Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Nemamo mi više ljudskog kapaciteta da promenimo nešto drastično u državi.

Jedino uz pomoć zapada bi teorijski nešto moglo da se izvede, ali za njih smo postali Afrička kolonija, i jedino ih zanimaju stabilokratija i iskopavanje litijuma.

Kapiram da im se uopšte ne sviđa ovo talasanje i najviše bi voleli da se sve gurne pod tepih.

Što se naprednjačkih nadstrešnica tiče, tek mi nisu jasni roditelji koji šalju decu da stoje ispod njih. Mada kapiram da je u pitanju inercija i život od danas do sutra bez preteranog razmišljanja. Tako smo i došli do zločina iz 1. novembra.

Ista stvar i sa slanjem dece u školu u tehnički neispravnim autobusima.

Priometite apsolutnu homogenost drzavnog i paradrzavnog aparata u zastiti Vodje i sistema.
Dok mi ovde kucamo, stotine ljudi su angazovane u falsifikovanju projektne dokumentacije za rekonstrukciju stanice u NS.
Nijedan nije odbio poslusnost, nijedan se nije obratio medijima. Niko.
U jednoj zamlji koja je prilicno anarhicna, zadivljujuci je autoritet vodje radikala.
Sluzbenici, profesori, sudije, tuzioci... Svi stoje potpuno mirno pred njim i izvrsavaju naredjenja.
Cak i funkcioneri EU/USA zadovoljavaju se mitom i uspostavili su veze sa sebi slicnim globalistickim korporativnim strukturama kao sto je Rio Tinto, Blackrock, sa cionistima kao sto su Jared Kushner i slicni.

Primetite apsolutnu poslusnost policije.
Policija ima nacina da izvrda naredjenja, da odglumi da ne moze da izvsi zadatak itd.
Jasan je osecaj da su nezadovoljni gradjani u zestokoj manjini.
Muskarci su se povukli u TC Galeriju.

Zakon u Srbiji je volja Nepomenika.

Poslednja izmena:
Priometite apsolutnu homogenost drzavnog i paradrzavnog aparata u zastiti Vodje i sistema.
Dok mi ovde kucamo, stotine ljudi su angazovane u falsifikovanju projektne dokumentacije za rekonstrukciju stanice u NS.
Nijedan nije odbio poslusnost, nijedan se nije obratio medijima. Niko.
U jednoj zamlji koja je prilicno anarhicna, zadivljujuci je autoritet vodje radikala.
Sluzbenici, profesori, sudije, tuzioci... Svi stoje potpuno mirno pred njim i izvrsavaju naredjenja.
Cak i funkcioneri EU/USA zadovoljavaju se mitom i uspostavili su veze sa sebi slicnim globalistickim korporativnim strukturama kao sto je Rio Tinto, Blackrock, sa cionistima kao sto su Jared Kushner i slicni.

Primetite apsolutnu poslusnost policije.
Policija ima nacina da izvrda naredjenja, da odglumi da ne moze da izvsi zadatak itd.
Jasan je osecaj da su nezadovoljni gradjani u zestokoj manjini.
Muskarci su se povukli u TC Galeriju.

Zakon u Srbiji je volja Nepomenika.
Srbija je u začaranom krugu autodestrukcije koji neće stati dokle god postoje poslušnici koji su spremni da za mali novac uprljaju ruke i učine veliko zlo sopstvenom narodu.

