[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=520016#p520016:23hpe74i je napisao(la):frode » Pon Feb 26, 2018 9:10 am[/url]":23hpe74i][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=520014#p520014:23hpe74i je napisao(la):NonForumMan » Pon Feb 26, 2018 9:49 am[/url]":23hpe74i]
Stolarija jeste jeftinija u smislu što je sa unutrašnje strane u CG drvo, a u VK aluminijum. Nešto ne vidim da je na CG spoljašnja fasada skuplja, pošto je manje više isto demit kao i na VK.
Možda deljuje "skuplje" zbog većih terasa i staklenih ograda, ali materijali su isti. Šta više na VK ima delova koji su obloženi pločicama koje su sigurno skuplje nego obična fasada.
Za fasadu mislim da je jeftinija jer svi oker (ili već koja je ovo boja) delovi na CG, a ima ih i spolja i iznutra, nisu farba nego nekakvi fasadni paneli za koje pretpostavljam da je m2 skuplji od m2 bojene crno-bele fasade. Čini mi se da je u CG veći procenat površine pod panelima nego u VK pod pločama i zbog toga mislim da je fasada u VK jaftinija.
Ali kao što vidiš ima ovde kod mene dosta "mislim" i "čini mi se", tako da možda i nije tako...
Potpuno se slazem sa konstatacijom da su u VK jeftiniji materijali i izrada nego u CG i to nije samo misljenje nego su cinjenice - pa pogledajte sajt CG i uporedite. Sem prozora, i unutrasnja vrata, plocice i parket su nizeg cenovnog ranga (tj.komplet zavrsna obrada je jeftinija). Parket je za 6-8mm tanji. Ko ne veruje, najbolje da trazi iste materijale kao u CG pa da vidimo da li ce da traze doplatu ili ce pristati na takvu izmenu. Slazem se da je prednost ovde sto je zaokruzena prica i veci park, ali cena je previsoka za ovu lokaciju. Ja mislim da ovde imaju vecu zaradu jer je lokacija sigurno jeftinija a takodje i materijali. Ali ocigledno je da im se moze.. Planovi su im izuzetno losi, vecina stanova (sem onih na uglovima) su jednostrano orijentisani i gube puno skupih kvadrata na hodnike a veliki stanovi imaju dnevni boravak sa trpezarijom manje kvadrature nego prosecna manja starogradnja. Ogledni stan sa staklenim zidom daje potpuno pogresnu ideju o osvetljenosti dnevne sobe koja ce ustvari da bude kao tunel - uska i mracna. Mada, iskreno, istim marketinskim trikom su se sluzili i u CG, a isto rade i drugi investitori sa svojim oglednim stanovima.
Kompetentnost i obavestenost prodavaca verovatno bolje ne komentarisati, na pocetku prve faze doticna nije znala odgovore na prosta pitanja, cak nije znala ni cinjenice objavljene na sajtu. Ali na stranu opremljenost, meni najvise smeta sto su losi planovi i sobe tunelskog izgleda. Ako vec prodaju neku " ekskluzivu" na periferiji, barem su mogli da naprave komforne i funkcionalne stanove. Stan se ne kupuje svaki dan i tesko je naci nesto idealno, ali VK traze ogroman novac za nesto sto je u svakom smislu kompromis. Mogli su malo vise da se potrude ali ocigledno da ne moraju jer im sve ovo prolazi.
Takodje, sta reci o izjavi prodavaca iz CG da "se klijentela u CG i VK ne moze porediti, klijentela koja trazi centar ima mnogo vece zahteve koje se oni trude da ispune".