Kakve veze ima ko je radio. Ako je projekat dobar, a nadzor jak i odgovoran onda sa izvodjenjem nema greske. Postoji jedna poslovica, narocito se koristi u gradjevini, “vezi konja gde ti gazda kaze, pa makar crko i gazda i konj”.
Ljudi su satrveni poslom.Као да слушам мени најближе...кад одлази кад каже да је превише хаотично и да иде кући.
Мало је и до сензибилитета, а и година, кад сам био момак много сам волео тај предновогодишњи БГ хаос, више не, али опет не бих могао да поднесем ту њихову учмалост!
Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?Sto se tice trajnog povratka u Srbiju, ja sam od toga odustao i pre ovih tragedija. Mozda u penziji a pitanje je i tad. Zvuci nadmeno, ali ja ljudima u Srbiji obicno ne mogu da objasnim vrstu mira i spokoja koji osecam u uredjenom drustvu
Mnogo si pobrkao lončiće kolega, jer ne znaš šta znači uređeno društvo. Ako si spreman da učiš, možeš ovde da počneš:Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?
Obozavam taj mit o 'uredjenom drustvu'.
Aj bre Defke, jel to malo trolujes...Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?
Lepo zvuci na papiru, u praksi bas i ne postoji, samo je negde mozda bolja sminka.Mnogo si pobrkao lončiće kolega, jer ne znaš šta znači uređeno društvo. Ako si spreman da učiš, možeš ovde da počneš:
"Osnovna ideja uređenog društva je društvo čiji svi građani prihvataju istu koncepciju pravde, njegove institucije su u skladu sa tom koncepcijom, a obe ove činjenice su javno poznate."
Well-ordered society
Uređeno društvo
Ma da, svaki moj post je odbrana rezima lol.E a baš sam pažljivo čitao zadnje 2-3 strane teme i pitao se "gde li je Defke da odreaguje na sva ova pisanja koja ne prijaju režimu?"... I sad vidim da se aktivirao, verovatno brže bolje doleteo čim je video da se piše po temi. Dobro je, dan je sada spasen.
Nadam se da je samo hiperbola.Ја не знам ни за једну државу на свету која је у горој позицији од нас а да није у ратном стању.
Ko smo to mi, a ko vi?Надаћеш се ти много основнијим стварима. Одавно сте прешли границу људскости.
Jedino što umanjuje nenormalnost Srbije, su nenormalnosti '' uređenih'' država, inače bi Srbija mnogo gore delovala. Ko može da bira, izabere da živi tamo gde je srećniji, pod uslovom da ne mora da preživljava, tamo gde je nesrećan.Sto se tice trajnog povratka u Srbiju, ja sam od toga odustao i pre ovih tragedija. Mozda u penziji a pitanje je i tad. Zvuci nadmeno, ali ja ljudima u Srbiji obicno ne mogu da objasnim vrstu mira i spokoja koji osecam u uredjenom drustvu. Misle da je to proseravanje. Mozda i jeste ali je na kraju vazan subjektivni osecaj.
Ovo je preterivanje, jer više od pola sveta živi u paklu, ali vrlo je moguća pretpostavka, da ne bismo doživeli ovu tragediju, da Kinezi nisu radili rekonstrukciju, odnosno da nemamo tako katastrofalne kreditno-izvođačke aranžmane sa njima.Ја не знам ни за једну државу на свету која је у горој позицији од нас а да није у ратном стању. Војно окупирани од САД, политички и економски од ЕУ , по питању ресурса од Кине а изнутра од овог нашег олоша какав овде није виђен још од дахија.
Potpuno si u pravu. Mi trpimo i onaj opsti kapitalisticki pakao i onaj nas domaci, lolalni. Srbija je danas najgire mesto na svetu. Treba dodati da trpomoni domacu elitu koja nas tretira kao pse i prodaje nase interese strancima.Благо речено мрзим ЕУ, сматрам их отвореним непријатељима Србије и успешним банкарским експериментом укидања демократије АЛИ заболе ме за стање тог бирокртског монструма, гледам народ! Видео на безброј путовања свакодевницу тих људи, знам их на десетине и наших тамо и њихових и њима се даје довољно за пристојан живот, поготово ван великих и небезбедних градова. Види се неки минимум грађанског достојанства и третмана. Ми о томе овде можемо само да сањамо.
Имају јавне сервисе на високом нивоу, практично све осим здравства које је опет у бољем стању него овде, за живота ретко ко од њих се сусретне са ситном корупцијом која нас овде буквално разара свакодневно. Живимо у ери опадања квалитета живота свуда која је последица претходног губитка демократије. Биће горе али западне ЕУ, бивше империје и колоније, на том пољу имају најбољу стартну позицију, ми најгору са тенденцијом срљања и потпуни колапс.
Ја не знам ни за једну државу на свету која је у горој позицији од нас а да није у ратном стању. Војно окупирани од САД, политички и економски од ЕУ , по питању ресурса од Кине а изнутра од овог нашег олоша какав овде није виђен још од дахија.
Ne postoji idealno drustvo, ali u svakom trenutku biram “nenormalnosti uredjenih drzava” naspram nase.Jedino što umanjuje nenormalnost Srbije, su nenormalnosti '' uređenih'' država, inače bi Srbija mnogo gore delovala. Ko može da bira, izabere da živi tamo gde je srećniji, pod uslovom da ne mora da preživljava, tamo gde je nesrećan.