Srbija je u začaranom krugu autodestrukcije koji neće stati dokle god postoje poslušnici koji su spremni da za mali novac uprljaju ruke i učine veliko zlo sopstvenom narodu.
pa to je 90% gradjana.
Oni zive u svom malom svetu gde su vazni statusni simboli i letovanja.
Da sutra budu izbori, Nepomenik bi opet pobedio.
Tek kada se broj zrtava rezima drastucno uveca, sto je neminovno, obican Srbin ce pomisliti da bi i on/ona mogli doci na red.
Do tada ce cutati i verovati da je dobro sto se zlo desilo nekom drugom. "Nece mene"

U Kolegijumu Informera zamenik glavnog urednika Dejan Vukelić otkrio je plan opozicije koja se u 11 sati sastala kod tajkuna i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.
Kako je Vukelić saopštio, glavna tema sastanka je planiranje haosa, nasilja, ali i pokušaj da ucene vlast u Srbiji iznošenjem političkih zahteva!
Takođe podsećamo, da se ista situacija dešavala i za vreme majskih tragedija kada su se desiili masakri u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju.
Takođe, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević juče je otkrio planove opozicije koja sprema haos i nasilje nakon što prođu dani žalosti u Novom Sadu, a sada su zbog toga upućenje pretnje našem mediju i uredniku.

Postoji izgleda mogucnost da ce Vesic dati ostavku.... da zastiti Batu i Sefa.

Када се после избора деле функције, сви се лактате и грабите. Правите журке због позиције коју уграбите. Када се нешто отвара и када је свечаност, од свих вас не може да се живи ко ће да нешто отвори или да стане иза леђа председнику и да буде виђен, јер Боже мој, ви сте…

— Владимир Ђукановић (@adv_djukanovic) November 2, 2024

Stanite ljudi, nije bas sve tako. Razumem bes, razumem frustraciju, osecam i jedno i drugo.
Na zaglupljivanju i zombiranju naroda se radilo veoma dugo, to je sredstvo da bi se lakse vladalo.

Slazem se, mnogi ljudi gledaju samo svoju guzicu, pa prvi sam se iznervirao onomad kada je neki čiča na Nova.rs rekao kako nikad vise nece glasati za SNS jer su mu neki radovi zamutili vodu za pice. Znaci glasao si za SNS i bilo ti je sve ok dok nije doslo do tvoje kuce? Sad cuti i cuclaj tu vodu, nisi za bolje. To sam pomislio.
Ali ako prihvatimo da je sve gotovo, da je narod 90% los, da nema nade za neki promenu, pa bicemo u pravu i sahranicemo nas sve. Ima cestitih ljudi, sudija, tuzioca, ali njima je preceno, bivaiu sikanirani, smenjivani. Ne mogu da isplivaju kada je negativna selekcija pravilo.
Zato ne gubiti nadu, a sta ce biti sa nama ce se odluciti ne za vreme ove vlasti, nego sta cemo uraditi kada jednom padne. Sta cemo sa onima koji su “samo radili svoj posao” je odjednako vazno kao i procesuiranje odgovornih glavesina.

Ja iskreno sumnjam da nakon 30+ godina odliva mozgova i sa ovom katastrofalnom demografskom situacijom zaista možemo izvršiti korenite promene, a da uz to nemamo podršku zapada. Oduvek sam imao stav da je punopravno članstvo u EU jedina slamka spasa ovoj državi ali od tog članstva nema ništa i cela ideja je bačena u zaborav.

Nema dovoljno mesta u zatvorima za sve poslušnike režima.

Situacija je kao sto rekoh teska, ali ne bezizalzna.
Ne mislim da sve poslusnike treba zatvarati, ali svakom po zasluzi. Ako je npr. neko bio SNS bot i bio u javnom preduzecu na osnovu toga a ne kvalifikacija, zabrana rada u javnom sektoru, pa nek ide nek radi za sta je strucan. Mozda je ovo utopija, ali po meni je jednako vazno kao i krivicno gonjenje vrha piramide.
Proces vadjenja iz bule je dugacak, ali moguc.
Jedino mislim da nam EU nece pomoci u ovom slucaju ni malo, iako se zalazem za ulazak u istu. Gledaju svoj interes, trebaju im nasi resursi vise nego nasa demokratija.

