Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Čudi me da se investitor u ugovoru nije ogradio od takvih pritužbi.

Slažem se sa time da angažujete advokata, ali pitanje je koliko je izgledno da takav spor dobijete. Ako se budete konsultovali sa advokatom, javite ovde kakvo je njegovo mišljenje ako vam nije teško :)

Po meni sigurno bi se moglo dokazati na sudu da je prodato mesto naplaceno u svrhu koriscenja odredjenog m2 a izvedenim stanjem je onemoguceno to bez korekcije cene.

Sta je investitor stavio u ugovor ga moze donekle stititi, ali ugovor nije jaci od zakona pa se treba konsultovati ipak sa advokatom.

Sto se tice grejanja, ako je nova zgrada kao sto jeste, nije moguce prve zime placati grejanje po utrosnji zbog susenja same zgrade. Moraju da drze grejanje upaljeno kad je hladno. Zimi nije moguce da gasite grejanje jer u hladnom stanu krece budj da se stvara. Ima zakonski koji je minimum, mislim da je kod nas 19 ili tako nesto.
Ovo vazi za celu EU pogotovo severnije zemlje. Prednost tog grejanja je sto leti placate samo odrzavanje tog sistema. Zimi svakako radijatori moraju da rade.

Sto se tice potrosnje hladne i tople vode, sve nove zgrade u EU pa cak i one stare preko 15 godina imaju taj sistem. Tu svakako treba da se organizujete i tuzite izvodjaca.

Da li jos neko od komsija ima MTSov opticki internet i da mu vec skoro 24h ne radi? Pisala mail juce, nema odgovora, zvala malopre i instrukcije provere i odgovori operatera mi se kao i obicno ne svidjaju, jer se svede 'prosledio sam vas upit pa ce kolege da se pozabave proverama'.. a zasto se nisu pozabavili jos juce, zasto nisu odgovorili na mail, i kada ce se tacno pozabaviti-odmah/danas ili sutra - naravno nema odgovora. Na kraju rece 'ostanite na vezi sa jos 1 proveru' -pa tek na kraju 'vise korisnika na vasoj lokaciji je prijavilo problem, sto znaci da ce se resiti 24h od trenutka prve prijave' ... nadam se da je bar neko od komsija prijavio jos juce problem telefonom? (a ne kao ja emailom koji izgleda ignorisu) pa da ce proraditi do kraja dana:rolleyes:
Meni istice za mesec dana ugovor, pa razmisljam da promenim, ranije sam imala yettel na drugoj adresi kojim sam tamo bila zadovoljna, ne znam kako je ovde,jeste zadovoljni yettel netom ko ga ima..?
Hvala!

Da li jos neko od komsija ima MTSov opticki internet i da mu vec skoro 24h ne radi? Pisala mail juce, nema odgovora, zvala malopre i instrukcije provere i odgovori operatera mi se kao i obicno ne svidjaju, jer se svede 'prosledio sam vas upit pa ce kolege da se pozabave proverama'.. a zasto se nisu pozabavili jos juce, zasto nisu odgovorili na mail, i kada ce se tacno pozabaviti-odmah/danas ili sutra - naravno nema odgovora. Na kraju rece 'ostanite na vezi sa jos 1 proveru' -pa tek na kraju 'vise korisnika na vasoj lokaciji je prijavilo problem, sto znaci da ce se resiti 24h od trenutka prve prijave' ... nadam se da je bar neko od komsija prijavio jos juce problem telefonom? (a ne kao ja emailom koji izgleda ignorisu) pa da ce proraditi do kraja dana:rolleyes:
Meni istice za mesec dana ugovor, pa razmisljam da promenim, ranije sam imala yettel na drugoj adresi kojim sam tamo bila zadovoljna, ne znam kako je ovde,jeste zadovoljni yettel netom ko ga ima..?
Hvala!
Nemam ni ja interneta, juče prijavljeno, kažu kolektivan prekid u kraju... kažu rade na tome da reše...

IMG_0138.jpeg

Poštovane komšije,
Da li postoji neka Viber ili WA koja okuplja samo stanare u broju 49? Ne mislim na grupu sa upravnikom. Ukoliko ne postoji, da li ima volje da je formiramo? Mnogo je situacija koje nismo rešili, ili čekamo na odgovore u prethodnih godinu dana. Zatim bismo mogli da se umrežimo i sa ostalim ulazima.
Skupština je bila pre dve nedelje. Mi još nismo od upravnika dobili obećano, listu prijavljenih problema i ostalo.
Pozdrav

Poštovane komšije,
Da li postoji neka Viber ili WA koja okuplja samo stanare u broju 49? Ne mislim na grupu sa upravnikom. Ukoliko ne postoji, da li ima volje da je formiramo? Mnogo je situacija koje nismo rešili, ili čekamo na odgovore u prethodnih godinu dana. Zatim bismo mogli da se umrežimo i sa ostalim ulazima.
Skupština je bila pre dve nedelje. Mi još nismo od upravnika dobili obećano, listu prijavljenih problema i ostalo.
Pozdrav

Koliko znam, nema tih grupa u kojima su stanari i u kojima postoji komunikacija...