Htedoh da odgovorim nesto ali je Duleja to uradio bolje od mene. Ako ti je sve to sminka, onda stvarno ne vidim svrhu dalje rasprave na tu temu jer si u debeloj zabludi. Ubedjen sam da nikada nisi ziveo u uredjenom drustvu neko duze vreme da bi osetio cari istog, vikend putovanja ne racunam jer ona ne pruzaju celu sliku.Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?
E da, zaboravio sam na ove anti-litijumske. Bio sam na onim 2022. na ovim sad nisam jer sam promenio misljenje o celoj prici i o tome sam prilicno otvoreno i detaljno pisao.Na forumu sam od pre skoro 2 godine. Pamtim tvoje fotografije s majskih protesta. Svakako pozitivno. Sta si radio ranije ne znam.
Fotografija tvojih s anti-litijumskih protesta nema.
Nejasno je sada na cijoj si strani, za vlast ili za opoziciju, ili si negde izmedju, tj. cherrypickujes dogadjaje na kojima ces biti prisutan bez obzita ko ih organizuje?
Ziveo sam, ne preterano dugo ali dovoljno da ne bude samo turisticki, u Londonu i u Bangaloru. Ako je London primer ‘uredjenog drustva’ Beograd mu je neuporedivo slicniji nego Bangaloru. A od tad se razlika jos i smanjila.Htedoh da odgovorim nesto ali je Duleja to uradio bolje od mene. Ako ti je sve to sminka, onda stvarno ne vidim svrhu dalje rasprave na tu temu jer si u debeloj zabludi. Ubedjen sam da nikada nisi ziveo u uredjenom drustvu neko duze vreme da bi osetio cari istog, vikend putovanja ne racunam jer ona ne pruzaju celu sliku.
Nije sve 0 ili 1, uredjena drustva imaju svoje nedostatke ali ako je sve sminka, onda je isto ziveti u Kazahstanu ili Belgiji, samo je Belgija bolje nasminkana.
Jedino ako iz sveta izbacis jedno 150 drzava.Srbija je danas najgire mesto na svetu.
Ziveo sam, ne preterano dugo ali dovoljno da ne bude samo turisticki, u Londonu i u Bangaloru. Ako je London primer ‘uredjenog drustva’ Beograd mu je neuporedivo slicniji nego Bangaloru. A od tad se razlika jos i smanjila.
Te bajke o ‘uredjenom drustvu’ koje je za nas nepojmljivo, i moze da pije samo neko ko je od tog sveta video malo Evrope i eventuano Severnu Ameriku, pa misli da je to ceo raspon ‘uredjenosti’.
Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?
Nije samo BDP ili sposobnost ljudi da odu na letovanje merilo kvaliteta zivota u nekoj zemlji.Evo npr:
Jedino ako iz sveta izbacis jedno 150 drzava.
Nije samo BDP ili sposobnost ljudi da odu na letovanje merilo kvaliteta zivota u nekoj zemlji.
Srbija, to je trka pacova, zemlja nulte solidarnosti i empatije, mesto gde se ljudi jedni prema drugima ponasaju kao zveri, gde covek trpi neprekidni teror vlasti, zemlja koju vode lopovi i ludaci. Mesto gde se gine da bi neko uzeo sitnu proviziju.
Mesto gde se beskrajno i pataloski laze.
To nije cak ni Pakistan. Nijedna od centralnoazijskih drzava nije to.
Za svakog normalnog coveka, Srbija je dno sveta. Za to je pre svega kvalifikuje odnos coveka prema coveku i nacin kojim vlast upravlja zemljom. A upravja lazima, spijuniranjima, ucenama, podmetanjima i represijom.
Samo su drzave u relanom ratnom stanju, (Ukrajina, Sudan) ili one sa konzerviranom ratom (Bosna, Moldavija, Sev. Makedonija, Etiopija, Somalija) gore od nas.
To sto je bivsim pijacnim lopovima omoguceno da postanu upravnici zgrada i da dovoljno pokradu da letuju u Dubajiju, ne znaci da je postignuto biilo sta.
Ne vredi prebacivanje ovde na necije tudje dvoriste. Imamo ogromnih problema, debelih institucionalnih problema (da su nam institucije skrajnute i omalovazavane duzi niz godina/decenija) da i sam narod shvata iste kao zaje*******anciju.Koje uredjeno drustvo, Nemci koji gase nuklearke iako to nema smisla ili Amerikanci gde je jedan Tramp ozbiljan kandidat za predsednika?
I kod nas je smenjiva, samo je za to potrebna i ozbiljnija opozicija. Daleko od toga da ‘mozemo samo da sanjamo’, kada vec sa 5% glasova manje oni gube vecinu.Можда је Трамп лош кандидат али тамо се власт смењује, као и у остатку ЕУ.
Ми можемо само да сањамо о смењивости власти.
Mislio sam da ces reci ‘dobro bukvalisto, govorio sam u hiperboli’ ali ne, ti si double downovao ovu besmislicu.Nije samo BDP ili sposobnost ljudi da odu na letovanje merilo kvaliteta zivota u nekoj zemlji.
Srbija, to je trka pacova, zemlja nulte solidarnosti i empatije, mesto gde se ljudi jedni prema drugima ponasaju kao zveri, gde covek trpi neprekidni teror vlasti, zemlja koju vode lopovi i ludaci. Mesto gde se gine da bi neko uzeo sitnu proviziju.
Mesto gde se beskrajno i pataloski laze.
To nije cak ni Pakistan. Nijedna od centralnoazijskih drzava nije to.
I jos 3 (4*) zemlje za koje nemaju podatke, znaci ni na kontinentu sa najboljim kvalitetom zivota na svetu nismo najgori ali neki mrtvi ladni pisu da na svetu nema goreg mesta od Srbije.