Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

@centarfor
Nije mi do komentarisanja plemenskih identifikacija, srpskih ili albanskih. Moje pitanje se odnosi na vreme sadašnje i život u razvaljenoj državi Srbiji. Citiraću novinara Domagoja Margetića, povodom ubistva građana u Novom Sadu. Usput, treba imati u vidu i ostale žrtve kriminalne bande koja već duže vreme teroriše sopstvene građane, ili saplemenike. Da li su to ti "nevaljali Srbi" koji u nedostatku spoljnog neprijatelja tuku po svojima?

Korumpiran državni aparat+korupcija javnih poduzeća+korupcija lokalnih vlasti+mafijaške firme+korumpirana “struka”+korupcija u “institucijama”+tajne službe koje se bave prikrivanjem korupcije i kriminala vlasti+korupcija vrha države+astronomski korupcijski profiti=smrt građana.
https://x.com/DomagojMargetic/status/1852644762894901363

Pa eto, mene roditelji vaspitali da ne smatram da je normalno ubijene ljude pakovati u hladnjače i sakrivati po jezerima i policijskim bazama, ali otkud znam, možda je moja porodica malo čudna. A imao sam i komšiju Albanca i javljao sam mu se na ulici. Ali, kao što rekoh, mi smo možda malo čudni.
Mene roditelji vaspitavali da kada ti neko dodje u kucu i vrsi teror da treba da se branis. To sto ti imas komsiju Goranca nista ne znaci, ja sam se sa jednim aktivno druzio. Eto tom mom prijatelju i njegovim komsijama stalno neko dolazio sa ponudom da proda. Dobri ljudi nude novac. Nakon nekoliko odbijenih ponuda st*** im je nekako naucila da koristi noz pa je izgleda vrsila samoubistvo. Nakon toga neke komsije su prodale, on i jos jedan nisu. Dosli su ponovo, ovaj put sa konkretnim uputom da ako ne proda ostace bez svega. Nije poslusao i ostao bez svega. Iako su i njegovom ocu pricali da ce to sve biti njihovo dok se on nije ni rodio. Al eto cudan narod, neko te izbacuje iz tvoje kuce ti neces, pravis se pametan. U toj njegovoj kuci sada zivi Albanac ali ovaj put ne nudi nikakav novac za kucu i imanje. Dobar covek.

Poslednja izmena:
@Duleja
Ne bih mnogo da se udubljujem u tematiku, mogu ti reći kad su mirnodopski uslovi, onda se bara sužava, krokodili naviru i sve ih je više. Svako se bori za sebe i gleda sebe. Tu nacionalnost ne igra nikakvu ulogu. I mi, i Romi, Vlasi, Hrvati, SLovenci, Cincari... kakvi god i gde god u Srbiji. Nikakve veze. Tu je borba jedino oko prevlasti i interesa. Sredstva se ne biraju i upućuju se udarci ispod pojasa.
Onda dolazi do podela ovih i onih. Kao što u Novom Sadu ne možeš čuti nijednu lepu reč o Bosancima kojih je sve više (Srbi iz Rep. Srpske).
Isto tako, u Zagrebu je svim Purgerima muka od Hercegovaca katolika, škrti su i uskogrudi, a pritom se bave kriminalom.

Takodje, meni je Hrvat komšija zagrebački poklonio nekih 100-120 stripova Alan Ford. Onako neočekivano, nit sam mu tražio. Naravno imao sam 9 godina i bio oduševljen. Nacionalnost ne igra nikakvu ulogu, niti se pod lupom kada istražuješ sastav krvnih zrnaca vidi ko je dobar a ko nije. Imam više Srba koji su me prevarili i zaje.bali u životu nego Hrvata. Pritom više Srba ima generalno patoloških lažova od Hrvata. Oni to ni ne umeju da baronišu i da se šale kao mi. Nemoj da skrećemo s teme... neko je pomenuo hladnjače i ja sam morao da izrazim stav.

@centarfor
Ta priča sa hladnjačema, započela je ovako:

Mali podsetnik da zataškavanje ovog zločina sprovodi ista ekipa koja je pre 25 godina zataškavala zločine na KiM tako što su prevozili tela ubijenih civila u hladnjačama po centralnoj Srbiji. Samo što ovog puta nema Haškog tribunala da razotkrije ovaj zločin.

Zatim se onaj lik osetio pozvan da pouči "isprane mozgove" o tome, šta se tu zapravo dogodilo (u stilu rek'o mi čovek i to je jedina istina), implicirajući da zločina nije bilo, nego je to sve usled navale straha i adrenalina. Posle je to malo i doterao - da nisu baš svi bili teroristri - ali eto, dešava se. Što bi valda trebalo da navede na zaključak, da ratnog zločina nije ni bilo, kao ni zataškavanja istog, od strane iste ekipe koja, gle slučajnosti, i danas odlučuje o životu i smrti u Srbiji (ali ne kosovskih Albanaca).

