Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

@Niki
Koliko sam ja njih razumela oni planiraju da ostanu u samom projektu i nakon izgradnje. Par puta su mi u razgovoru ponovili da i nakon završene izgradnje ostaju aktivni u vođenje i održavanju projekta.
Svedoci smo, nažalost, puno projekata koji u početku budu super za život...a onda prođe par godina i usled neadekvatnog održavanja i najbolje zgrade propadnu.
Ja glasam za ozbiljne kompanije koje imaju ovakav pristup, ne želim više da se na skupštini stanara raspravljam sa komšijama da li nam treba nedeljno, mesečno ili GODIŠNJE!!! čišćenje zgrade :gobb:
Što se tiče kule i neizdatog poslovnog prostora imam pitanje za sve: Koliko je neizdatog prostora u TC "Ušće"? Svi se bavimo statistikom a ne sagledavamo činjenice i suštinu.

p.s. da li treba da naglasim da se bavim ekonomijom?
:vops:
 
TC Usce je ekstreman primer, ako ne i jedini primer potpunog izdavanja poslovnog prostora u Beogradu. Ali samo zato sto su Usce, Delta siti zauzeti ne opravdava izgradnju nove poslovne kule, jer su poslovni prostori u ta dva tipa objekta veoma razlicite prirode. Takodje Usce je dovelo do toga da slichni prostori namenjeni za maloprodaju (kao sto je tc Usce), npr Robnih kuca Beograd zvrje poluprazni na Terazijama, Zemunu, u Beogradjanci, da ne govorim sto je usce dovelo do zatvaranja i nekih lokala po Knezu, Siti Pasazu itd...koji su u samom centru grada...
 
pomenuto je TC Usce nije kula nego metalna kutija kao delta siti, zato sam je i pomenuo. Poslovna kula Usce je stari objekat koji je verovatno skroz izdat. Opet se vrtimo oko toga da li je potrebno da se prave, realno, u ovom trenutku nove poslovne kule na Novom Beogradu. ovo sto ima je zauzeto, koliko toliko, a moje lichno misljenje je da ne postoji ekonomska rachunica za ulaganje u skupu izgradnju jednog takvog prostora jer ne bi imao ko da zakupi sve te kancelarije, jer vec postoje novi, da ne kazem elitni poslovni prostori na NBG koji su gotovi a praktichno prazni, poput Blue centra preko puta Siv-a
 
Имао сам прилику да пре две недеље поразговарам са младим и изузетно паметним директором Граве Србија Кристофом Цетлом. Каже да је Граве своју зграду на Новом Београду (http://www.google.rs/imgres?imgurl=...KswbJ04D1BQ&page=1&ndsp=31&ved=1t:429,r:7,s:0) у потпуности издао, као и да га је од Нове Године контактирало десетак страних компанија у вези изнајмљивања пословног простора у Београду. Он има осећај да ће интересовање поново порасти. Дај Боже да је у праву.
 
Daj Bože da je tako. Ali samo par stotina metara dalje je pomenuti Blue koji zvrji potpuno prazan. A gde je tek Verano kad se završi...
 
grawe izdao u proseku po ~16ekvm na nekoliko godina.
recimo sličan ofis prostor u Sofiji ima da se nađe i po skandaloznih 5ekvm, pare za koje ovde ne možeš da nađeš ni skladište.
pošto smo izašli iz krize, a približava se očito i Kandidatura = trebaće toga još.
 
Mradulovicu, nije "Usce" dovelo da poslovni i komercijalni sadrzaju u starom delu Beograda zvrje prazni ili poluprazni, nego upravo vlasnici ili zakupci tih objekata, koji svojom neinventivnoscu, nekreativnoscu i uopste gledano, nesposobnoscu da se prilagode uslovima trzista nisu uspeli da na pravi nacin odgovore na pojavu velikih, modernih i multifunkcionalnih poslovno-komercjalno-zabavnih objeakata. I to nije greska ili krivica "Usca", jednostavno potrosaci idu tamo gde se prijatnije osecaju, gde mogu da pronadju siri izbor potencijalne robe za koju su zainteresovani i gde im se nudi vise zabavnih i zanimljivih sadrzaja. I to je normalno svugde u svetu, kao sto je i trzisna utakmica norma u savremenim drustvima.
 