T

Ti bi da povećavaš nezaposlenost? Ako bi to bio program, ne bi osvojio ni 5%. Ljudi u Srbiji ne žele pravnu i uređenu državu, mora biti prostora za muljanje.
Не би била повећана незапосленост у приватном сектору већ у јавном, и то међу овима који већ гласају за СНС и не би никако ни прешли на страну опозиције. Другим речима, докле год се погасе јавна места тако да се ишутира Вучићев олош, нико није на губитку осим њих. Због чега сам и рекао да је СНС ставио идеалне услове за удар на јавни сектор и драматично резање истог.

Чак и да одемо у потпуни екстрем и смањимо јавни сектор за 1/6, односно неких 100.000 ухлеба, то би значило да је само 1.5% гласачког тела остало без посла и то баш Вучићеви гласачи. Ако претпоставимо иначе да сви они имају скромну просечну плату од 800 евра, то значи да би уштедели скоро милијарду евра годишње што је довољно да се укине порез на доходак СВИМА, па и преосталима у јавном сектору. Само то, без икаквих осталих резова државног трошења, јавних набавки и сличних будалаштина, само то да се уради и просечан радник за просечну плату на данашњи дан би сваки месец имао 100 евра више у џепу или 1200 евра годишње. А на то би додатно запослени у јавном сектору могли да добију нормално годишње повећање плата.

Удар на јавни сектор и отпуштање вишкова није неко утопијско, романтично стремљење већ саможив и конкретан потез вођен похлепом 99% гласача који хоће да им више пара остане у џеповима; због чега је потпуно реално као платформа опозиције само да се већи део гласача освести и опамети.

Stanite ljudi, nije bas sve tako. Razumem bes, razumem frustraciju, osecam i jedno i drugo.
Na zaglupljivanju i zombiranju naroda se radilo veoma dugo, to je sredstvo da bi se lakse vladalo.

Slazem se, mnogi ljudi gledaju samo svoju guzicu, pa prvi sam se iznervirao onomad kada je neki čiča na Nova.rs rekao kako nikad vise nece glasati za SNS jer su mu neki radovi zamutili vodu za pice. Znaci glasao si za SNS i bilo ti je sve ok dok nije doslo do tvoje kuce? Sad cuti i cuclaj tu vodu, nisi za bolje. To sam pomislio.
Ali ako prihvatimo da je sve gotovo, da je narod 90% los, da nema nade za neki promenu, pa bicemo u pravu i sahranicemo nas sve. Ima cestitih ljudi, sudija, tuzioca, ali njima je preceno, bivaiu sikanirani, smenjivani. Ne mogu da isplivaju kada je negativna selekcija pravilo.
Zato ne gubiti nadu, a sta ce biti sa nama ce se odluciti ne za vreme ove vlasti, nego sta cemo uraditi kada jednom padne. Sta cemo sa onima koji su “samo radili svoj posao” je odjednako vazno kao i procesuiranje odgovornih glavesina.

Nije 90% nego 99%.
A taj broj prelazi u promile kad se radi o državnoj službi, tj. statistička greška koju vrlo lako reše.

Ili sam preskočio neki slučaj gde su tužioci, sudije doneli neke odluke ili pokrenuli neke postupke koji su bili moralni a u suprotnosti sa voljom Vlasti?

I oni koji se okrenu protiv Vlasti to rade iz sopstvenog koristoljublja, bilo da su ispali iz neke šeme, ili im je uskraćen neki položaj, ili pak žele da se izbore za neku stranu apanažu.

Da neko nešto uradi samo zato što je to ispravno, a na svoju štetu, je toliko redak slučaj da je to zanemarivo. A upravo su ti i takvi ljudi, koji su spremni da žrtvuju sopstveni komfor radi nekih ideala ili opšte dobrobiti, oni koji vode napred i omogućuju prosperitet. Sigurno to nije Vođa i Brat mu.
Možda su kod nas i nestali s obzirom kako smo takve ljude tretirali zadnjih 200 godina.

Ovo smo mi.

