Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Erysimum Cheiri":3pchtqlf je napisao(la):
lol - jednostavno resenje - prijaviti ih inspekciji... Niti je jednostavno, niti je resenje. Prvo ce te vozati od jedne du druge sluzbe, a posle se nista nece desiti mesecima ili cak godinama, ako se uopste sta i desi...

Ne znam gde ljudi vi zivite, ali inspekcija ne reaguje na mnogo gore stvari, a svakako da im prioritet nece biti neki lik koji je zastaklio terasu...
i ja tako mislim :)

Ali vredi bar pokusati!Ne mislim da bi to rezultiralo nekim efektom u zgradi gde je x stanara to vec uradilo,vec u novijim zgradama gde problem treba saseci odmah u startu!
Kad si sam protiv vecine nije ti sve jedno!

Ne znam za vas ali da ja platim novi stan 100 000 eura ili vise i komsija pocne da zazidava terasu ne bi mi bilo svejedno.Kada zabranise nadogradnje mozda zabrane i zastalkivanje bez dozvole vecine ili svih stanara

Sad mi je i jasnije zasto su Belvilovci nervozni jer dobise macku u dzaku.

A sto bi mi toliko smetalo, ako je neko zastaklio terasu - to na mene direktno ne utica nikako. Razmisljaj ovako: kupio si stan u javnoj zgradi i to nosi sa sobom taj rizik delimicne anarhije (u Srbiji smo, jel tako?). Ako te bas toliko vremenom pocne da nervira sto ljudi zastakljuju terase i eventualno kvare izgled fasade to je dobar motiv da gledas u pravcu kupovine kuce, jer ipak je zivot u stambenoj zgradi osudjen na dosta kompromisa i ne moze se nazvati luksuzom. Znaci, umesto da poludis i jurcas po inspekcijama i nista konkretno ne postignes, bolje da se unapred spremis na to da ce uvek biti idiota, jer ih je nemoguce izbeci.

Erysimum Cheiri":2ymdmbla je napisao(la):
A sto bi mi toliko smetalo, ako je neko zastaklio terasu - to na mene direktno ne utica nikako. Razmisljaj ovako: kupio si stan u javnoj zgradi i to nosi sa sobom taj rizik delimicne anarhije (u Srbiji smo, jel tako?). Ako te bas toliko vremenom pocne da nervira sto ljudi zastakljuju terase i eventualno kvare izgled fasade to je dobar motiv da gledas u pravcu kupovine kuce, jer ipak je zivot u stambenoj zgradi osudjen na dosta kompromisa i ne moze se nazvati luksuzom. Znaci, umesto da poludis i jurcas po inspekcijama i nista konkretno ne postignes, bolje da se unapred spremis na to da ce uvek biti idiota, jer ih je nemoguce izbeci.
To mu dodje kao pusenje ili neka losa navika na ivici kriminalnosti tipa ostavljanja djubreta na ulici, znaci ipak treba pokusati nekako suzbijati mada je jasno da nikad neces uspeti do kraja. To je narusavanje javnog dobra, ja zazidam terasu i od toga imam nekakve koristi, dok svi drugi onda moraju da gledaju ili zive u ruznijoj zgradi od one u kojoj su kupili stan. Slazem se da je glupo nervirati se i muciti se sa (nasim) inspekcijama, te ulaziti u sukobe i lose odnose sa komsijama koji su mozda vise primitivni nego zli.

Zato i kazem da je tu velika odgovornost arhitekte i investitora. Oni kao ljudi koji se gradjevinom profesionalno bave bi prvi trebalo da znaju koliki je to problem i izazov. Shodno tome neka projektuju ili u startu zastakljene terase ili objekte na kojima terasa koje se mogu zastakliti jednostavno nema. Oni a ne ja kao neko ko samo kupuje stan i bavi se necim drugim bi trebali da se ponasaju preventivno.

Eh jos kad bi dosli i do toga da se nove zgrade projektuju sa centralnom klimom, gde bi nam bio kraj? Ja hocu da poludim kad vidim kako su mnoge zgrade unakazene tim agregatima.

Odlican primer za to su energoprojektove zgrade ko arene!Sve terse zastakljene i ne boli te glava.