Sto se tice kule,Gruja ce je sigurno praviti,jedino nije siguran po pitanju visine,provereno.Zemljiste ga je,preko agroopreme i onako izaslo povoljno,a na tom delu placa po odobrenju ionako mogu biti samo komercijalni objekti a ne stambeni.Znajte da nece dozvoliti da mu deo parcele stoji prazan,a pretpostavka je da ce interesovanje za poslovni prostor u naredne 2-3 god.znacajno porasti u odnosu na sadasnje stanje.Ne moze ovako biti doveka.Po mojim saznanjima medju opcijama su hotel,poslovni apartmani i sl.A sad koliko su potrebne nove poslovne zgrade/kule u Beogradu,to ce trziste reci,hoce li se popuniti ili ne,verujte mi,postoje ozbiljne agencije kojima je posao upravo procena rizika ulaganja,tako da se ovko veliki projekti sigurno ne rade na otprilike!Isto vazi i za cenu od 1850e,nekome je skupo,nekom ne,ali to je to.Ko stvarno trazi dobar,nov,moderan prostor/ambijent za zivot zna da ponudjena cena sigurno jeste konkurentna u odnosu na slicne projkte,nemojte ga samo porediti sa belvilom!To je cisto moje misljenje!
 
Osim zbog realnih potreba za prostorom, visoke kule se grade i radi opsteg utiska i promene mizanscena u koji smestamo poslovno okruzenje, privlacimo investitore..Prikazujemo mesto ...bolje no sto u stvari jeste...Kao: ovde je strava... Zato bi grad trebao da stimulise takve objekte ako iko hoce da ih gradi.
Bio sam u Kini vise puta i tamo se visoke zgrade grade u hiljadama komada. Bukvalno. Doduse i prateca infrastruktura se gradi apsolutno debilnom brzinom!
Vecina tornjeva, osim stambenih ( sto i nije za nas...) - je prakticno prazna.... Na iznenadjenje moje, 90% zgrada od 30+ spratova je okupirano do 10%. Nocu malo popale svetla radi opsteg utiska i to je to...
Ne kazem da je to put kojim mi mozemo ici, ali ako lik hoce da investira u 14 spratova, a ne kosta ga vise od same gradjevinske cene da na tih 14 digne jos 10-tak, bilo bi lepo da ga gradske vlasti u tome stimulisu. Pa tako gledam i ovaj projekat. Voleo bih tih 140 metara.
 
Svi spominjete kako je slaba traznja poslovnog prostora, a spominje se gradnja 4 kule od 200m kod arene i + napredova kula. Trebalo je da kule budu poslovne, pa su ipak odlucili da 30% bude stambeni deo kako ne bi nocu ,,zamreo'' blok. Sta bi se desilo da su sada te kule izgradnjene?
 
google reklama

t6v80n.jpg
 
Na sajtu postavljen novi reklamni spot.Nije los!Zna li neko kako ide prodaja?
 
ja obisao prodajni salon
momak koji radi tamo kaze da im dobro ide prodaja iz prve faze (3 zgrade)
izlozbeni stan izgleda super

zgrade su ipak pod nekim uglom u odnosu jedna na drugu da se smanji osecaj bliskosti

dizajn zgrade je extra

unutranja oprema takodje
hansgrohe i duravit

terasa je super
 
nece sigurno reci da im ide lose, o opremi pise hansgorhe ili slicno, duravit ili slicno itd, sta god to znacilo i kad se ugradi kineska roba moze se sta, ici na sud da dokazujes da to nije slicno hansgrohe, da podsetim na sud se ide sa firmom no name poreklom iz Kanade...terasa je OK za stan od 100kvm, kad imas stan od 50 onda te tih 10kvm terase preko boli :)
 
Ko god da ide u taj salon gre predstavljaju salon bi mogao da im predlozi da urade interaktivnu prezentaciju na internetu.Jeste da je neobicno,ali ipak je 2011. godina pa ne bi bilo lose i po tome da budu prvi,a verujem da bi se isplatilo.
 
Kula bi trebalo da se izgradi u drugoj fazi gradnje, tek kada se završi stambeni deo projekta i niži deo gradnje komercijalnog dela...
Ne znam šta da mislim, skeptičan sam. Za mog života, nisam video da se gradi bilo šta visoko u Beogradu (osim Tornja na Avali) :dil: Inače, potrebni su Beogradu visoki komercijalni objekti ne bi li se uštedeo prostor za neke druge sadržaje u gradu, a i zbog skyline-a :vops:
 
Ta "kula" bi trebala da ima jedno 10 spratova sa garažama kakvo je trnutno stanje sa parking mestima :)
 
relja":3gbz7np1 je napisao(la):
Ta "kula" bi trebala da ima jedno 10 spratova sa garažama kakvo je trnutno stanje sa parking mestima :)
eto ideje za gradjenje kula po NBG! :D

Posto trenutno komercijalnog prostora ima previse, a parkinga nedovoljno, izgradis lepo kulu od 14 spratova - 10 parking + 2 poslovni prostor + 2 stambeni prostor. I eto skyline-a, malo po malo :laugh:
 
А што да не....без зајебанције. Први спратови да буду гараже. Стварно, зашто да не.
 
Malo je glupo da prvi spratovi budu garaze jer je to najatraktivnije mesto i prvo se proda.

U okviru kule ce se nalaziti 545 parking mesto pod zemljom!
 
Vrh