Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Немам речи. Видео запис.
1730647343318.png

Djilas i Marinika, Lazovic i ekipa treba da uzmu vrece za spavanje i spavaju veceras na Starom mostu.
Umesto toga oni samo blebecu.
To je njihov posao ako su predstavnici gradjana. Neka stanu pred zandare.

Spanski kralj i kraljica danas u Valensiji. Gadjani blatom. Kraljica blatnjava u suzama prilazi gradjanima. Minimalno obezbedjenje. Premijer pobegao. Zamislite situaciju kod nas. Koliko bi batinasi Novaka Nedica ubili ljudi u Srbiji? Malo sam pogledao njihovu stampu, ne videh da ih proglasavaju petom kolonom i drugospancima. Zivela Spanija.

Spanski kralj i kraljica danas u Valensiji. Gadjani blatom. Kraljica blatnjava u suzama prilazi gradjanima. Minimalno obezbedjenje. Premijer pobegao. Zamislite situaciju kod nas. Koliko bi batinasi Novaka Nedica ubili ljudi u Srbiji? Malo sam pogledao njihovu stampu, ne videh da ih proglasavaju petom kolonom i drugospancima. Zivela Spanija.

Тамо се власт од 2012 до данас већ сменила и сва је прилика да ће на следећим изборима опет да се смени.

Можда ми ове наше краљевиће да изведемо на чело протестне колоне да уједине народ лево и десно против црвено црне осовине зла.

До 1000 људи на прoтесту. Ови бламантни перформанси апстрактног сликарства, 70% авокадо стадо, 15% кучкари, 15% остали.

Разумем, ретки су они који себи могу да приуште у овом времену уопште и да размишљају о темама од јавног интереса и јбг, они који имају времена и средстава јесу ова грађанска фела. Посебна је прича како смо дошли до тога. Немам више воље с тиме да се мајем. Умрла нација.

То би било то. Ко се како снађе, ко преживи ко побегне.

Срећно свима

Poslednja izmena:
EU nema nikakvih razloga da nas orimi jer smo u ovakvom stsnju idealni za ulogu koju su nam namenili. To je uloga
1. rudarske kolonije
2. deponije
3. crne rupe za pranje novca
Ovo je po meni fundamenalni problem i dok ne promenimo način na koji nas EU gleda, ne možemo ništa značajno promeniti.

Moramo se zapitati koliko EU, tj. zapadnim vladama životi običnih građana uopšte vrede.

Ja mislim da ne vrede ništa, što mogu da potvrde i sankcije od 1992. do 1995. koje su uvedene da bi se zaustavio rat u BiH, a zatim bombardovanje 1999. da bi se zaustavio rat u KiM.

U oba slučaja su građani platili veliku cenu dok režim nije ništa ni osetio.

A onda se zapitamo koliko životi naših građana vrede našim vladama, i odgovor je možda čak i manje nego stranim.

Dok ne naučimo sebe da cenimo ne možemo očekivati da nas neko drugi ceni.

До 1000 људи на прoтесту. Ови бламантни перформанси апстрактног сликарства, 70% авокадо стадо, 15% кучкари, 15% остали.

Разумем, ретки су они који себи могу да приуште у овом времену уопште и да размишљају о темама од јавног интереса и јбг, они који имају времена и средстава јесу ова грађанска фела. Посебна је прича како смо дошли до тога. Немам више воље с тиме да се мајем. Умрла нација.

Срећно свима

Ja сам први после последњих протеста против литијума рекао да нећу више ићи на мирне протесте и шетње. Моје време и паре су највреднији ресурси које имам и не пада ми на памет да их траћим на либералне перформансе дизајниране да не дирају статус кво. Да је у питању нека дугорочна блокада попут Еуромајдана, неки конкретан удар против мафије, нешто што ће их ухватити за тестисе и присилити да се повинују народној вољи, апсолутно бих.

Али инстаграм шетњице са кафом у руци и трочасовно крештање на пандуре за време викенда препуштам #седиНеНаседај и #бојкот екипи, такав протест би свака власт пожелела. Предлажем да им Вучић некако омогући да протествују из фотеље, преко веб камере, да не ометају саобраћај

Po meni je istina najvredniji 'resurs' koji mora da se brani po svaku cenu.

A i Euromajdan je na kraju krajeva bio podržan od strane zapada, koji danas pomaže Ukrajinu u ratu protiv Rusije na kafenu kašičicu.

Срећно свима

Amin.

Moram priznati da sam ove godine imao krizu i preispitivanje da li ostati ili se vratiti iz inostranstva. Kada vidim šta se sve dešava, nostalgija nestaje kao rukom odnešena. Tužno.

