beli labud
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 31.08.2020.
- Pohvaljen
- 1.092
Za Zlatibor da li misliš na starogradnju ili novogradnju?
Novogradnja se vidi kada se registruju ugovori. Pošto taj proces obično prati dinamiku izgradnje, cene mogu biti stare i godinu, godinu i po dana u većini slučajeva.
Kažu ljudi ovde da u npr. Bgh2o odmah potpisuju ugovor, pa su tamo cene realne.
Slične su cene očuvane i mlađe starogradnje i novogradnje, ima primera turistički razrađenih apartmana koji su skuplji od novogradnje, pod uslovom da je zgrada očuvana i ušuškana. Turisti se po deset i više godina vraćaju u takve apartmane. To su te zlatne prilike i makar bile i Standard mogu se kupiti. Inače sve više ljudi izbegava sam centar, onih 300x300m i ide uz brdo, na svega 5-10min peške ima ušuškanih zgrada u zelenilu i borovima. U tih 300x300 ima naravno mlađih kojima to nije bitno, i tu se nađu kupci po stvarno velikim cenama. Recimo znam za apartman u prosečnoj Standard zgradi koji je otišao za 3.300! Ja to nikad ne bih kupio ali eto, 100 ljudi 100 ćudi. Premijum zgrade (bazen, spa, restoran i drugi sadržaji) u zavisnosti od lepote i dobre osmišljenosti projekta idu od 2.800 do 5.500 koliko je prodat najskuplji. U turist.mestima cenu određuje i način funkcionisanja izdavanja i dr, tako da tema je ustvari veoma složena i može se pisati o tome naširoko i naravno od zgrade do zgrade...
Da, problem je od pre koliko vremena su cene ali isto tako i koju su to "zvaničnu cenu" napisali kupac i prodavac u ugovoru, a često viđamo neke nebulozne cene koje nemaju veze sa realnošću