Šta je novo?

Voždove Kapije [ Stambeno poslovni kompleks | 70 000 m² ]

Dobro veče svima,

Današnja šetnja pored VK me je naterala da se registrujem. Sve je lepo i krasno i trala la la, ali ovi kontejneri su neshvatljivo postavljeni. Jeste ovo Beograd, odlaganja đubreta je sistemski očajno loše rešeno i sigurno kasnimo bar 30 godina za iole razvijenim svetom, ALI ovakvom rešenju se nisam ni u ludilu nadala. Zakačiću samo jednu sliku, sve je jasno. Veeeliki minus... :(

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka
 
I klime su stavili gore a ne pri dnu terase...
 
Sjajna slika džagi. 1000 reči govori. Što bi na sajtu prodaje napisali "SELECTED EXCLUSIVE PROJECTS"... Srpska ekskluziva. Ako ostave ovako, mogu da postave ovu sliku u reference. Ostaje da ih pritiskamo i nadamo se zadovoljavajućem rešenju.
U suprotnom, razlog više za pad prodaje stanova ka ulici naročito na nižim spratovima. To će sigurno "usrećiti" i dobre ljude iz Raiffeisen banke pod čijom su hipotekom stanovi. Elem, prodaja će to donekle "ispeglati" uslovljavanjem kreditnih kupaca baš na tu banku gde eto, igrom slučaja, kamate baš nisu najpovoljnije (kako je već neko napisao). Kakva igra domaćih top managera.
 
Klima je mogla da ide umjesto kraceg stakla ograde od terase i da ima masku mlte ne da se ne primjeti
Trazite podzemne kontejnere izvodjac radova je duzan da obezbjedi nove tako bar kazu iz cistoce
 
Mozda bi bilo pametno da pricekaju sa trazenjem tih podzemnih kontejnera, jer veliki broj kontejnera tog tipa koji je do sada ugradjivan, zavrshi sa kamenchinom na plochi da bi ostao zatvoren tokom dana ili ta metalna plocha (u nivou ulice) krene da, bukvalno truli. Takvo je barem moje iskustvo sa onim sto mogu da vidim u blokovima oko fontane i opstine na nbg-u. Ovo je moglo da se uchini malo lepshim i nekom zivom ogradom ili strehom, za pocetak
 
Podzemni kontejneri sa fotografije iznad su se pokazali kao najbolji ali pitanje je da li Gradska cistoca ima jos neke u ovom rejonu kako bi poslala vozilo koje moze da ih isprazni.
 
Hvala na sugestijama. Tvrdnje prodaje da će kontenjeri biti maskirani su apsolutno u duhu njihovog dosadašnjeg poslovanja. Informacije im "čupaš klještima" a dobijaš poluistine, nedorečenost ili "proverićemo". Maskiranje kontenjera je širok pojam. Da neće možda da ih ofarbaju u maskirnu boju kako bi se stopili sa okolinom?
Po meni, prilaz zgradi je odrađen kao na tenderu sa najnižom cenom kao jedinim kriterijumom. U unutrašnjem delu parka su radili žardinjere kako bi pretpostavljam donekle zaštitili zelene površine. Smatram da je isto trebalo uraditi i sa spoljašnje strane + panel ili palisadna ograda od nekih 1m prema spoljašnjosti a sa unutrašnje strane živa ograda. To bi bilo lepo i reprezentativno, po meni subjektivno.
Fabrika na čijem mestu niče Kompleks je imala zid. Zašto su zid uklonili i omogućili pristup svima nečemu što je sada privatno vlasništvo stanara? Već iz V.Stepe dovode kućne ljubimce da vrše nuždu jer im je tu najbliži travnjak u kraju. Postavili su rampe na kolski ulaz a možeš bez problema da preteraš auto preko travnjaka. Gde je tu pamet? Zar misle da će neko ko dolazi u lokal u prizemlju da parkira ispred i kruži oko travnjaka tražeći betonsku stazu uredno maskiranu kontenjerima? ...ili će preko travnjaka za čije će održavanje da ispostave fakturu stanarima. Meni deluje kao da unapred prave sebi posao a nama troškove. Da li ćemo da plaćamo Titovu gardu da kruži oko Kompleksa?...ili ćemo da gledamo ruglo.
Pamtimo svi poplave od pre par godina. Znate li kako bujica ide niz V.Stepe i izliva se u sporedne ulice? ... i na parkinge, travnjake itd. U tom slučaju će biti pitanja da li je zajednički prostor osiguran ili će opet faktura stanarima.
Danas prećutno prelazimo preko maski za klime. Servirali su nam kontenjere o koje ćemo se češati pri izlasku iz zgrade. Šta je sledeće što nam donosi jedan svetski investitor?
Ne treba ćutati jer na kraju postoji i pravna žačkoljica. Svi potpisujemo ugovore sa Novi Dom RED d.o.o. Kad završe Kompleks, zatvore firmu i svi možemo da se slikamo sa ugovorima. Nema u ugovoru nikakvog stranog investitora. Zato smatram da ja potrebna akcija dok se gradi.
Opet ponavljam, 15 kontenjera ispred zgrada 7 i 8 od čega 10 u Bilećkoj. Ako tako nastave može da bude još bar 10 ispred II faze tj. zgrada 9 i 10. Neka vozilu čistoće treba minut po kontenjeru eto saobraćajnog kolapsa, buke i smrada.
Ako se neko predstavlja kao ugledan svetski investitor mogao bi i nama "primitivcima" da ponudi neko svetsko rešenje. Hvala unapred!
 
