Tzv gradjanski otpor je besmislen u kleptokratskoj diktaturi, pogotovo kada je vecina gradjana uz vlast.
Mislim da znas i sam, ali si dosao ovde da proviciras..Ok, svi su služba i sve je rasipanje energije. Šta su rešenja???
Spanski kralj i kraljica danas u Valensiji. Gadjani blatom. Kraljica blatnjava u suzama prilazi gradjanima. Minimalno obezbedjenje. Premijer pobegao. Zamislite situaciju kod nas. Koliko bi batinasi Novaka Nedica ubili ljudi u Srbiji? Malo sam pogledao njihovu stampu, ne videh da ih proglasavaju petom kolonom i drugospancima. Zivela Spanija.
Ovo je po meni fundamenalni problem i dok ne promenimo način na koji nas EU gleda, ne možemo ništa značajno promeniti.EU nema nikakvih razloga da nas orimi jer smo u ovakvom stsnju idealni za ulogu koju su nam namenili. To je uloga
1. rudarske kolonije
2. deponije
3. crne rupe za pranje novca
До 1000 људи на прoтесту. Ови бламантни перформанси апстрактног сликарства, 70% авокадо стадо, 15% кучкари, 15% остали.
Разумем, ретки су они који себи могу да приуште у овом времену уопште и да размишљају о темама од јавног интереса и јбг, они који имају времена и средстава јесу ова грађанска фела. Посебна је прича како смо дошли до тога. Немам више воље с тиме да се мајем. Умрла нација.
То би било то. Ко се како снађе, ко преживи ко побегне.
Срећно свима
До 1000 људи на прoтесту. Ови бламантни перформанси апстрактног сликарства, 70% авокадо стадо, 15% кучкари, 15% остали.
Разумем, ретки су они који себи могу да приуште у овом времену уопште и да размишљају о темама од јавног интереса и јбг, они који имају времена и средстава јесу ова грађанска фела. Посебна је прича како смо дошли до тога. Немам више воље с тиме да се мајем. Умрла нација.
То би било то. Ко се како снађе, ко преживи ко побегне.
Срећно свима
To je uvek problem te ‘zapadne podrske’.Ovo je po meni fundamenalni problem i dok ne promenimo način na koji nas EU gleda, ne možemo ništa značajno promeniti.
Moramo se zapitati koliko EU, tj. zapadnim vladama životi običnih građana uopšte vrede.
Ja mislim da ne vrede ništa, što mogu da potvrde i sankcije od 1992. do 1995. koje su uvedene da bi se zaustavio rat u BiH, a zatim bombardovanje 1999. da bi se zaustavio rat u KiM.
U oba slučaja su građani platili veliku cenu dok režim nije ništa ni osetio.
A onda se zapitamo koliko životi naših građana vrede našim vladama, i odgovor je možda čak i manje nego stranim.
Dok ne naučimo sebe da cenimo ne možemo očekivati da nas neko drugi ceni.
Никако друже да се враћаш овде! Посебно не ако си ту оформио стабилан, пристојан живот.Amin.
Moram priznati da sam ove godine imao krizu i preispitivanje da li ostati ili se vratiti iz inostranstva. Kada vidim šta se sve dešava, nostalgija nestaje kao rukom odnešena. Tužno.
Reakcija pučanstva na ove događaje je blago rečeno poražavajuća. Nismo izvukli nikakve pouke iz sličnih prethodnih događaja.
Никако друже да се враћаш овде! Посебно не ако си ту оформио стабилан, пристојан живот.
Што се тиче те неке емотивне приче, све и да ставиш сва ова друштвено-политичка срања по страни и де факто тренутно најгори државни апарат у Европи а можда и у свету, ЉУДИ овде су убијени. Сваког дана се изнова фасцинирам том успеху овога друштва да покупи искључиво најгоре и са истока и са запада без примене било чега доброг споља. Само лош гас, само последице тих неких глобалних трендова!
Па чак и понешто добро, што нам остаде из прошлости поприма негативан карактер у овом контексту.
Овом приликом ми уопште није намера да изнова прозивам круг двојке и генерално грађанску струју. Само ето, доживех још једну, ваљда потребну, катарзу. И контатујем да је то оно што имамо, што себи може да приушти какво-такво друштвено деловање.
Остатак народа је по свему судећи увелико у моду пуког преживљавања.
Ja mislim da smo sebi zacementirali sudbinu još 1990/91/92 godine.Sve potpisujem što si napisao.
Srbiji je pod hitno potrebna promena ako ne želimo da nestanemo kao nacija. Da bi se ispravile sve greške koje su sve prethodne vlasti od 5 oktobra pa do današnjih dana napravile, potrebno je da se uvede prosvećeni apsolutizam kneza Mihaila Obrenovića u narednih 20-25 godina. U tom periodu morali bismo da se učimo svemu ispočetka, kao đaci prvaci: kulturi, demokratiji, građanskom društvu, meritokratiji i izgradnji modernih institucija.
Ovo je wake up call.
Da, ratovi 90ih su se desili jer se Srbiji bas ratovalo, nikakve istorijske razloge za brigu nisu imali Srbi u BiH i Hrvatskoj.Ja mislim da smo sebi zacementirali sudbinu još 1990/91/92 godine.
Hladnoratovski svetski poredak je propao, a mi nismo ukapirali u kom pravcu će se Evropa razvijati narednih decenija.
Nema ko da nas uči tim stvarima koje si naveo.
EU je uložila velike pare u renesansu istočne Evrope nakon revolucija '89 ali zato što su te države izrazile želju za promenom.
Naša država je izrazila želju za krvoprolićem.
Krajnje neprimereno je govoriti da je Srbija devedesetih želela krvoproliće, zna se ko je prvi pucao tih godina i kome je odgovaralo da se država raspadne, Srbima koji su u ogromnom broju živeli u četiri, a u dve jugoslovenske republike su većina, sigurno nije, i krvoproliće nisu hteli.Ja mislim da smo sebi zacementirali sudbinu još 1990/91/92 godine.
Hladnoratovski svetski poredak je propao, a mi nismo ukapirali u kom pravcu će se Evropa razvijati narednih decenija.
Nema ko da nas uči tim stvarima koje si naveo.
EU je uložila velike pare u renesansu istočne Evrope nakon revolucija '89 ali zato što su te države izrazile želju za promenom.
Naša država je izrazila želju za krvoprolićem.