Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Srbiji je najmanje odgovarao rat i cepanje Jugoslavije jer su time najvise gubili. Da smo mogli mudrije, mogli smo, ali cinjenica je da nismo imali iste preduslove kao druge drzave istocne Evrope koje su imale zaokruzeno drzavno pitanje.

Cini mi se da dosta ljudi kod nas ovu nesrecu shvata ne kao ljudski gresku koja je mogla lako da se spreci, vec kao prirodnu katastrofu, visu silu, neminovnu i nepromenljivu
Ravnodusnost i fatalizam je ono sto nas je dokusurilo. A da bi neko ziveo s takvim shvatanjem sveta on mora da stvori svoj privatni mehur, odvojen od ostatka ove bedne zemlje
Ne vredi ziveti ovde, ja licno ne mogu da zivim s ljudima koji prihvataju da velika masina moze svakog trenutka nekog od nas da uzme, a mi to mozemo da promenimo
Е, е, баш ту су нам доакали!

Просечан човек да би овде опстао иоле ментално здрав баш и мора да направи сопствени мехур какве-такве нормалности да би опстао.
То је систем овде давно скапирао. Што буде горе, способни људи ће да се више самоизолују и/или напрежу како би опстали.

Они гори и богатији - Нормални људи изолованији и мања препрека - Они гори и богатији

Савршено

Е, е, баш ту су нам доакали!

Просечан човек да би овде опстао иоле ментално здрав баш и мора да направи сопствени мехур какве-такве нормалности да би опстао.
То је систем овде давно скапирао. Што буде горе, способни људи ће да се више самоизолују и/или напрежу како би опстали.

Они гори и богатији - Нормални људи изолованији и мања препрека - Они гори и богатији

Савршено
Naravno, ali to nije odrzivo
Ja sam Jagodinac. Kad god pomislim o tome, da li da se vratim i zivim tamo, setim se kako je u ovom drustvu najveci uspeh da budes obor knez ili mafijas. Da zbog toga, Palma ne napada maloletne devojke, vec one svojevoljno idu njemu. Da kad standard ne radi svoj posao, ti se zalis lokalnom sefu, on ti odgovara tako sto te prebije (sto se desilo babi jednog mog drugara). Da kad se desi poplava, ne mozes na grad da se oslonis.
Ne mogu da prihvatim da budem deo takve zajednice. Odlucio sam odavno da necu da se vracam tamo, a svake godine sve mi je jasnije da moram i iz zemlje da odem

Ovo je po meni fundamenalni problem i dok ne promenimo način na koji nas EU gleda, ne možemo ništa značajno promeniti.

Moramo se zapitati koliko EU, tj. zapadnim vladama životi običnih građana uopšte vrede.
Zivoti nasih gradjana elitama EU ne vrede bas nista, vise su smetnja za kopanje rude.
Sve manje im znace i zivoti njihovih sopstevenih gradjana.

Mnogi teoreticari su primetili da se svet nalazi u ratu, pre svega, elita protiv sopstvenih gradjana. Beskrupulozno stampanje novca i preprodaja dugova dale su krila elitama koje su napustile ogranicenja zakona, morala i obicaja. Elite veruju da su svemoguce, da za njih zakoni ne vaze, da pravo znaci posedovanje jace volje i jace sile. Vesic ili dr Mali, Marko Djuric, Jared Kushner, Hunter Biden su primeri takve elite.

Sto se tice obicnih ljudi, dugogiodisnje stampanje novca promenilo je izgled grrdova. Ljudi rade sve duze, putuju sve dalje. pritisci na posli su sve veci. Takvi ljudi su od 7 do 19h van kuce. Ne mogu ni zube da operu, da ne govorimo o vaspitavanju dece, kulturni zivot, pa i seksualni zivot im je unisten.
Od takvih ljudi se ne moze ocekivati neki angazman, ako ne stizu ni da spavaju.

Napaljeni klinci koji slave helovin, valentajn… i gutaju sve sto im se servira mogu da kazu da smo zeleli krvoprolice, kako u bih tako i na kosovu.
Jbt, ne okreći na tu vodenicu.

