nezavidnijeg kvaliteta od ostalih koji takođe nisu na zavidnom nivou a i što bi kad smo mi država koja je rešila problem aflatoksina pomeranjem decimale.
  • Kafu izbacite ili ako pijete pravite onu tursku pa onaj soc procedite pa ponovo kuvajte
  • Ništa nije zdravo, sve je puno herbicida, pesticida, raznorazne hemije stoga: sami sadite po saksijama i gajite šta vam treba, kupite kozu za na terasu i par košnica zbog propolisa,
  • Umesto toalet papira koristite bide,
  • Članstvo u biblioteci ili ako je i to preveliki trošak: razmenjivanje knjiga sa prijateljima
  • Zašto povremen sex, zdraviji je češći: svima za srce, vama za prostatu?! (Ovde je višestruka ušteda: što aktivnije, to manja potreba za teretanom/ukidanje članstva u istoj! Tu je i benefit bolje cirkulacije, pa će se manje kupovati čarape, dogrevati prostorije, zategnutija koža pa se smanjuje potreba za antirid kremama itd.)
Što se tiče pominjanog troška zbog kondoma i to je rešivo:

1740139438482.png
1740139455984.png

Moglo bi da dođe u obzir i ako su u pitanju monogamni, "čisti" partneri (prethodno testirani na PPB, ali je problem potencijalni HPV) pa spirala kod nje ili vazektomija kod njega.

Navedeni saveti će vam pomoći ili da uštedite ili da uđete u depresiju.
Živeli!
P.S. Za još saveta o štednji, pratite ovaj nalog.

dosta ima ovih koji pisu kolumne
sve intelektualci
a ne znaju da iskopaju sanac

a kamoli da razumeju kompleksnost

ali perhan koji je u fazonu, eto kako je hrabra da pljune na studente
to mi kao ono pas koji laje u svom dvoristu

ali mi to ne mozemo da kontamo, jer nismo toliko pametni
a ova ne zna iskopa sanac

Mislim da gospođa iskazuje zavidnu dozu hrabrosti što ovako imenom i prezimenom ide protiv svetih studentskih krava i oreola nepogrešivosti koji su zadenuli.
Nisi ti bu**** što čitaš to njesra... problem je što ne shvataš šta žena govori - ili ne želiš da shvatiš, izbacuje te iz zone komfora, kvari ti sistem vrednosti u kojem si ušuškan.
Posledični ad hominem je razumljiv. Da nema ad hominem napada, moralo bi se priznati da je gospođa on to something.
Ovako je lakše. Namaži je fekalijama i ajmo dalje.

Samo.... samo.... to ne vodi tamo gde misliš da si se zaputio.
E to je zaheb te tvoje logike. I što više vreme prolazi, bićeš frustriraniji što stvari ne idu kako bi želeo, nalazićeš izgovore u svemu i svačemu, samo ne na pravoj adresi - u sebi. I sebi sličnima, naravno...

Imaćemo mi u ovoj i narednim godinama mnooooogo razočaranih i posledično frustriranih revolucionara.
Prvo, bas je zavidan nivo hrabrosti kada je cela medijska masinerija, drzavni aparat i vladajuca oligarhija iza tebe (a i sve najvece svetske sile pride) . Jadni oni tako slabi a protiv njih studenti i profesori na blokadama. Jbt to bre David protiv golijata.

Drugo, moj i gospodjin sistem zivotnih vrednosti jeste na potpuno suprotnim polovima to je tacno. Ja nju potpuno razumem ali se ne slazem sa takvim vidjenjem drzave i drustva, odgovornosti i autoriteta. Ali to je sada presiroka prica za ovu temu.

Trece, nisam je namazao fekalijama uopste u svom postu, a zasluzuje najmanja ona jaja koja su letela pre neki dan u Kraljevu ako ne nesto vise. Vise je definisanje tokova finansiranja i kontrole medija koji njena drugarica Smajlovicka vodi i zasto je ona uopste pozvana da napise ovaj tekst (a istovetno je izjavila i u njihovom podkastu).

I konacno, sto se tice frustracija i odgovora mozes li malo konkretnije da obrazlozis na sta si mislio?

Druga stvar.
Da se takozvani predsednik Srbije i zlo u ljudskom oblicju na forumu vise ne naziva po imenu i prezimenu.
Samo Hulja, Zvala ili neki drugi prikladan naziv.
Bas suprotno, Vucic je vec sad postala poganija rec od svih tih nadimaka koji mu se daju.

Da je barem odabran jedan standardizovan nadimak, nego ih ima 50, pa sve to deluje infantilno, ko kad deca prvi put otkriju ruzne reci pa hoce sve odjednom da ih upotrebe.

