Šta je novo?

Šta jedemo?

I to ove elektronske slatke :D

@astrodule
Naravno. Ima ljudi koji misle i da je maslinovo ulje eliksir života i da može da se pije umesto vode. Sve ima neko svoje ograničenje. Razlika izmedju leka i otrova je u količini. Za zasladjivanje svakako bolje med nego rafinisani šećer.
 
Kada kažeš rafinisani šećer - misliš na beli šećer?
Ako je tako, i ako se zamenjuje jedna kašika šećera sa jednom kašikom meda - onda si uneo više ugljenih hidrata medom (i naravno to malo minerala i vitamina)

Plus što med ima više fruktoze od belog šećera, a fruktoza može da bude problem.
 
Ako gledaš po zapremini da ali ugljeni hidrati nisu nužno loši, dok med ima manji GI od rafinisanog šećera i nema prazne kalorije, sa druge strane pored te male količine vitamina i minerala ima antioksidansa i ima antibakterijska svojstva i sad dok ovo pišem idem da uzmem kašičicu meda jer me grlo cepa :) Tako da, kašičica meda ili šećera, ja bih pre med (iako su oba prosti šećeri i treba paziti sa količinama), a da ne pričamo o čokoladama i raznim slatkišima, to je već zlo. Tu je bolje jesti čist šećer i domaće kolače. Tako da ako pričamo o jednoj-dve kašike dnevno onda nije problem.
 
Слађе и јаче од свију шећера и медењака, једино може бити ознојени грб Чешких Буђејовица како се громовито уздиже над бедемом кикирикија:
PXL_20250811_174458964.jpg
 
Vrh