@miodragmiki svaka ti je ka u Njegosa :)
Za sve se u potpunosti slazem sa tobom a dodao bih i cinjenicu da ce i pesaci prelaziti preko tog istog travnjaka da bi skratili put i onda ce da se naprave stazice. Ne samo da bi skratili put vec i da izbegnu smrad od kontejnera. Evo ja bih prvi preprecio preko travnjaka samo da ne moram da prolazim na 10 centimetara pored smrdljivog kontejnera. Mogu oni da ga zamaskiraju koliko hoce, smrad ce da se siri pa siri a psi i macke da raznose kese iz njih. Vala mi koji se ne bavimo time, bolje bi smislili sve ovo
 
@mradulovic - Podzemni kontejneri su postali zrtva jer je politika i tu umesala prste - Nepojmljivo, ali je tako. Zbog eventualnih Djilasovih marifetluka (je/nije, neka se dokazuju po sudovima) ostavljeni su da propadaju kako bi se pokazalo da je prethodna vlast ovakva i onakva a ova sada je Bogom dana. Na udarnom mestu ispred ulaza, pored polu-prezivelog podzemnog kontejnera je postavljen standardni (zeleni) konetjenr iz kojeg svakodnevno Romi i ostali, razvlace smece do te mere da se ne moze proci. Svedok sam da je za ovo kratko vreme dok su podzemni kontejneri bili u funkciji, sve bilo daleko čistije nego sada. Za ovo "resenje" u VK mogu samo da se pitam - Zasto ? Ako su vec imali gradiliste, silne stanove prodate, sta ih je tacno sprecilo da raskopaju malo jos i naprave podzemne kontejnere kako dolikuje ? Koji promil profita bi na tome izgubili ? Sigurno ne toliki koliko ce da daju na reklame i popuste da rasprodaju stanove i poslovne prostore u komsiluku deponije.
 
@Baston Izvini ali moram da te ispravim: postojećim rešenjem, mi nećemo biti u komšiluku deponije već NA deponiji jer su mesta za kontenjere usečena na parcelu koja pripada Kompleksu. Pitanje je da li je investitor sa našim novcem kupio ove divne kontenjere sa sve reklamom http://www.kontenjeri...com? Ako je tako, da li smo i reklamu platili mi kupci? Pa bolje da su ostavili zid fabrike da ne gledamo na ulicu a tamo neka gradska čistoća postavi šta hoće.
U svoj muci mi pada i novi slogan za kondominijum "Vreme je za novi dom - vaša nova adresa KONTENJERI...KOM"
Ako se odluče da ga usvoje, naplaćujem autorsko pravo bez mogućnosti na izmene kao i autor Kompleksa. Spremiću im ugovor...
 
i bez politickog aspekta, mi ovde govorimo o privatnim investitorima i trzistu u Srbiji - ovde ce privatnik da ucari i pola evra ako moze jer klijenti ce izgleda sve da progutaju. BNV Residence izgleda ima probleme sa lakozapaljivim cevima u fasadi i nije im palo na pamet da zamene iste. Ako to moze da prodje i ako ljudi ne odustanu od kupovine posle toga ( a imamo slucajeve i sa smrdljivim, kancerogenim zgradama na nbg gde je sve prodato a prica nestala) zasto bi neki investitor ulozio koju hiljadu evra vishe u jamu za smece i "fensi" podzemne kontejnere, ako moze da kupi ove za par stotina evra komad.
 