Dakle, ili plenum da skrati spisak na jedan zvanican, ili samo Vucic.

a zasluzuje najmanja ona jaja koja su letela pre neki dan u Kraljevu ako ne nesto vise
Tu si se odao...
Mazanje fekalijama ili gađanje jajima - za zločin iznošenja mišljenja sa kojim se ne slažeš.
Jadan je taj tvoj sistem vrednosti. I jadna je zemlja koja baštini takvu filozofiju, jer od gađanja jajima do vešala vrlo je kratak put, sve zavisi koliko te ko nervira.
Ne očekujem da shvatiš o čemu ti govorim. Ti si zakovan u "sistemu vrednosti" da cilj opravdava sredstvo. Ali nije tako.
Za tebe "nema druge nego ovako do pobede". Ali nije tako i neće biti tako.
I konacno, sto se tice frustracija i odgovora mozes li malo konkretnije da obrazlozis na sta si mislio?
Mislio sam na lagano odumiranje ovog cirkusa sa protestima.
I ti, a i većina ovde je veoma zagrejana i iskreno misli da će ovo ići ka obaranju vlasti.
Neće. Stvari neće biti iste, to je sigurno, ali vlast neće pasti. Barem ne na ulici.
I to će vas frustrirati do nivoa besa.
I nije mi vas žao - odrasli ljudi trebali bi biti trezveniji od ovog bućkuriša koje čitam svakodnevno na temi.

Na to sam mislio.

Tu si se odao...
Mazanje fekalijama ili gađanje jajima - za zločin iznošenja mišljenja sa kojim se ne slažeš.
Jadan je taj tvoj sistem vrednosti. I jadna je zemlja koja baštini takvu filozofiju, jer od gađanja jajima do vešala vrlo je kratak put, sve zavisi koliko te ko nervira.
Ne očekujem da shvatiš o čemu ti govorim. Ti si zakovan u "sistemu vrednosti" da cilj opravdava sredstvo. Ali nije tako.

I ti, a i većina ovde je veoma zagrejana i iskreno misli da će ovo ići ka obaranju vlasti.
Neće. Stvari neće biti iste, to je sigurno, ali vlast neće pasti. Barem ne na ulici.
I nije mi vas žao - odrasli ljudi trebali bi biti trezveniji od ovog bućkuriša koje čitam svakodnevno na temi.

Na to sam mislio.
Izvini što upadam u diskusiju, a što se mučiš. Zar nije teško čitati postove frustriranih članova, koji će će sasvim izvesno uskoro postati besni?

Uopšte nije teško, kad se pomiriš sa činjenicom da pismenost, elokventnost i obrazovanje nisu sinonimi za mudrost.
Onda čitanje takvih postova postaje veoma zabavno.

Imamo mi i pametnih ljudi... šteta što većina ćuti.
Čitajte ljudi, obrazujte se... nemojte biti nesvesni vinovnici sopstvene propasti i propasti sopstvene države:

Интелектуалци и светина​

Мирјана Васовић

(„Шта, нико неће на посну даћу? Па, добро, ја ћу”)

(...)

Боже каква будалаштина од текста. Ово је 1/1 реторика преузета од реакционарних и протофашистичких апологета друге половине 2010их година, само завијена у обланду предугих реченица које треба ваљда да замаскирају пар бен-шапиросвксих тврдњи:

1. У нашој земљи највећи утицај и привилегије имају паметни људи, посебно они који критикују режим. Што се мање појављују на РТС-у и имају мање пара то су више привилеговани и утицајни. Они чине доминантну утицајну групу која тлачи најугроженије мањине у земљи - политичаре и богаташе

2. Постојање људи који критикују режим и актуелно друштвено стање је недемократско и антилиберално. Како могу да тврде да су за слободу говора људи који јавно говоре шта не одговара режиму? Какав је то "либерализам" када постоје "новокомпоновани дисиденти различитих фела"? Слобода говора значи да ја могу да причам шта год хоћу без да ми се ико успротиви, не да свако може да прича шта хоће без државне одмазде

3. Одакле право људима да апсолутистичке политичаре који крше Устав и прогоне новинаре / студенте називају диктаторима? Помахниталим интелектуалним елитама је план да такве пошаљу на робију зато што мрзе Србију (јер су се Милошевић, Дачић и Вучић иначе показали као јако позитивни утицаји на територијални и сваки други интегритет Србије)

4. Сећате се америчке пропаганде о "воук" покрету из 2010-их? Е то су исти ови који захтевају закониту казну за убиство 15 цивила. Има ли краја левичарском лудилу?!!!!!!

Usluga koju nam čini Politika jeste da nepogrešivo sakupljaju sve pseudointelektualce i kvazianalitičare domaće javnosti, da znamo čije mišljenje o politici nikada ne treba da slušamo.