Tu je onda uleteo još jedan lik:
Pitanje ovima sto navijaju za kosovske albance? Sta mislite zasto je tamo poceo rat? Eto meni je dugogodisnji prijatelj odozdo. Izbegao, a nije prodao pa ostao bez svega.

Ovim je verovatno hteo da one ljude koji znaju šta je ratni zločin (bez obzira ko ga činio), nazivajući ih "navijačima" kosovskih Albanaca, sebi pojača uverenje o sopstvenom "patriotizmu". Na šta si se opet ti nadovezao:
Najteza borba u toku nekog rata je boriti se ne sa neprijateljem, vec s svojom petom kolonom. Srbin, a ko da ti nije brat.

Ovde smo na temi Srbija - crna strana medalje. Epizoda s hladnjačama, kako je ti tumačiš: ako je spoljni neprijatelj napao državu, onda se ona brani i svi smo braća (osim petokolonaša). Ali, ako je unutrašnji neprijatelj napao i razorio, onda nismo braća, nego svako svoj mali profiter, ili krokodil, ili šta god. I da završim otrcanim zaključkom: neprijatelji nam nisu potrebni, istrebićemo se sami.

Ne očekujem da mi odgovoriš, kolega. Svako dalje mudrovanje, moje ili tvoje, potpuno je izlišno u vremenu kada se ljudi među kojima živiš dele na one koji ti otimaju teritoriju, prirodne resurse i kulturno nasleđe, truju i gaze, i na one druge, koji su ravnodušni ili nejaki da se za sebe bore.

Slazemo se po tom pitanju (samo ovaj deo sto si meni odgovorio). Bas je tako kako jeste. Mi imamo opcije da:
1) Cutimo i trpimo
2) Pokusavamo da promenimo sistem (olovka ili ulica) Mada slabo ide gandijevski metod, moze samo silom
3) Odselimo se u drugu drzavu ako nam ne odgovaraju opcije 1 ili 2

To са хладњачом и Батајницом је дебело скретање са теме, а сами случајеви могу да буду false flag operation како би се оправдало бомбардовање. И онако је у структурама безбедности 90их било пуно ЦИА људи.

@centarfor
Ta priča sa hladnjačema, započela je ovako:

Zatim se onaj lik osetio pozvan da pouči "isprane mozgove" o tome, šta se tu zapravo dogodilo (u stilu rek'o mi čovek i to je jedina istina), implicirajući da zločina nije bilo, nego je to sve usled navale straha i adrenalina. Posle je to malo i doterao - da nisu baš svi bili teroristri - ali eto, dešava se. Što bi valda trebalo da navede na zaključak, da ratnog zločina nije ni bilo, kao ni zataškavanja istog, od strane iste ekipe koja, gle slučajnosti, i danas odlučuje o životu i smrti u Srbiji (ali ne kosovskih Albanaca).

Tu je onda uleteo još jedan lik:

Ovim je verovatno hteo da one ljude koji znaju šta je ratni zločin (bez obzira ko ga činio), nazivajući ih "navijačima" kosovskih Albanaca, sebi pojača uverenje o sopstvenom "patriotizmu". Na šta si se opet ti nadovezao:

Ovde smo na temi Srbija - crna strana medalje. Epizoda s hladnjačama, kako je ti tumačiš: ako je spoljni neprijatelj napao državu, onda se ona brani i svi smo braća (osim petokolonaša). Ali, ako je unutrašnji neprijatelj napao i razorio, onda nismo braća, nego svako svoj mali profiter, ili krokodil, ili šta god. I da završim otrcanim zaključkom: neprijatelji nam nisu potrebni, istrebićemo se sami.

Ne očekujem da mi odgovoriš, kolega. Svako dalje mudrovanje, moje ili tvoje, potpuno je izlišno u vremenu kada se ljudi među kojima živiš dele na one koji ti otimaju teritoriju, prirodne resurse i kulturno nasleđe, truju i gaze, i na one druge, koji su ravnodušni ili nejaki da se za sebe bore.
Poenta priče za sve koji umeju da čitaju, i da razumeju pročitano:
treba gajiti narativ da smo sistematski ubijali Albance i dovozili ih u centralnu Srbiju u hladnjačama
Što jednostavno nije tačno. Ali vidiš koliko je Karlinim svedocima važno da se ne dokaže suprotno.