Ne stavljaju podzemne da ne bi ostali bez par garaznih mesta!Pretpostavka!
 
Kontejneri bi bili van tih garaznih mesta... Ne bi imali nikakve veze sa garazom. Sada su fakticki na ulici, tako da bi rupe busili tu a tada nisu u domasaju podzemnih garaza

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Pozdrav za sve buduće komšije.

U proteklih dva meseca pratim tekstove na ovu temu i poslednja dešavanja u završnoj fazi na gadilištu VK pa mi se sve čini kao da aprilske šale još traju, kontejneri, soliteri, komunukacija sa investitorom itd.
Mnoge stvari izgledaju i zvuče nestvarno u odnosu na obećanja i osmehe koje smo dobili pre samo par meseci.
Iskreno se nadam da će u prvoj fazi biti zadovoljnih vlasnika prilikom useljenja.
Ako zanemarimo ove aprilske šale najveću utisak za mene je komunikacija sa investitorom - arhitektama gde sam slao mejlove na CBRE a CBRE prema arhitektama novi dom RED a arhitekte u trećem licu odgovaraju (oficijlno - generičkim mejlovima koji nemaju nikakve veze sa gradilištem i stanjem na gradilištu) prema CBRE a onda CBRE odgovra meni :) .
Svakako da zanemarimo sve propuste fascinantne komunikacione organizacije stručnih timova ostaje nam da zajedno sa investitorom na obostranu korist rešavamo sve buduće probleme.
 
Veliki pozdrav za sve buduće komšije!

