Ako padne cena stanova pada i vrednost stana kog vec imam. Ali da, odgovarao bi mi pad cena, to nikad nisam negirao, jer ja ne kupujem stan investiciono. Ali cinjenica je da postoje razlozi zbog koji verujem da hoce padati ili da ce godinama stagnirati. Da ne verujem u to, verovatno bih sad zurio da kupim neki stan. Ovako sam prilicno siguran da se isplati cekati. Naravno, mozda nisam u pravu, ali nisam jedini, promet znacajno opada, ocigledno je da svi cekaju bolje uslove. Samo sto neki na forumu misle da ce bolji uslovi biti kad budu pale kamatne stope, a ja mislim da one nece mnogo padati, vidis da najavljuju nova povecanja, tako da jedino ostaje pad cena. Kao sto rekoh, mozda gresim, ali po ovim cenama moze da kupuje samo onaj ko ne zna sta ce sa parama i kome je bas hitno. Ko god ima mogucnost da ceka, ne mora da cita sta ja pisem ili sta neko drugi pise, ali mislim da sami zakljucuju da vredi sacekati. Imam u okruzneju neke ljude koji razmisljaju o kupovini nekretnina, svi odlazu kupovinu do daljeg, ne zato sto sam im ja rekao, niti oni znaju za ovaj forum, nego jednostavno se krste kakve su cene, a rec je o ljudima koji dobro zaradjuju.
Nije bitno sta ja zelim, ja mogu da zelim pad, ali ako procenim da ce cena da raste, ja bih kupio. Ali cinjenica je da sam prilicno uveren da ce cene ici dole ili stagnirati godinama. Svi oni koji su kupovali stanove prethodnih par godina su zeleli pad, ili barem vecina njih, ali su procenili da ce cena da ide gore, pa su zato kupovali. Sad je ocigledno optimizam u pogledu daljeg rasta cena znatno opao, nije to samo moje misljenje, to trziste kaze.