Bilo bi odlično da se napravi takva neka grupa, ja sam iz ulaza 51... stvarno ima gomila manjih i većih problema koji poprilično dugo traju...

Koliko znam, nema tih grupa u kojima su stanari i u kojima postoji komunikacija...

Bilo bi odlično da se napravi takva neka grupa, ja sam iz ulaza 51... stvarno ima gomila manjih i većih problema koji poprilično dugo traju...
I ja se slažem za grupu, takođe sam u ulazu 51, samo što se još nismo uselili pa i ne znamo, koji nas problemi još čekaju🫣

Nemam ni ja interneta, juče prijavljeno, kažu kolektivan prekid u kraju... kažu rade na tome da reše...
Je l ima mozda kod vas promena, proradio internet...?
Kod mene i dalje nista, 2 maila sam poslala i 2 poziva, i sinoc u 22h - i odgovori standardni 'resice se, zvace vas neko, ne znamo tacno kada' , niko me naravno nije zvao 🫤

Je l ima mozda kod vas promena, proradio internet...?
Kod mene i dalje nista, 2 maila sam poslala i 2 poziva, i sinoc u 22h - i odgovori standardni 'resice se, zvace vas neko, ne znamo tacno kada' , niko me naravno nije zvao 🫤
Nastao je kolektivni prekid usled prekida optičkog kabla, neki njihov (od Telekoma) podizvođač je napravilo neku glupost pa to rešavaju...

Postoji viber grupa za stanare iz ulaza 51k i 51d (2 faza), samo što je ona samo za informisanje, odnosno, samo upravnik može da piše.
Da li je neko član viber grupe gde mi obični smrtnici možemo da komuniciramo? I da li takva viber grupa uopšte postoji za drugu fazu?

Postoji viber grupa za stanare iz ulaza 51k i 51d (2 faza), samo što je ona samo za informisanje, odnosno, samo upravnik može da piše.
Da li je neko član viber grupe gde mi obični smrtnici možemo da komuniciramo? I da li takva viber grupa uopšte postoji za drugu fazu?
Da, i tako isto postoji i za 49 i 51 (prvu fazu), naravno bez mogucnosti postavljanja svacihij pitanja ili komentara, jer je i logicno da upravnik nema interese i ne zeli da cita i odgovara na gomilu toga po ceo dan.
Zato i ne mozemo ocekivati da se on ili bilo ko iz poslovnoga tima Vrtova angazuje da napravi takve grupe, dok za potrebe nase medjusobne komunikacije - niko nije sprecen da napravi sam te grupe. Samo ne znam je l realno pretpostavljati da iko iz obe faze zeli da ima toliko svoje inicjative i viska vremena za tu obavezu, da sve kontakte prikupi (npr od upravnika), ali verujem da bilo ko moze da mu pise oko toga i dogovori se ako zeli
Ja licno bas toliko zelje/potrebe za grupom nemam da bih sve organizovala i odradila sama, ali opet mi zbog mogucnosti muteovanja notifikacija na periode - uopste naravno ne bi smetalo da budem clan takve grupe ako/kada je 'neko' bude napravio - pa ako neko bude napravio, super - neka nam javi ovde✌️🤤

Nisam ni očekivala da investitor ili upravnik naprave takvu grupu, više je bilo pitanje da li je neko od stanara već možda napravio. 😊

Napravila sam ja sad Viber Community "Vrtovi Ceraka (FAZA 2) kojoj se može pristupiti kroz search na Viberu. Tako da molim komšije iz faze 2 da se priključe. 💪
Evo i link: https://invite.viber.com/?g2=AQBYTaPr32XEYFRvVLhHKgBLI2YB5hCioI1bMDTqMK6C3UtybLOEU4I3Avu+p5Pm
Imate već viber grupu stanara druge faze tj trece lamele, mada se tamo nalaze stanari 3i4 lamele.

Nisam ni očekivala da investitor ili upravnik naprave takvu grupu, više je bilo pitanje da li je neko od stanara već možda napravio. 😊

Napravila sam ja sad Viber Community "Vrtovi Ceraka (FAZA 2) kojoj se može pristupiti kroz search na Viberu. Tako da molim komšije iz faze 2 da se priključe. 💪
Evo i link: https://invite.viber.com/?g2=AQBYTaPr32XEYFRvVLhHKgBLI2YB5hCioI1bMDTqMK6C3UtybLOEU4I3Avu+p5Pm
ma jasno, taj moj 'odgovor' je zapravo kao generalni ne licni za Vase pitanja, bzv i sto sam "reply' na posl poruku oko toga uopste radila i sto sam mozda zvucala da 'pametujem tu nesto':), svakako sam valjda samo htela da podstaknem Nekog bilo koga na akciju a da nisam taj od akcije ja 😂
Braaaavo za vec 2ga faza grupu tj community (super sto moze i tako jednostavno preko searcha ) 👌

Vrh