Srbija, čak, ima instutuciju sa nacionalnim predznakom (SPC) koja treba da bdi nad moralnošću (hrišćanskom) u društvu, i koja se jedino time ne bavi uopšte - nego bukvalno koristi metajezik da bi izbegla bilo šta konkretno da saopšti na tu temu, uz to direktno podržavajući Velikog Respiratora - a njemu smeta 'helovin', obična dečja zaebancija?!

Srbija, čak, ima instutuciju sa nacionalnim predznakom (SPC) koja treba da bdi nad moralnošću (hrišćanskom) u društvu, i koja se jedino time ne bavi uopšte - nego bukvalno koristi metajezik da bi izbegla bilo šta konkretno da saopšti na tu temu, uz to direktno podržavajući Velikog Respiratora - a njemu smeta 'helovin', obična dečja zaebancija?!
Da. SPC je najbolji primer. Imovinska crkva okrenuta bogacenju svestenstva. Svoj osnovni posao ne obavljaju uopste.

Srbiji je najmanje odgovarao rat i cepanje Jugoslavije jer su time najvise gubili. Da smo mogli mudrije, mogli smo, ali cinjenica je da nismo imali iste preduslove kao druge drzave istocne Evrope koje su imale zaokruzeno drzavno pitanje.
Srbiji je vise odgovarao rat, nego cepanje Jugoslavije po republickom granicama. Milosevic nije bio kooperativan prema zapadu, kao Gorbacov. Na kraju ratova, jedino je Srbija izgubila teritoriju, od svih bivsih republika. Iz toga proizilazi da Milosevic nije bio narocito mudar i dakekovid drzavnik.

Ne spominjem SPC, niti ta deca helovina, valentajna, independes deja… znaju sta znaci SPC, a s obzirom kakvim se poslovima bavi i ne bavi pomenuta mozda i bolje. Problem je sto ti helovin mladi gutaju sve sto im se servira na filmovima, usa tabloidima… i oni misle sta misle, uglavnom pogresno.

Ova tema je planula od petka, pa izvinite ako sam ovo preskocio pa cu sve da vas pitam:
Znamo li koliko je ovaj i ovakav CIP potpisao projekata u poslednjih 10-15!?
aj jos da suzimo, koliko je pitpisao projekata koji su radjeni direktnom pogodbom sa kinezima!?

Nisu sve zrtve ovog zlocina oni koji su poginuli, koji su ostali bez nogu.
Mnogi osetljiviji ili labilniji sugradjani su sada u strahu, plase se da izadju iz kuce, plase se da idu gde su radikali radili nesto. Izasla je sad prica o pokretnim stepenicama u stanici Prokop.
Sve to deluje na ljude, stvara se jedna masovna anksioznost dok oni uzivaju.

1730668484852.jpeg

Slika sa Prokopa, pokretne stepenice potpomognute gipsanim pločama. Da li ima građevinaca ovde da objasne o čemu se radi?

Ja ću citirati odgovor člana sa druge teme

To je sloj za upijanje vibracija od pokretnih stepenica da se ne bi prenosile dalje na celicne oslonce...

Sutra kad jedan od tviter strucnjaka bude pogledao ka nekom nadvoznjaku i bude video male crne podloske izmedju grede i stuba, pitace da li je realno da ne neko stavio naduvanu gumu sa tocka od zidarskih kolica da nosi most.

Moram priznati da sam ove godine imao krizu i preispitivanje da li ostati ili se vratiti iz inostranstva. Kada vidim šta se sve dešava, nostalgija nestaje kao rukom odnešena. Tužno.

Исто у мојој најужој фамилији. Ја сам се потајно и надао повратку, али не, ипак је боље овако, још ће да пребаци сву имовину тамо и задужи се, нека је скупље. Подржавам!

Трагедија једног народа.