Е то су исти ови који захтевају закониту казну за убиство 15 цивила. Има ли краја левичарском лудилу?!!!!!!
Kaznu za ubistvo ili pad legitimne vlasti i njena zamena nekom drugom čija se legitimnost meri brojem travki trave na ledini na kojoj je s koca i konopca skrpljena?
Malo licemerno, zar ne? :)

Одакле право људима да апсолутистичке политичаре који крше Устав и прогоне новинаре / студенте називају диктаторима?
Diktator i apsolutista kojem dva meseca blokiraju državu i on diktator po tom pitanju ne uradi ništa da to spreči?
Malo licemerno, zar ne?

Tražimo promenu vlasti na ulici, Ustav volimo, ali pravimo izuzetak ovaj put...
Malo licemerno, zar ne?

Како могу да тврде да су за слободу говора људи који јавно говоре шта не одговара режиму?
Čudna neka dikratura i apsolutizam.
Malo licemerno, zar ne?

Слобода говора значи да ја могу да причам шта год хоћу без да ми се ико успротиви, не да свако може да прича шта хоће без државне одмазде
Evo baš vidim da si zaglavio zatvor zbog toga što pričaš na forumu.
Prava diktatura.
Malo licemerno, zar ne?

Usluga koju nam čini Politika jeste da nepogrešivo sakupljaju sve pseudointelektualce i kvazianalitičare domaće javnosti, da znamo čije mišljenje o politici nikada ne treba da slušamo.
A usluga je korisna, konkretno, čega zbog?
Da imaš na jednom mestu sve reakcionarne snage koje treba popeglati kad ulica preuzme primat nad izborima u ovoj zemlji?
:)

Jadna je zemlja ako ovakav način razmišljanja prevlada.

edit:

da znamo čije mišljenje o politici nikada ne treba da slušamo.
nisam pročitao post dovoljno pažljivo, sad vidim da si ponudio i razlog zašto.
Izvinjavam se!

Poslednja izmena:
da. Kao naslov neke soicioloske knjige iz 19. veka.
To na stranu, samo sam hteo da vidim čemu vodi, da sačekam da priča kulminira i pređe u nešto manje pritvoreno, recimo neku ogoljenu mržnju, izlive gneva i slično. Pošto tako to većinom biva u ovakvim stihijskim poletima.

Tu si se odao...

Na to sam mislio.
Za ovaj prvi deo mogu da priznam da sam preterao. Upao sam u taj radikalski mulj toksicnog podmetanja. Predmetna gospodja potpisnik ima pravo na svoje misljenje I ne treba da bude gadjanja jajima zbog toga. Ali ako istupa u javnost onda to apslotuno poziva na postojanje kritike I argumentovanja. Sa druge strane, list koji besomucno laze, targetira I lazno klevece siroke kategorije stanovnistva ove zemlje zasluzuje mnogo vise od tih jaja. Kako sada da neko kaze nema veze, napravili ste trovacnicu od drustva zarad interesa malog kruga ljudi? Nekad je taj list imao reputaciju bar, bilo je suceljavanja stavova I nesto objektivijih analiza, mogla se cuti I jedna I druga strana. A sada besomucno lazi I huskanje razlicitih kategorija ljudi izmedju sebe kako bi se primenila stara taktika zavadi pa vladaj.

Sto se protesta I njihovog zamiranja tice, ostaje da se vidi kako ce situacija dalje da se odvija. Njihov cilj za pocetak i nije promena vlasti vec pre svega transparentnost, a zatim i odgovornost i manje korupcija. A triger je bilo i laganje i manipulacija od strane predsednika i pojedinih ministara od prvog dana nakon tragedije. Da su samo cutali i radili sta im je posao nista od ovoga ne bi bilo. Jednostavno se u medjuvremenu nametnula sva pogubnost njihovog pristupa vodjenju drzave i nacina komunikacije. Pri tom protest je nesto potpuno novo u svetskim razmerama. Mislim da ce biti uzor mnogima u buducnosti sirom sveta.

Protesti su postigli maksimum.
Ništa više nije isto.

Vlast je dobila ogromnu pesnicu u nos, od toga da li su nešto naučili zavisiće koliki će biti njihov pad na sledećim izborima - mali ili mnogo veliki.
A opozicija je popišana od strane studenata i većine naroda koji protestuje.

Sad treba barem vratiti decu u škole, a studenti nek se igraju izmišljanja novog svetskog poretka zasnovanog na studentskoj pravdi, dok roditelji hoće to da finansiraju.
Bože moj, može se studirati i 50 godina, niko im ne brani.

