Meni ovo nije posao da pisem na forumu niti imam vremena pored ostalih obaveza. Nemam od toga koristi kao neki. Evo da osvežimo kratko pamćenje:
Kosovo - nisu samo Srbi izbegli.Pricamo o min 200k ljudi, državljana RS, raznih nacionalnosti koji ne mogu da se vrate kući. Ovaj broj se odnosi na Srbiju, CG, i MK. Naravno najveći broj stanovnika se odnosi na Srbiju.
www.slobodnaevropa.org
BiH: 600k ljudi je doslo u SR Jugoslaviju
Hrvatska: oko 550k Srba je manje zivelo u HR nakon sukoba.
U toku 1997, Srbija je imala 700k izbeglica.
Tako da, piši šta god hoćeš, to ne menja činjenicu da je u Srbiju na ovaj ili onaj način došlo milion+ ljudi tokom 90tih. Plus kao što kažeš, Srbija i BG je regionalni centar srpskog sveta koji su dolazili iako nisu bili izbeglice.
Možda nije 3 miliona, nego 2.5, 2.6, 2.7, 2.8. Zar to predstavlja neku razliku? Da li 32% ili 30% ili 28% je smanjenje stanovnika Srbije.
Smanjenje broja prvaka od 1985 do danas (150k na 65k) tj 55%+ ide u prilog onome što sam rekao.
Ono što je izvesno je da su sva ta mesta opustela. I Srbija, CG, Makedonija, BiH i Hrvatska i da nema više tolikog pritiska i priliva stanovništva. Ostaju nam sada samo migranti.