Drago mi je da se sve više nas uključuje na forum prepoznajući problem(e). Vidno je i da je sama tema pročitana puno puta pa će verujem biti od koristi kako kupcima, budućim kupcima tako i onima koji razmatraju neke druge lokacije.
Bliži se rok za kraj I faze i nadam se tj. verujem da će vlasnici stanova biti zadovoljni. Evidentan je kvalitet materijala i gradnje. Stoji da nema visokog luksuza ali ni sama lokacija, koncept stanovanja i cena ne odražavaju luksuz već neku višu srednju klasu. Sve bi to trebalo da čini kompleks simbolom ovog dela grada. Zato smo i tu da neke stvari isteramo do kraja (ako je moguće) jer svima je interes da ovaj kompleks živi, i to bez stresova i razočarenja stanara, a pored toga da bude i ozbiljna referenca svima koji rade na njemu.
Po meni ni ukopani kontejneri nisu rešenje (mada i to je bolje nego ovo sad) jer se, kao što piše u prethodnim postovima, prazne noću. I postojeće rešenje i ukopani kontejneri podrazumevali bi dugo zadržavanje vozila čistoće i veliku buku. Sigurno ne nešto što bi prijalo vlasnicima stanova koji gledaju na ulicu naročito u letnjem periodu kada su prozori otvoreni. Od buke i neprijatnih mirisa bi bili zaštićeni samo oni na višim spratovima.
Pored toga, trebali bi da gledamo i u budućnost. U našem bliskom okruženju, postavljanje kontejnera za razvrstavanje otpada nije stvar izbora već obaveza. Neminovno je da će to doći i kod nas hteli mi to ili ne. E onda, kopaj opet ili vraćaj kontejnere ispred zgrade.
Uzimajući to u obzir, mislim da bi trebalo razmotriti neku prostoriju unutar kompleksa za kontejnere. Unutar iste bi mogli postaviti standardne ili one za razvrstavanje ili šta god već ali bi imali ne samo bolje rešenje od postojećeg već i dugoročnije i fleksibilnije rešenje.
Mišljenja sam da bi se, ako ne svi, većina nas složila i da doplatimo po 100 evra po stambenoj jedinici ili poslovnom prostoru, čime bi imali fond od nekih 25.000 evra za "otkup" dodatnog prostora od investitora za prostor za smeće unutar kompleksa. Verujem da postoji mogućnost da se ovo ubaci u projekat na izlazima iz garaža kako bi pristup imali i stanari i vlasnici lokala a naravno i gradska čistoća. Taj prostor bi sami održavali tako da bi verovatno ostao čist a unutrašnja kamera bi mogla i da beleži ukoliko neko od stanara narušava izgled, bezbednost ili funkcionalnost prostora. Ako su već uzeli 1000 kvadrata od unutrašnjeg dvorišta mogli bi i da nešto daju zauzvrat pa makar i uz dodatnu naknadu. Nisu valjda toliko "nategli" proračun...
Neizbežno je da će nam postojeći kontejneri biti 24h otvoreni. Ove koje su postavili, bez nožne pedale, ni ja sam ne zatvaram. Smeća će biti svuda, pasa, mačaka... Redovno će biti preturani... O smardu da i ne govorim. Ako ih prazne noću, buka i dodatni smrad. Ako ih prazne danju, blokiraće ulicu (Bilećku).
Nemamo komunikaciju sa investitorom već sa njihovim punomoćnicima tj prodajom. Investitor stoji iza firme Novi dom RED d.o.o. sa sve 105 dinara uplaćenog osnivačkog kapitala i založnim pravom po svim računima prema Raiffeisen banci (izvor APR). Evo MOLBE da na tržištu ne nastupate samo sa korporativnim advokatskim pričama i tvrdim ugovorima. I ako vas naš sistem i država ne teraju na zadovoljenje zahteva kupaca, uradite to sami i time pokažite svoju veličinu. Neće vam biti referenca nastupanje prema kupcima sa korporativnim i "sposobnim" advokatima i njihovim ugovorima. Svima je interes da prodaja ide, da kompleks živi, da su svi zadovoljni. Po meni krajnja instanca je Raiffeisen banka jer ispada da "svi putevi" tamo vode. Oni imaju najveći interes da se sve proda a ne da drže hipoteke. Pa evo apela i ka njima da utiču na investitora tj. "real estate developer"-a kako se to danas i u našem slučaju naziva.
Drage komšije, ako imate predloga postujte. Napišite kratak mail vašem predstavniku prodaje sa linkom ka forumu. Ne morate da se deklarišete, samo im ukažite na nešto što je puno ljudi pročitalo i što smatramo da loše utiče na imidž kompleksa, prodaje, investitora, ukratko svih nas. Možda se pokažu ne samo kao "client-oriented real estate developer" već i kao društveno odgovorna kompanija. To je nešto što formira imidž, negativna kampanja nikome nije potrebna naročito ako planira dugoročan nastup na nekom tržištu.
Ako imate druge predloge ili saznanja, svi će vam biti zahvalni na postu.
Pozdrav svima i neka nam je sa srećom!
 
hvala ti miodragmiki na vremenu i trudu, sve si lepo sročio i napisao. Nadam se da će imati sluha za ovaj problem.
 
