Veliki je lokal planiran, dakle mora da ima dobar promet da bi se isplatilo, sta god da radi tu.
Oko jelovca su tri solitera, JAT-ovi radnici dobijali tu stanove davno, i malo je starije stanovništvo u njima.
Stanari iz nižih crvenkastih zgrada koje okruzuju Jelovac, verovatno gravitiraju ka Prvomajskoj, pa kad se vracaju sa posla, iz izlaska, svrate u Maxi u Prvomajskoj, usput im je.
Za MB ok, slažem se, ali je to jedna zgrada. Po Kalvariji ima kuća, po koja niza zgrada,ali su i oni upućeni na Prvomajsku.
Ima dosta kuća u okolini, to je istina. Ali, na primer, oko Jelovca ima dve prodavnice, jedna u Mariju Bursac, druga uz Zlatiborsku i obe izgledaju jako skromno.
Broj stanovnika u kraju, onako, nije bas prevelik, a i mislim da je dosta ljudi je upućeno na Prvomajsku. Retko ko prolazi peske pored R7+ zgrade, mozda ako bi autima u prolasku pored videli da im je usput, pa počeli random da svraćaju.
Na primer, Aroma kod Tri Nove ok radi, ali je mala prodavnica, a okolo ima bas dosta zgrada. Da je veća prodavnica, nisam siguran da bi bila rentabilna.
Što se tiče kafića, slabo tuda prolaze peške ljudi, ne liči mi da bi bilo dovoljno prometa da se nekom isplati.
Ostavljam mogućnost da ne bi bilo kao sto pretpostavljam. Samo mi se tako čini sada.