Imam jos nekih fotografija za 2-3 stvari nedavno pomenute u ovoj temi, a ticu se okruzenja R7+, pa cu postaviti ubrzo.
Sve novopecene cari komunikacije R7+ i Kalvarije sa autoputem. Ono sto je bilo ogromna prednost, pretvorilo se u prilican minus (pogotovo posle asfaltiranja prelaza preko zeleznickog tunela, u nastavku Zeleznicke ulice). Do pre 2-3 godine se cak i u spicu sa Kalvarije izlazilo normalno. Zadnjih godina je visedecenijsko neulaganje u insfrastrukturu i ogroman priliv novogradnje kulminirao totalnim saobracajnim kolapsom i naselja Kalvarija i veceg dela Zemuna.
Ljudi se polako vracaju sa odmora pa je situacija za ovu sezonu sve realnija. Ponedeljak, jos nocu palo malo kisice = kolaps. Kolona se pomeri 2-3 vozila, pa se ceka minut-dva u mestu... I tako od Vinarske do izlaza na autoput (1.2 km) - vremenski oko pola sata, sto se peske predje za nekih 12 min. Citaj, autom 2.5, skoro 3 puta sporije nego peske. Sto je jos gore, situacija je od pola 10 pre podne, zbog toga sam i pomerio odlaske na posao, ali slaba vajda. Ne smem ni da zamislim kako je tek u pravom spicu, ujutru ispred i oko 8h. Evo i par fotki bas oko R7+:
- Prvo jezerce bas ispred samog R7+, na uglu sa Koruskom ulicom. Srecom nije bilo vece kise pa se isusilo, takodje Marije Bursac ko zna koliko puta kopana, razrovana, krpljena, u rupama... Pravio sam odstojanje i izvlacio se ka sredini da bih mogao da slikam, inace sve stoji, bukvalno je auto na autu:
- Kolaps preko mostica preko rupe. Dodatan haos za suprotni smer prave ljudi koji se "na divljaka" ukljucuju iz Grmecke i blokiraju raskrsnicu. Retki trenuci kada se ostvaruje brzina pesaka
, pa sledi stajanje po minut-dva u mestu:
- Drugo jezero kod Doma penzionera i okretanja linije 77. Kao sto je receno, nije bilo mnogo kise za jos gore stanje, ali dovoljno da se u smeru ka AP, sa ulice mora prolaziti preko autobuske okretnice. Posto dubina vode u toj traci zna da dodje i do visine vrata kada padne obilnija kisa:
Pravo vozilo za ovakvo stanje na ulicama
:
- I na kraju, pravac niz Marije Bursac ka AP, nekih 600 m kolone koja maltene ne mrda. Dovoljno je da u ovakvom broju vozila i "novopecenom" prilivu od KBC (posle izgradnje prelaza preko zeleznickog tunela) bude i 10% pocetnika, preplasenih, onih koji se slabo snalaze (a ima ih mnogo vise) - i na "T" raskrsnici na skretanju na kaldrmu je totalni cep:
Jutros sam probao preko Prvomajske - sve je stajalo jos od pre semafora na uglu sa Gornjogradskom
, pored Maxija, niz Prilaz, do Iviceve i Tosing Bunara. Oko 20 min voznje.
Prolaz kroz Ugrinovacku, pa pored Vatrogasnog verujem da je tek pakao, kao i kroz Cara Dusana jer se Glavna jos uvek radi.
Sa Kalvarije je ujutru, od pocetka skolske godine, nemoguce izaci za 20 min do pola sata. I svake godine je nazalost primetno sve gore. Kako ce se sa ovakvim prilivom novogradnje po Zemunu situacija u dogledno vreme tesko menjati na bolje, sta god da se uradi (a nije se radilo maltene nista) - nesto na sta ljudi koji planiraju kupovinu nekretnine u ovom delu svakako treba da se pripreme. Zivce i vreme, pre svega. Izvinjavam se za manje skretanje sa teme oko samog objekta, cisto foto-reportaza aktuelnog stanja za buduce komsije.