Prostor za smeće unutar kompleksa? Prostorije na izlazima garaža?
Ovakve ideje mogu biti načelno zanimljive ali ne vode rešavanju problema u konkretnom slučaju. Takvi prostori moraju i mogu biti samo namenski planirani i projektovani kao deo odobrenog odnosno potvrđenog projekta, što ovde nije slučaj.
Pritom, ovo i nije u praksi ostvariva ideja, čak i da je blagovremeno u toku projektovanja razmatrana, jer ceo kompleks ima ukupno samo dva ulaza/izlaza u garažnog prostora, pa bi bilo zanimljivo da po cca 350 stanova i prateći broj lokala odlaže smeće u dve prostorijice na izlazima iz garaža, koje bi trebali da finansiramo sa po 100 eura?
POD 1)
Suština i prioritet postojećeg problema jeste pristup odnosno ulazak u kompleks komšijama iz prve faze, zgrada 7 i 8, koji nestrpljivo očekuju primopredaju kupljenih stanova.
Jedini pristup dvorištu kompleksa i ulazima za zgrade 7 i 8 (do 2019 i useljenja druge faze sa centralnim ulazom) jeste pristup iz ulice Otokara Keršovanija, pozicioniran između postojećih lokala, koji je za razliku od Central Gardena dosta usko projektovan. Do tog ulaza se može doći samo uskom betonskom stazom, na koju su direktno naslonjeni kontejneri.
Znači, sa stanovišta pristupa i ulaska u kompleks, kontejnerima nikako nije mesto na toj poziciji u Otokara Keršovanija.
U jednom od prethodnih postova neko je lepo primetio da će mali broj entuzijasta češati kontejnere, dok će većina gaziti preko trave za pristup ulazu i lokalima...
Takvog problem u Bilećkoj nema, jer nema ni ulaza, ali gaženja trave će svakako biti.
POD 2)
Problem imisija (smrad, zagađenje, razvlačenje smeća) i estetike je prisutan i u Otokara Keršovanija i u Bilećkoj, jer je postojećim rešenjem i pozicijom kontejnera naružen izgled celog projekta.
Taj problem, pre svega zbog korektnosti prema kupcima stanova u prvoj fazi, koji su poklonili veliko poverenje na neviđeno, a i zbog svojih sopstvenih interesa dalje gradnje i prodaje, treba da reši isključivo investitor.
Kvalitetni podzemni kontejneri koji su postavljeni npr. kod Vuka i na drugim pozicijama u Bulevaru kralja Aleksandra mogli bi da budu brzo i dobro rešenje ovog problema.
Ukoliko postoji bolja ideja treba je razmotriti i realizovati, ali to svakako ne može biti maskiranje postojećih kontejnera, izmišljanje neke prostorije na izlazima garaža koju bi finansirali sa po 100 eura i slično...
 
Hvala bgvozd! Podržavam 100%!
Pod unutrašnjim prostorijama sam mislio na rešenje iz Central Garden-a o kome je pisao dzigz.
 
A sto ne posjetite prodajni salon svi koji ste kuplili ili namjeravate i onda ih pitate sta ce da rade sa kontisima i trazite podzemne kontise i za reciklazu
 
Propeler":270aq9r2 je napisao(la):
S obzirom na ipak preteranu visinu zgrada za koncept zatvorenog bloka i širinu parka od svega 50 metara, većina biljaka neće imati dovoljnu direktnu izloženost insolaciji, pa će se slabo razvijati i biti podložne gljivičnim infekcijama. Čisto da nikog ne iznenadi kad nakon desetak godina, bašta i većina biljaka u njoj počne da izgleda veoma jadno. Uostalom, ni boravak u prostoru koji nema dovoljno insolacije neće biti ni približno prijatan kako se očekuje, jer će se vremenom pojaviti vlaga, pa i lišajevi. Tu neće pomoći ni najbolje i najpredanije održavanje.
Biće upravo suprotno, sve što dohvati sunce, biće sprženo zbog klimatskih promena. Da ponovo biram stan, isključivo severnu stranu bi izabrao. Sve ostalo zahteva previše energije za hlađenje leti na 40 stepeni.
 
Ne verujem da će nešto moći da promene. Reći će im da je tako po projektu, da ne može da se menja i sl.
 
Dovoljno upornih ljudi uvjek moze izroditi promjenu
 
Svim novim vlasnicima čestitam kupovinu i srećno useljenje.

Meni nije jasno ko kupuje tolike stanove, gde su toliki ljudi ranije živeli i kolika je hrabrost potrebna da kupiš stan na neviđeno i kolika je finansijska snaga potrebna da neko počne da otplaćuje stambeni kredit pre useljenja u isti????

Zatim, lokacijski se radi o saobraćajnom slepom crevu, osim za one koji rade u neposrednoj blizini (dalje od Save Mašković i autokomande). Ovaj kompleks je pojeo veliki broj parking mesta u graničnim ulicama, tako da je haos već sada nastao. To posebno nije korektno jer se ulična parking mesta moraju vratiti javnoj upotrebi.

Vidim da mešate investitora i agenta sa upravom stambenog kompleksa. Agent završava posao prilikom zaključenja prodaje, investitor sa završetkom gradnje (mada ovo nije de facto investitor jer investira banka putem projektnog finansiranja, nego više glavni izvođač radova i nosilac odobrenja za izgradnju).
 
Vrh