Slazem se
Upravo tako. Sve vise ljudi znam da mi se zali na ovu skupocu, i da ne moze nesto puno da da za mesecni najam stana. Ako neko ne moze da se prehrani kako treba zbog ovako jakih cena u marketima, onda se i to odrazava na placanje kirije (kasnjenje, odustajanje, trazenje jeftinije i dalje od te lokacije). Realno je da ce ljudi sve vise dizati kredite zbog hrane i tih sitnica, a da kupuju stanove, je jednostavno nerealno i granici se s naucnom fantastikom.
Ipak, trziste je jos zivo, nije umrlo, samo batrga ko riba na suvom.
Ja sam tako mislio za stan od 39 m2 na Lionu od crvene fasadne cigle, koji je 2018. godine u izvornom stanju prodat za 70.000 eur (sto je realna cena u to vreme).
Isti takav stan, u sredinom prosle godine (promenjena pvc stolarija, renovirano kupatilo, hoblovan parket, blind vrata, gipsano-ukrasni radovi, nek bude da je ulozeno 15.000e), je prodat za fantasticnih 120.000 eur. A ja kad sam video taj oglas pocetkom prosle godine, rekao sam sebi: "Ko je lud da ovoliko plati?". Pa eto, kupaca ima, samo sto mi takve ne poznajemo, ili se ne druzimo s takvima. Da neko da 3000 eur, za nesto sto je pre koju godinu vredelo oko 1650, mislio bih da je sala. Nije, cak i APP situacije prolaze da se i agenti pozitivno iznena