Jedan od benefita na ovom projektu i jeste centralni sistem hlađenja i individualni sistem grejanja.
Plaćaš ono što potrošiš a pritom komšija ne mora da buši fasadu da ugradi svoju fensi jedinicu za hlađenje :kk:

Milena Nbgd":275xhowi je napisao(la):
Jedan od benefita na ovom projektu i jeste centralni sistem hlađenja i individualni sistem grejanja.
Plaćaš ono što potrošiš a pritom komšija ne mora da buši fasadu da ugradi svoju fensi jedinicu za hlađenje :kk:
ALELUJA! Centralna klima najzad stize u Srbiju...

Pri čemu za hlađenje ne trošiš ništa osim struje za ventilator jer će hladan vazduh da se uzima iz zemlje (tj. da se hladi podzemnim vodama) i kreće sistemom.

centralne klime su kul stvar sve dok se redovno i temeljno odrzavaju. Inache, primer za to je zgrada Energoprojekta, gradjena pocetkom 80tih a koja ima centralni sistem za klimu, ta klima postaje leglo opasnih bakterija poput Esherihije koli. Okruzenje puno vlage i konstantne vlaznosti je kao stvoreno za leglo bakterija

mradulovic":1j79bs7j je napisao(la):
centralne klime su kul stvar sve dok se redovno i temeljno odrzavaju. Inache, primer za to je zgrada Energoprojekta, gradjena pocetkom 80tih a koja ima centralni sistem za klimu, ta klima postaje leglo opasnih bakterija poput Esherihije koli. Okruzenje puno vlage i konstantne vlaznosti je kao stvoreno za leglo bakterija
A i temperatura izmedju 21 i 26 stepeni pogoduje,mada nije dokumentovan nijedan slucaj kod nas te zaraze.

vucko":32zpec84 je napisao(la):
mradulovic":32zpec84 je napisao(la):
A i temperatura izmedju 21 i 26 stepeni pogoduje,mada nije dokumentovan nijedan slucaj kod nas te zaraze.
nije da nije, samo te price nisu interesantne medijima. keva mi je inzenjer u energoprojektu i na redovnim opstim pregledima,koje placa firma, je pronadjena infekcija kod 4,5 ljudi i to samo u our-u Entel.najvise je bilo slucajeva vezanih za koksaki.

Hvala na iinsajderskim informacijama,kako stoji ja cu biti inzenjer za termotehniku,pa da znam da je takva situacija.

Inace u Beogradjanci nisu od izgradnje nisu do prosle godine cistili,ko zna kakva je tamo situacija

За чишћење вентилационих ситема код централних клима постоје специјални роботи. Такве роботе код нас већ има "Димничар". Прочитајте овај доста интересантан и поучан текст "Хитно потребно чишћење" из Блица од 16. јула 2010. године: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/198590/Hitno-potrebno-ciscenje , а коментаре на овај текст обавезно.

Ja sam prelezao Coksaki, tako da sam ga dobro prostudirao, a i cuo sam od mnogih doktora da je u VMA u centralnoj klimi izuzetno namnozen, pa mnogi iz osoblja imaju Coksaki, a cuo sam i da osoblju ne daju da uradi analizu na Coksaki na VMA, vec placaju po privatnim klinikama. Inace centralna klima na VMA je isto veoma zapustena :notok:

UPS...mislim da se nismo shvatili ukratko, sistem klimatizacije na objektima WEST 65, nije ni sličan sistemu koji radi u zgradama ‘’Energoprojekta’’ ili VMA. Razlika je u tome što WEST stanovi imaju podne konvektore kao POSEBNE jedinice u svakoj od soba u stanu, pa njihovo održavanje higijene zavisi isključivo od vlasnika i korisnika stana.
Takođe, u stanovima NEMA ventilacionih kanala po plafonima iz kojih ‘’od negde’’ dolazi ko zna kakav vazduh (po pitanju čistoće ili ‘’popunjenosti’’ virusima). Naprotiv, jedino podni konvektori po sobama, duvanjem ventilatora preko ZATVORENOG sistema cevovoda u kojima ide topla ili hladna voda, obezbeđuju kruženje vazduha u prostoriji i klimatizuju prostor (greju ili hlade).
Temperatura vazduha u prostoriji se reguliše automatski, pojedinačnim sobnim termostatima, po volji korisnika stana, za svaku sobu posebno, prema sopstvenim potrebama. Taj termostat reguliše brzinu ventilatora u konvektoru, koji šalje signale na grejnu jedinicu (gasni kotao u stanu) koliko će pojačati ili smanjiti rad gorionika.
Čistoća vazduha koji u stanu cirkuliše, zavisi, dakle, samo od nivoa higijene stana, a ne od nekih, stanarima nepoznatih i nekontrolisanih elemenata (filtera u sistemu, mesta usisavanja vazduha, stanja kanala za dovod vazduha i t.d.).
Dakle, ovi stanovi nisu klimatizovani od negde DOVEDENIM pripremljenim vazduhom, kao u slučaju gore pomenutih objekata, već korišćenjem toplote (ili hladnoće) ‘’uzetih’’ ventilatorom sa zatvorenog sistema saća i cevi iz podnih konvektora :grand: :kafa:

Nema ništa da se vidi, samo iskopana jama. Mašine su izvučene, a poslednji vidljivi radovi su bili oko betoniraja na par mesta na dnu jame.
Pretpostvljam da je u toku priprema za postavljanje instalacija za geotermalno grejanje/hlađenje.

А чему служи тј. чему ће да служи, онај земљани утабани полукружни насип, висине око 5 и дужине око 20 метара, а који се налази на углу Омладинских бригада и будућег УМП-а ? Данас сам туда пролазио бициклом, па мало загледао али нисам схавтио употребу насипа !?

Нешто сам размишљао, можда из Евросумара праве неку земљану "бину" да би ту изложили Зезуки, пардон Сузуки аутомобиле које заступају !

Гага":1vq4hkun je napisao(la):
А чему служи тј. чему ће да служи, онај земљани утабани полукружни насип, висине око 5 и дужине око 20 метара, а који се налази на углу Омладинских бригада и будућег УМП-а ? Данас сам туда пролазио бициклом, па мало загледао али нисам схавтио употребу насипа !?

Нешто сам размишљао, можда из Евросумара праве неку земљану "бину" да би ту изложили Зезуки, пардон Сузуки аутомобиле које заступају !
Možda smo se mimiošli :)

I sa sam se pitao čemu služi, pogotovo što na tom mestu nije kopano, što znači da se ta zemlja doneta tu.

Meni liči na neki bedem, grudobran... ima neku praktičnu namenu, videćemo.

relja":5sfzug2y je napisao(la):
Гага":5sfzug2y je napisao(la):

I sa sam se pitao čemu služi, pogotovo što na tom mestu nije kopano, što znači da se ta zemlja doneta tu.

Moguce je da su procenili da ce potraznja za njihovim projektom biti ogromna, pa kada navale kupci nije lose imati neki grudobran :)

Bulevarac":2t36sm5r je napisao(la):
relja":2t36sm5r je napisao(la):
Гага":2t36sm5r je napisao(la):

Moguce je da su procenili da ce potraznja za njihovim projektom biti ogromna, pa kada navale kupci nije lose imati neki grudobran :)
Ха Ха, лепа "првоаприлска" шала, плусићћћ наравно и то уписан у дневник. Ипак ко први сазна нека напише чему овај насип, бина, бедем, грудобран,... служи или ће служити ?

Нисам имао апарат при себи да сликам, кад сам пролазио, али ако неко скоро пролази и има апарат или добар мобилни нека слика па да окачи слику(е) ! Можемо да организујемо и квиз "шта је и чему служи ова...", а ко погоди, награда: пиво !

relja":2t36sm5r je napisao(la):
Могуће је ако си пролази туда у суботу поподне око 15-16 часова !

Po meni,s obzirom da je ulozen trud u oblikovanje iskopane zemlje,neka namena ocigledno postoji!
Mislim da je bedem tu da bi bio nekakav temelj ili postolje na kome bi bio postavljen veliki bilbord ili nekakva maketa projekta koji se tu i realizuje!
Postoji logika s obzirom da,koliko sam ja video,nigde na placu ne postoji veliki bilbord na kom bi bili osnovni parametri o projektu!
Mozda a mozda i ne,sad i mene bas intersuje!

Vrh