Ljudi, pustite proslost sada.
Imamo uzasan problem u sadasnjosti, a tek u buducnosti...
Dozvolili smo sebi da nas lazu, da kradu od nas, sad vec i da usput ubijaju da bi se lakse ugradili i debelo zaradili. Prave nas budalama a vecina nas cuti.

Ko ce to da resi?
Molim vas, proslost je bila.
Sta cemo sada?
Ovo je nepodnosljivo.

Meni su stricevi ziveli na Kosovu i znam kroz sta su prolazili cak i u mirnodopskim uslovima. Uspeli su da pobegnu na vreme, jedan je prodao i stan i to mu ljudi u centralnoj Srbiji nikada nisu oprostili. Valjda je trebalo da ostane i da se preda na milost i nemilost Albancima. Ili da jedva izvuce zivu glavu, dodje bez prebijenog dinara, bez imovine i da se nakaci na socijalu.

Sto se tice zlocina i hladnjaca, naravno da osudjujem, jer nam to nanosi stetu i daje argument drzavama koje su radile na razbijanju nase zemlje. Zao mi je svakako Albanaca koji su stradali neduzni, onako ljudski, ali shvatam i da se rat ne vodi u nekom vakuumu, i da ima dosta stvari koje podju i neplanirano po zlu.
Zlocine osudjujem, jer jesam za ubijanje terorista, ali po meni su hladnjace zlocin koji nam nije nista trebao.

Edit: slazem se sa Cotra, necu vise pisati o Kosovu.

Ljudi, pustite proslost sada.
Imamo uzasan problem u sadasnjosti, a tek u buducnosti...
Dozvolili smo sebi da nas lazu, da kradu od nas, sad vec i da usput ubijaju da bi se lakse ugradili i debelo zaradili. Prave nas budalama a vecina nas cuti.

Ko ce to da resi?
Molim vas, proslost je bila.
Sta cemo sada?
Ovo je nepodnosljivo.
Budućnost smo odavno prokockali i nemamo je više.

Čak i da se otarasimo trenutne tzv. vladajuće elite, ostaju nam stotine hiljada poslušnika koji će čekati da se pojavi novi pastir.

Ljudi koji uklanjaju dokaze sa mesta zločina, koji menjaju naslove novinskih članaka, koji uklanjaju projekat sa sajta. Oni rade za par stotina evra mesečno i žive u stanovima pored nas.

A onda skoro svi zaposleni u javnom sektoru. Gde ćeš naći nove sudije i tužioce koji nemaju putera na glavi? Naročito sa platama koje se trenutno nude.

Stvorili smo državu u koju niko iole kvalifikovan i sa integritetom ne želi da dođe da živi, a oni koji su se tu zatekli gledaju da pobegnu prvom prilikom.

Sami sebi od 1991. pa do danas pravimo pakao na zemlji i ovo što imamo sada je rezultat toga.

Čak i da se otarasimo trenutne tzv. vladajuće elite, ostaju nam stotine hiljada poslušnika koji će čekati da se pojavi novi pastir.

Ljudi koji uklanjaju dokaze sa mesta zločina, koji menjaju naslove novinskih članaka, koji uklanjaju projekat sa sajta. Oni rade za par stotina evra mesečno i žive u stanovima pored nas.

A onda skoro svi zaposleni u javnom sektoru. Gde ćeš naći nove sudije i tužioce koji nemaju putera na glavi? Naročito sa platama koje se trenutno nude.

Stvorili smo državu u koju niko iole kvalifikovan i sa integritetom ne želi da dođe da živi, a oni koji su se tu zatekli gledaju da pobegnu prvom prilikom.

Sami sebi od 1991. pa do danas pravimo pakao na zemlji i ovo što imamo sada je rezultat toga.

Sve je tacno sto kazes, ali zamisli:
izvrsen je prevrat, vodje kartela su u zatvoru. Imas neku ustanovu gde su skoro svi radikali. Otpustanjem par najglasnijih i najvise eskponiranih ostali ce da se useru od straha. dovoljno je smeniti vrh. ostale drzati u strahu od gubitka posla.
Radikali ne mogu da se pobede demokratskim sredstvima.

Analogija.
Srbi koji kod nas kradu i varaju i zabusavaju, sabotiraju javi interes, ne usudjuju se da rade to isto u Nemackoj.