Naravno, ali to nije odrzivo
Ja sam Jagodinac. Kad god pomislim o tome, da li da se vratim i zivim tamo, setim se kako je u ovom drustvu najveci uspeh da budes obor knez ili mafijas. Da zbog toga, Palma ne napada maloletne devojke, vec one svojevoljno idu njemu. Da kad standard ne radi svoj posao, ti se zalis lokalnom sefu, on ti odgovara tako sto te prebije (sto se desilo babi jednog mog drugara). Da kad se desi poplava, ne mozes na grad da se oslonis.
Ne mogu da prihvatim da budem deo takve zajednice. Odlucio sam odavno da necu da se vracam tamo, a svake godine sve mi je jasnije da moram i iz zemlje da odem
A onda shvatiš da je svuda isto, samo se u BGu manje vidi jer je veći grad, pa ti kao manje smeta, a u stvari žmuriš da ne vidiš jer ne želiš. Da bi preživeo, pitanje je samo gde možeš napraviti bolji bubble.

Ne spominjem SPC, niti ta deca helovina, valentajna, independes deja… znaju sta znaci SPC, a s obzirom kakvim se poslovima bavi i ne bavi pomenuta mozda i bolje. Problem je sto ti helovin mladi gutaju sve sto im se servira na filmovima, usa tabloidima… i oni misle sta misle, uglavnom pogresno.

to je sa svim ljudima, nebitno uzrast ili sta ti ja znam. vecina poveruje prvo sta procita. Kada bi svako morao da garantuje istinu sta kaze niko ne bi ni govirio

pojednostavljanje kompleksnih stvari je ljudska potreba, jer kako da zivi zivot drugacije

gde pritom je coveku tesko da ima onu racionalnu empatiju, da se stavi u tufje cizme, ili jos bolje vam tog babla, vecini je to sci fi, krenusvi u situaciji u porodici a kamoli dalje

Srbiji je vise odgovarao rat, nego cepanje Jugoslavije po republickom granicama. Milosevic nije bio kooperativan prema zapadu, kao Gorbacov. Na kraju ratova, jedino je Srbija izgubila teritoriju, od svih bivsih republika. Iz toga proizilazi da Milosevic nije bio narocito mudar i dakekovid drzavnik.
Slazem se, ali nisam ni mislio da je Milosevic bio mudar i dalekovid. Vucic je naucio lekciju, dodvorio se zapadu, a sa komsijama ratuje samo recima.
Sto se tice trajnog povratka u Srbiju, ja sam od toga odustao i pre ovih tragedija. Mozda u penziji a pitanje je i tad. Zvuci nadmeno, ali ja ljudima u Srbiji obicno ne mogu da objasnim vrstu mira i spokoja koji osecam u uredjenom drustvu. Misle da je to proseravanje. Mozda i jeste ali je na kraju vazan subjektivni osecaj.

Zvuci nadmeno, ali ja ljudima u Srbiji obicno ne mogu da objasnim vrstu mira i spokoja koji osecam u uredjenom drustvu. Misle da je to proseravanje. Mozda i jeste ali je na kraju vazan subjektivni osecaj.

Као да слушам мени најближе...кад одлази кад каже да је превише хаотично и да иде кући. :(
Мало је и до сензибилитета, а и година, кад сам био момак много сам волео тај предновогодишњи БГ хаос, више не, али опет не бих могао да поднесем ту њихову учмалост!

Medjutim, gradjani nemaju sanse protiv organa sile i reda.
Ovakvim situacijama obicno reaguje neko od njih, ali to je iskljuceno u Srbiji.

Па немају шансе кад изађе 20К људи, кад изађе 200К имају, но то је било једном, па је шатро-опозиција упасивизирала масу! Ово ће се тако решити кад-тад и неће бити слатко. Доћи ће тај дан сигуран сам, а тада ће морати да се уради hard reset i потпуна лустрација!

Ima jos jedan objekat koji je nedavno gradjen i rekonstruisan.
To je Aerodrom Beograd.
Ko zna kakva je tamo situacija.

Nema veze sto nisu radili Kinezi.
Svi postanu Kinezi kad moze da se ukrade.

Vrh