Kalvarijac
Beginner
Demontiran i poslednji, najveci kran, koji je bio na frontu objekta do ulice Marije Bursac:
Da, meni su rekli da kad temperatura ode ispod 5 stepeni, ne moze da se radi fasada. Kako je krenulo, to nece jos neko vreme biti problem, pu pu da ne ureknemAko 80% izgradjenosti znaci da je fasadna mrezica postavljena i da je nesto nephodno jos unutar stanova uradjeno, onda su mozda pogledali vremensku prognozu i doneli novu procenu. Just lucky guessing.
Fasadni lepak je osetljiv na visoke i niske temperature, pa se fasade ne rade leti i zimi, takodje ni kisa nije pozeljna, inace se odlepe elementi. Po prognozi su ostatak okrobra i ceo novembar je topli, nece cak ni kise da bude puno, svega par dana.
Eto, i meni je prodavac pomenuo vremenske prilike zbog fasade, kao faktor vremena gradnje, pa mi je palo na pamet da sad pogledam prognozu Nece ici ispod 5 stepena jos makar mesec i po. Inace, pre sam bio citao tekst o fasadi, pa sam tu video detalje u vezi fasade. Koga zanima, dobar je tekst https://www.gradjevinarstvo.rs/tekstovi/9709/820/demit-fasada-vodic-za-postavljanje-fasadeDa, meni su rekli da kad temperatura ode ispod 5 stepeni, ne moze da se radi fasada. Kako je krenulo, to nece jos neko vreme biti problem, pu pu da ne ureknem
Ja sam zvao i rekli su mi da ce mi javiti kad budu na gradilistu ljudi iz prodaje sledeci put. Nadam se da cu noci tad da vidim i svoj stan vec sam im pomenuo da me to zanima vise od oglednog, rekli su da bi trebalo da moze.Zna li neko moze li vikendom da se vidi izlozbeni stan? I da li je neko uspeo da vidi stan koji je kupio?
Meni su rekli da cu moci svoj stan da pogledam kad zavrse plocice i tarket. Tek su na trecem zavrsili plocice i krece stavljanje tarketa.Ja sam zvao i rekli su mi da ce mi javiti kad budu na gradilistu ljudi iz prodaje sledeci put. Nadam se da cu noci tad da vidim i svoj stan vec sam im pomenuo da me to zanima vise od oglednog, rekli su da bi trebalo da moze.
Ne bi trebalo da je veliki posao, samo se sprovede se cev za toplu vodu iz kupatila. Super je stvar, uvek ima gotovo neograničeno tople vode u kuhinji, odmor za mozak. Ali mi liči da bi ceh za takvu izmenu koštao solidno, mozda i grešim.Bas me zanima koliki li je posao da se to poveze jer ja cu u stanu imati dva velika bojlera i taj drugi blize kuhinji ce vecinu vremena verovatno biti iskljucen, ovako bi ga mogao bolje iskoristiti.
Imas male protocne bojlere za kuhinje, skroz su okej, bar tako kazu, jer nemas veliki protok vode kao na tušu. Mislim da je to jednostavnija opcija od provlacenja cevi iz kupatila.Ne bi trebalo da je veliki posao, samo se sprovede se cev za toplu vodu iz kupatila. Super je stvar, uvek ima gotovo neograničeno tople vode u kuhinji, odmor za mozak. Ali mi liči da bi ceh za takvu izmenu koštao solidno, mozda i grešim.
Eventualno, razmisljao sam o "bojleru" za kuhinju koji je u stvari grejac koji uživo greje vodu, kao kalem izgleda. Gabaritno je manji i greje samo kada je potrebno. Obzirom da takvi bojler-grejaci nisu mejnstrim, verovatno ne rade dobro, tj bolji su bojleri.
Ne bi trebalo da je veliki posao, samo se sprovede se cev za toplu vodu iz kupatila. Super je stvar, uvek ima gotovo neograničeno tople vode u kuhinji, odmor za mozak. Ali mi liči da bi ceh za takvu izmenu koštao solidno, mozda i grešim.
Eventualno, razmisljao sam o "bojleru" za kuhinju koji je u stvari grejac koji uživo greje vodu, kao kalem izgleda. Gabaritno je manji i greje samo kada je potrebno. Obzirom da takvi bojler-grejaci nisu mejnstrim, verovatno ne rade dobro, tj bolji su bojleri.