Šta je novo?

Vrtovi Ceraka [stambeni kompleks]

Čudi me da se investitor u ugovoru nije ogradio od takvih pritužbi.

Slažem se sa time da angažujete advokata, ali pitanje je koliko je izgledno da takav spor dobijete. Ako se budete konsultovali sa advokatom, javite ovde kakvo je njegovo mišljenje ako vam nije teško :)

Po meni sigurno bi se moglo dokazati na sudu da je prodato mesto naplaceno u svrhu koriscenja odredjenog m2 a izvedenim stanjem je onemoguceno to bez korekcije cene.

Sta je investitor stavio u ugovor ga moze donekle stititi, ali ugovor nije jaci od zakona pa se treba konsultovati ipak sa advokatom.

Sto se tice grejanja, ako je nova zgrada kao sto jeste, nije moguce prve zime placati grejanje po utrosnji zbog susenja same zgrade. Moraju da drze grejanje upaljeno kad je hladno. Zimi nije moguce da gasite grejanje jer u hladnom stanu krece budj da se stvara. Ima zakonski koji je minimum, mislim da je kod nas 19 ili tako nesto.
Ovo vazi za celu EU pogotovo severnije zemlje. Prednost tog grejanja je sto leti placate samo odrzavanje tog sistema. Zimi svakako radijatori moraju da rade.

Sto se tice potrosnje hladne i tople vode, sve nove zgrade u EU pa cak i one stare preko 15 godina imaju taj sistem. Tu svakako treba da se organizujete i tuzite izvodjaca.

Vrh