Невероватно како су се стотине хиљаде послушника створили из ваздуха 1991., пре тога су сви били високоморални индивидуалисти који су се борили за правду, грађанска права и против страдања својих сународника по земљи а посебно проблематичним вилајетима исте

Чињеница да је СПС-СРС алијанса окупила сав отворени олош у државном сектору заправо даје идеалне услове за конкретну и корениту промену, за јак удар и масивно отпуштање вишкова и затирање "радних" места која и не захтевају никакву стручност нити служе било коме. Може итекако да се нађе довољно часних, стручних и нормалних људи за руководилачка места у јавном сектору, отпусте вишкови, затворе бескорисне службе а преостала мањина подреди новом поретку. Што је још важније, са резањем вишкова и ухлеба би се отворио фискални простор за укидање и резање пореза свим грађанима од чега би сви били богатији и могли да се уздигнемо изнад беде.

Борба приватног сектора против јавног је класна борба и неиронично је сад већ питање самоодбране. Држава се мора потчинити народу иначе народа неће бити

T
Невероватно како су се стотине хиљаде послушника створили из ваздуха 1991., пре тога су сви били високоморални индивидуалисти који су се борили за правду, грађанска права и против страдања својих сународника по земљи а посебно проблематичним вилајетима исте

Чињеница да је СПС-СРС алијанса окупила сав отворени олош у државном сектору заправо даје идеалне услове за конкретну и корениту промену, за јак удар и масивно отпуштање вишкова и затирање "радних" места која и не захтевају никакву стручност нити служе било коме. Може итекако да се нађе довољно часних, стручних и нормалних људи за руководилачка места у јавном сектору, отпусте вишкови, затворе бескорисне службе а преостала мањина подреди новом поретку. Што је још важније, са резањем вишкова и ухлеба би се отворио фискални простор за укидање и резање пореза свим грађанима од чега би сви били богатији и могли да се уздигнемо изнад беде.

Борба приватног сектора против јавног је класна борба и неиронично је сад већ питање самоодбране. Држава се мора потчинити народу иначе народа неће бити
Ti bi da povećavaš nezaposlenost? Ako bi to bio program, ne bi osvojio ni 5%. Ljudi u Srbiji ne žele pravnu i uređenu državu, mora biti prostora za muljanje.

Na urusavanju integriteta i dostojanstva, te promociji bestidnosti i bahatosti se radi vec duze vreme. Situacija jeste losa ali ne i beznadezna.
Narod se da vratiti na pravi kolosek. Nisu drugi narodi nista bolji ni losiji, neki su samo imali bolje istorijske okolnosti ali i pravu elitu koja ih je bolje usmeravala.

Slazemo se po tom pitanju (samo ovaj deo sto si meni odgovorio). Bas je tako kako jeste. Mi imamo opcije da:
1) Cutimo i trpimo
2) Pokusavamo da promenimo sistem (olovka ili ulica) Mada slabo ide gandijevski metod, moze samo silom
3) Odselimo se u drugu drzavu ako nam ne odgovaraju opcije 1 ili 2
Да се селимо, исплати се само ако имаш струку која се тражи. Дакле, једино решење је ово.
3yetYGNbdTofCZ-jp_oS5BjsE4-9L6svSWWpjxevH_c.gif

Od te godine obični ljudski životi u ovoj državi ne vrede ništa, ni za domaće, ni za strane vlade. Zato se ne cimam previše oko nebitnih stvari jer znam da već sutra mogu završiti ispod neke nadstrešnice.
Слажем се са тобом и у праву си. Последице овога се осећају и дан данас, али нико то није схватио досад јер су или глупи, или луди.

Кривци сте и то је истина. Крај!
1730626854626.png

Poslednja izmena:
Sad je podmetnut neki ubica iz CG da skrene paznju.

Pozitivne vesti, sta narod stvarno misli dok ne dodju botovi da nalupaju pluseve

1000013748.jpg

Ko sme da stane? Ja ne smem... nekako los osecaj.
Бојкот свих њихових објекта ако се може. Ја из протеста нећу никад крочити на експо и национални стадион. Нека бусевима довозе ботове сендвичаре на утакмице.

Zapravo si potpuno u pravu.
Posle izlaska iz kuce i razgovora s par ljudi shvatam da radikali svrseno odgovaraju srpskom mentalitetu.
Mnogi veruju u teorije zavere. "neko je sipao kisleinu na drzce nadstresnice" do "Tito je sve u Srbiji lose gradio".

Mada, u propasti Srbije ime i nesto dobro. Princip prirode ili Boga, kako hocete, jeste ocigledno da ne podrzava ono sto je zlo, lose, korumpirano podlo.
Zato Srbija mora da propadne.
Zamislite kada ovakva Srbija ne bi propadala.
To bi narusilo i prirodne i bozije zakone.

I ljudi su jako trpeljivi prema radikalima, bez obzira sta im rade.
To je znak neke vrste emotivne ili moralne bliskosti sa njima, sa monstrumom "predsednikom".

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Vrh