Šta je novo?

Šta jedemo?

Kao što ti možeš da produžiš sa svojim food blogom tako možemo i mi :) ako ti se ne svidja naše održavanje higijene koje praktikuju svi normalni ljudi ti preskoči :) sad trebamo i da varamo žene da ne bi bile nesretne pored življenja u prljavštini... Ne daj se iznervirati bata Njoki, jer kad Erik pojede bananu dogadja se neverovatna promena...

Ako tako lakše spavaju što izvređaju sve ostale i misle da su kul eipka iza svog ekrana neka 😄

Po ćevapima se jasno vidi da nisu mali ako je jedan oko 40 grama. Meni 400g mesa za ručak (što bi bilo 10 ćevapa) ne treba.

Ja nikad neću imati nešto što puzi po podu? A ti verovatno poslenje zensko što j....š je to nesretno što si oženio. Koja bi te druga htela.

Jedan leči komplekse, drugi bunca po običaju. Ta 4 "govanceta" imaju 170g.

I naravno da je svaki moj post o ishrani

Jeftino
Praktično
Brzo
Kvalitetno.

Tim redosledom. Kome se ne sviđa nek produži. Stavljam obroke za svaki dan a ne ekskluzive. Jer jedem svaki dan.
Brate, nisam se tebi obraćao, šta ti je 😀

Nevezano od tvojih ćevapa, kažem da je to jedan od najlakših oblika manipulacije.

Niko ne piše gramažu, samo piše 5 ćevapa.

I sad, na jednom mestu dobiješ 5 ćevapa koji su veličine kao 10 na drugom mestu, a prodaju ih za iste pare.

U stvari, ovi duplo veći su često i jeftiniji.

Npr. kad odem na selo, ovo je 5 ćevapa i koštaju fazon 300 kinti i još ti naseku pored salatu i stave pomftit i uzmeš lepinju i miran si.

1000049901.png

Onda dođeš u BG i ovo sa slike ispod im je 5 ćevapa i košta fazon 1000 dinara 😀

1000049902.jpg

Ti si kupio toliko toliko grama ćevapa, nisi ih kupovao po komadu i priča nema veze sa tobom, samo sam se nadovezao.

Pričam kako je 5 ćevapa relativan pojam i kako je na nekim mestima ćevap bukvalno kao dva na drugim mestima.

Trebali bi uvek gramazu da stave.

Kada stave gramažu, da li je to koliko bude pre ili posle pečenja? Pitam i za pečenja.
Drugar sada od kada pravi i prodaje kaže da meso baš kalira, juneći but mu je sada kalirao oko 40-45%. Ostalo meso otprilike isto koliko sam shvatio...

Млевено месо из маркета је генерално за избегавање. Ћевапе и пљескавице је увек боље куповати у мањим месарама.

Nije bolje, svi debelo ,,muvaju,,

Mesarski ,,trikovi ,, su podugački i postali su pravi čarobnjaci u manipulaciji sa mesom i njegovom :
Poreklom, veličinom, težinom , bojom rokom važnosti a kod preradjevina i ukusom.

Bolji su iluzojonisti i od cirkuskih madjionicara a pri tome služe se naj različitijim sredstvima čak i štetnim ,

Ne samo da bi prodali više mesa nego da ne bi oni ,,štetovali,, ( kako na : kalu , tako i na otpadu) a zarada bila što veca.

Nema potrebe ovde da mracim i iznosim detalje ali neke stvari su toliko gadne da čovek poželi da predje u vegane.

Onog koga zanima vrlo lako može sam da sazna detalje tih manupulacija od nabavke, preko čuvanja , obrade , izlaganja, prodaje.
Dovoljno je samo pitati poznanika kome je posao u toj sveri.

Kada stave gramažu, da li je to koliko bude pre ili posle pečenja? Pitam i za pečenja.
Drugar sada od kada pravi i prodaje kaže da meso baš kalira, juneći but mu je sada kalirao oko 40-45%. Ostalo meso otprilike isto koliko sam shvatio...
Увек је пре печења.

Ћевапи у маркетима (Макси, Рода итд.) су пуни леда, па онда кад их пржиш, а у контакту са уљем пршти по целој кухињи.
Зато се и смање скоро дупло у односу на оно како изгледају кад се купе.

Ево снимка како набуџе месо да изгледа големо, а онда се приликом пржења/печења смањи бар за 30%.

Увек је пре печења.

Ћевапи у маркетима (Макси, Рода итд.) су пуни леда, па онда кад их пржиш, а у контакту са уљем пршти по целој кухињи.
Зато се и смање скоро дупло у односу на оно како изгледају кад се купе.

Ево снимка како набуџе месо да изгледа големо, а онда се приликом пржења/печења смањи бар за 30%.
Ovaj snimak sam ja hteo da nadjem i postavim kako sam krenuo da čitam tvoj post.
EDIT: drugar je prodavao nakon pečenja i u dosta slučajeva nije bio konkurentan zbog naviknute psihologije ljudi iako je to ponosno naglasio.
Još ga drugari zezali da se baš umislio, pa dok ti objasniš, a i druga strana treba da shvati, a sve lepo piše...

Poslednja izmena:
Koka kola 0.4l al prepunjena do vrha kao da je 0.5l 🙂

Mc Chicken 0 rsd 🥳
Maxi plastični pribor 0 rsd 🥳
Šopska salata 250g 110 rsd ✅
20250813_162400.jpg

20250813_162245.jpg

20250813_162448.jpg

Ceo ručak sa koka kolom 210 rsd 🔝

Možda ćete se pitati gde je prilog al ja kad imam salatu sa sirom i meso sa nekim prelivom ovde je majonez, najčešće ne uzimam prilog. Nije štednja, nego ne treba.

Vrh