EU nema nikakvih razloga da nas orimi jer smo u ovakvom stsnju idealni za ulogu koju su nam namenili. To je uloga
1. rudarske kolonije
2. deponije
3. crne rupe za pranje novca

Битно је да иде по командној одговорности.
Видећемо да ли ће Весић бити жртвени јарац

Inace, moslim da ce do uttorka biti iscenirano i par ostavki, mozda gradonacelnika NS i nekog iz zeleznice.

To i pateticna Obracanja, kaobu delovanje opozicije u korist rezima bice dovoljno da smiri situaciju.

Ипак је један од оданијих и способнијих људи да изврши задатак који му председник да. Сетимо се колико пута није дао Гашића, није дао Вулина и сл. Питање је какви су критеријуми код председника уопште. Мислим да пољопривредна директорка ИЖС тоне сигурно.

Zapravo si potpuno u pravu.
Posle izlaska iz kuce i razgovora s par ljudi shvatam da radikali svrseno odgovaraju srpskom mentalitetu.
Mnogi veruju u teorije zavere. "neko je sipao kisleinu na drzce nadstresnice" do "Tito je sve u Srbiji lose gradio".

Mada, u propasti Srbije ime i nesto dobro. Princip prirode ili Boga, kako hocete, jeste ocigledno da ne podrzava ono sto je zlo, lose, korumpirano podlo.
Zato Srbija mora da propadne.
Zamislite kada ovakva Srbija ne bi propadala.
To bi narusilo i prirodne i bozije zakone.
Zbog takvog načina razmišljanja ćemo nestati i to je to.
EU nema nikakvih razloga da nas orimi jer smo u ovakvom stsnju idealni za ulogu koju su nam namenili. To je uloga
1. rudarske kolonije
2. deponije
3. crne rupe za pranje novca

Ako ovako treba da se razmislja da bi se bio dobar opozicionar, ja bi pre da budem bot. Nadam se da ste barem u ranim 20im da vam se na mladalacku naivnost otpisu ovakve ludosti.

Ипак је један од оданијих и способнијих људи да изврши задатак који му председник да. Сетимо се колико пута није дао Гашића, није дао Вулина и сл. Питање је какви су критеријуми код председника уопште. Мислим да пољопривредна директорка ИЖС тоне сигурно.
Kako to sad Vesic sposoban, koliko te placaju da ga branis?

На основу чега? Образложи.
Svako ko u svojim nastupima nikada ne spominje Vučića )a on je u ovoj priči jedini važan) radi za službu. Ostavka Vesića neće doneti ništa. Otići će na drugu funkciju, a na njegovo mesto će doći drugi Vesić. Performansi, šetnje, blokade na dva sata, sve su to izumi službe.

Svako ko u svojim nastupima nikada ne spominje Vučića )a on je u ovoj priči jedini važan) radi za službu. Ostavka Vesića neće doneti ništa. Otići će na drugu funkciju, a na njegovo mesto će doći drugi Vesić. Performansi, šetnje, blokade na dva sata, sve su to izumi službe.
Da. Izgleda da su mnogi tzv aktivisti saradnici sluzbe. Vesiceva ostavka je verovatno vec dogovrena.
Vesiceva ostavka ne znaci bas nista. Njegov odlazak ce popraviti stvari taman koliko ih je popravio odlazak Nebojse Stefanovica.

Ako ovako treba da se razmislja da bi se bio dobar opozicionar, ja bi pre da budem bot. Nadam se da ste barem u ranim 20im da vam se na mladalacku naivnost otpisu ovakve ludosti.

Kako to sad Vesic sposoban, koliko te placaju da ga branis?
Па у односу на остале министре (Тома Мона, Вулин, Бата Гашић, Ана Брнабић, Мартиновић, Ђедовићка, Мишчевићка и остали анонимуси) је оперативан и зна да уради шта му се каже. То опет није његова добра страна, пошто је зло попут Злоране плавуше розе шлема.
Најканцерогенији кадрови СНСа су ипак бивши ДОСов други ешалон, Весић, Мали, Ана, Злорана, Новак Недић. Са њима је уз режим стала и армија директора климоглаваца и привредника профитера.

Vrh