Reakcija pučanstva na ove događaje je blago rečeno poražavajuća. Nismo izvukli nikakve pouke iz sličnih prethodnih događaja.

Ovo je po meni fundamenalni problem i dok ne promenimo način na koji nas EU gleda, ne možemo ništa značajno promeniti.

Moramo se zapitati koliko EU, tj. zapadnim vladama životi običnih građana uopšte vrede.

Ja mislim da ne vrede ništa, što mogu da potvrde i sankcije od 1992. do 1995. koje su uvedene da bi se zaustavio rat u BiH, a zatim bombardovanje 1999. da bi se zaustavio rat u KiM.

U oba slučaja su građani platili veliku cenu dok režim nije ništa ni osetio.

A onda se zapitamo koliko životi naših građana vrede našim vladama, i odgovor je možda čak i manje nego stranim.

Dok ne naučimo sebe da cenimo ne možemo očekivati da nas neko drugi ceni.
To je uvek problem te ‘zapadne podrske’.

Sta treba EU da uradi da bi ‘pomogla’? Da nam uvede sankcije? Da izvede neku obojenu revoluciju? Da nas bombarduju?

Sve su to pokusali pa je danas u Srbiji najmanja podrska pristupu od svih drzava kandidata.

Evo, aj da dodatno uprostimo stvari, zanemarimo da u samoj EU postoji milion frakcija, zamislimo nekog cara EU koji donosi sve odluke, stavite se u njegovu ulogu i nadjite plan da se ‘pomogne’.

Podrska opoziciji, ok. Kojoj od dve glavne strane pa onda desetine frakcija unutar istih? Sa kime se prica?

Ignorisanje/sankcionisanje Vucica? U zemlji gde je najjaci politicar, ima sve medije i vec je podrska EU jako klimava? Good luck with that.

Niko nas nece spasiti od nas samih.

A to spasavanje se nece dogoditi nekim spontanim desavanjima vec ozbiljnim radom i planom, a za to bojim se ni opoziciona javnost ni opozicioni politicari nisu jos zreli. Ja sve racunam teska vremena stvaraju jake ljude a nasi opozicionari sve jadniji a njihovi biraci sve mahnitiji.

Amin.

Moram priznati da sam ove godine imao krizu i preispitivanje da li ostati ili se vratiti iz inostranstva. Kada vidim šta se sve dešava, nostalgija nestaje kao rukom odnešena. Tužno.

Reakcija pučanstva na ove događaje je blago rečeno poražavajuća. Nismo izvukli nikakve pouke iz sličnih prethodnih događaja.
Никако друже да се враћаш овде! Посебно не ако си ту оформио стабилан, пристојан живот.

Што се тиче те неке емотивне приче, све и да ставиш сва ова друштвено-политичка срања по страни и де факто тренутно најгори државни апарат у Европи а можда и у свету, ЉУДИ овде су убијени. Сваког дана се изнова фасцинирам том успеху овога друштва да покупи искључиво најгоре и са истока и са запада без примене било чега доброг споља. Само лош гас, само последице тих неких глобалних трендова!

Па чак и понешто добро, што нам остаде из прошлости поприма негативан карактер у овом контексту.

Овом приликом ми уопште није намера да изнова прозивам круг двојке и генерално грађанску струју. Само ето, доживех још једну, ваљда потребну, катарзу. И контатујем да је то оно што имамо, што себи може да приушти какво-такво друштвено деловање.

Остатак народа је по свему судећи увелико у моду пуког преживљавања.

Hajdemo malo gadosti. Ali to je tako. Vucic, Mali i Djilas su tukli svoje zene i to nista nije procesuirano. Niko u top deset ljudi u vlasti i tzv opozicije ne moze da objasni poreklo svog novca. Bas niko u top 10. I sad stavite sebe u poziciji nekakvog predstavnika EU i sad vam posalju ove tri pomenute nakaze, pa znate sta, niko nije placen dovoljno da mu bude drago da se susrece sa njima. Ursuli nije problem ona je sljam iste vrste. Mali ulema svoju zenu, ona progovori o aferama, on joj namesti otkaz i uzme troje dece. I ona sad cuti. Zamislite centar za socijalni rad koji muzu koji je nasilnik dodeli troje dece? Da li vi shvatate koji je ovo horor? Glavni kriminalni klan Belivuka je tukao i ubijao za ovu vlast. Dijana Hrkalovic je bila spona, urlikala nad ubijenim kumom koji je bio deo kriminalnog klana. I sad neko iz EU treba da se bavi nama? Zasto? Cime smo mi to zasluzili ?

Poslednja izmena:
Па у тој истој ЕУ председница Европске Комисије је била под истрагом због корупције и изгубила случај због нетранспарентности. И даље је на истој функцији. Заболе њих да нам обезбеде нормалну државу. Њихове фирме ће арчити српску струју и руски гас док могу. А толико су иначе суверени да су се одрекли руског гаса.