A što se tiče blokada saobraćajnica, upada u opštine i institucije... to je više stvarno postalo smešno i kontraproduktivno.
Što se više na tome insistira, daje se veći legitimitet vlastima da što manje nauče iz ove pesnice koju su opravdano dobili u nos.
Pa ko voli nek izvoli...

Перкан је она баба у трамвају, у коме има 500 степени, а људи унутра се туширају пред задушнице, али не дај боже да неко отвори прозор, баба има да бије. Баба зна.. Ће поцркамо.

Poslednja izmena:
Sa druge strane, list koji besomucno laze, targetira I lazno klevece siroke kategorije stanovnistva ove zemlje zasluzuje mnogo vise od tih jaja.
Taj list koji tako etiketiraš, u rubrici "Pogledi", pored pomenute gospođe ima i kolumnu Boška Jakšića koji ima sasvim suprotne stavove.
1740149637459.png

To je za tri svetlosne godine približnije definiciji "novinarstva" od glasila tipa N1, Nova, Peščanik i ostali gde debata postoji samo ako je među istomišljenicima.
To je i napravilo kognitivnu šizofreniju u opozicionim masama u Srbiji. Kad se zatvoriš u zvono jednoumlja gde svi pričaju isto, dobiješ paralelnu realnost, a to dovodi do slabih rezultata na izborima. Ne vidiš stvaran svet oko sebe.

Politika je institucija za ove bilmeze.

Перкан је она баба у трамвају, у коме има 500 степени, а људи унутра се туширају пред задушнице, али не дај боже да неко отвори прозор. Ће поцркамо.
Kao što rekoh - kad jednoumlje vlada, suprostavljeno mišljenje ti smrdi.

Treba razmisliti o pametnijim oblicima bojkota.
Kupovati sto vise osnovnih namirnica (npr sveze mezo umesto suhomesnatih, sveze povrce umesto smrznutog).
Kupovati na pijaci, u ruskim marketima, Amanu i od svercera. Ko moze treba i sam da svercuje hranu.
Kupovati one proizvode na kojima je marza mala, jer oni ne zaradjuju jednako na svemu. Tu treba neko da nas posavetuje.
Kapovati direktno od proizvodjaca, npr ja kuoujem med po dogovoru od jednog pcelara direktno.
Prestati sa kupovinom slatkisa. Nezdravi su i bez njih se moze.

Druga stvar.
Da se takozvani predsednik Srbije i zlo u ljudskom oblicju na forumu vise ne naziva po imenu i prezimenu.
Samo Hulja, Zvala ili neki drugi prikladan naziv.
Баш супротно, купити сухомеснато од сељака директно, свеже месо се исплати само са замрзивачима.
За поврће се слажем.
Слаткиши могу у руском Светофору, мада боље правити џем, слатко и купити домаћи мед. Има пуно Бг пчелара.

Kaznu za ubistvo ili pad legitimne vlasti i njena zamena nekom drugom čija se legitimnost meri brojem travki trave na ledini na kojoj je s koca i konopca skrpljena?
Malo licemerno, zar ne? :)
Перкане досадио си и богу и народу са овим, одавно сам ти написао зашто ти овај покушај пресликавања "борбе студената за владавину закона" у "борбу за довођење Ђиласа на власт" не пије воду и нико неће да се бави твојим фантазијама. Власт која не спроводи закон нема и не може да има легитимитет. Као, дословно, по дефиницији саме речи не може

1740149717761.png

Нећу да се расправљам о "борби за незакониту смену власти" када се иста не дешава нигде ван твоје главе

Diktator i apsolutista kojem dva meseca blokiraju državu i on diktator po tom pitanju ne uradi ništa da to spreči?
Malo licemerno, zar ne?

Tražimo promenu vlasti na ulici, Ustav volimo, ali pravimo izuzetak ovaj put...
Malo licemerno, zar ne?

Čudna neka dikratura i apsolutizam.
Malo licemerno, zar ne?

Evo baš vidim da si zaglavio zatvor zbog toga što pričaš na forumu.
Prava diktatura.
Malo licemerno, zar ne?

Не мора диктатор да буде способан да изађе на крај са друштвеним изазовима да би био диктатор. Политичар који централизује власт (посебно ван формалних структура и закона) и по чијем се индивидуалном налогу (диктату) спроводи извршна власт је по дефиницији ствари диктатор. То што је омражен међу народом и што се са дисидентима обрачунава шаљући хулигане да ломе вилице не значи да није диктатор. То само значи да је диктатор чија снага не потиче од народа и државе (већ у овом случају од стране подршке). Другим речима, Вучић није диктатор на начин на који је нпр. Хитлер био диктатор већ на начин на који је то био Недић.

Vrh