Никако друже да се враћаш овде! Посебно не ако си ту оформио стабилан, пристојан живот.

Што се тиче те неке емотивне приче, све и да ставиш сва ова друштвено-политичка срања по страни и де факто тренутно најгори државни апарат у Европи а можда и у свету, ЉУДИ овде су убијени. Сваког дана се изнова фасцинирам том успеху овога друштва да покупи искључиво најгоре и са истока и са запада без примене било чега доброг споља. Само лош гас, само последице тих неких глобалних трендова!

Па чак и понешто добро, што нам остаде из прошлости поприма негативан карактер у овом контексту.

Овом приликом ми уопште није намера да изнова прозивам круг двојке и генерално грађанску струју. Само ето, доживех још једну, ваљда потребну, катарзу. И контатујем да је то оно што имамо, што себи може да приушти какво-такво друштвено деловање.

Остатак народа је по свему судећи увелико у моду пуког преживљавања.

Sve potpisujem što si napisao.

Srbiji je pod hitno potrebna promena ako ne želimo da nestanemo kao nacija. Da bi se ispravile sve greške koje su sve prethodne vlasti od 5 oktobra pa do današnjih dana napravile, potrebno je da se uvede prosvećeni apsolutizam kneza Mihaila Obrenovića u narednih 20-25 godina. U tom periodu morali bismo da se učimo svemu ispočetka, kao đaci prvaci: kulturi, demokratiji, građanskom društvu, meritokratiji i izgradnji modernih institucija.

Ovo je wake up call.

Poslednja izmena:
Sve potpisujem što si napisao.

Srbiji je pod hitno potrebna promena ako ne želimo da nestanemo kao nacija. Da bi se ispravile sve greške koje su sve prethodne vlasti od 5 oktobra pa do današnjih dana napravile, potrebno je da se uvede prosvećeni apsolutizam kneza Mihaila Obrenovića u narednih 20-25 godina. U tom periodu morali bismo da se učimo svemu ispočetka, kao đaci prvaci: kulturi, demokratiji, građanskom društvu, meritokratiji i izgradnji modernih institucija.

Ovo je wake up call.
Ja mislim da smo sebi zacementirali sudbinu još 1990/91/92 godine.

Hladnoratovski svetski poredak je propao, a mi nismo ukapirali u kom pravcu će se Evropa razvijati narednih decenija.

Nema ko da nas uči tim stvarima koje si naveo.

EU je uložila velike pare u renesansu istočne Evrope nakon revolucija '89 ali zato što su te države izrazile želju za promenom.

Naša država je izrazila želju za krvoprolićem.

Hladnoratovski svetski poredak je propao, a mi nismo ukapirali u kom pravcu će se Evropa razvijati narednih decenija.

EU je uložila velike pare u renesansu istočne Evrope nakon revolucija '89 ali zato što su te države izrazile želju za promenom.

Da, ratovi 90ih su se desili jer se Srbiji bas ratovalo, nikakve istorijske razloge za brigu nisu imali Srbi u BiH i Hrvatskoj.

Овај, Србији се није ратовало. Толико да је успешност мобилизације 91е била око 2-3%.

Србима преко Дрине се опстајало, за промену. И опет, нису имали право ни на то, по свему судећи.

Притом, мислити да је западној, па још нато машинерији и то на њиховом историјском врхунцу рат био неки проблем је крајње наивно. Уосталом, сами су га овде и водили.

Krajnje neprimereno je govoriti da je Srbija devedesetih želela krvoproliće, zna se ko je prvi pucao tih godina i kome je odgovaralo da se država raspadne, Srbima koji su u ogromnom broju živeli u četiri, a u dve jugoslovenske republike su većina, sigurno nije, i krvoproliće nisu hteli.
Jadno je kakvom se propagandom bavite.

Cini mi se da dosta ljudi kod nas ovu nesrecu shvata ne kao ljudski gresku koja je mogla lako da se spreci, vec kao prirodnu katastrofu, visu silu, neminovnu i nepromenljivu
Ravnodusnost i fatalizam je ono sto nas je dokusurilo. A da bi neko ziveo s takvim shvatanjem sveta on mora da stvori svoj privatni mehur, odvojen od ostatka ove bedne zemlje
Ne vredi ziveti ovde, ja licno ne mogu da zivim s ljudima koji prihvataju da velika masina moze svakog trenutka nekog od nas da uzme, a mi to mozemo da promenimo

Napaljeni klinci koji slave helovin, valentajn… i gutaju sve sto im se servira mogu da kazu da smo zeleli krvoprolice, kako u bih tako i na kosovu.

Vrh