Meni je rečeno da se planira da izgradnja traje 5 godine. Ako su započeli 2017., trebalo bi 2022. da završe. Naravno da se neće obavezati na tako dug rok jer suviše je faktora koje mogu uticati na pomeranje svake faze. Bitno je da se za svaku fazu definišu rokovi i penali za probijanje a to je sve u ugovoru. Na kraju, dok je investitor tu, imaš obezbeđenje, održavanje, majstore za eventualne reklamacije...
Za sada probijaju rokove (e da ovo pročitaju neki
). Druga faza je bila planirana za početak 2018. (tako su rekli) a evo sad već rade IV sprat II faze. Za sada navodno imaju veliku potražnju i to pre svega za veće stanove (četvorosobne) i penthouse. To su mi potvrdili iz više izvora.
Što se buke tiče, ako si iz BG, možda je najbolje da odeš do Bilećke i sačekaš nekog od komšija. Njima je najbliže gradilište.
Postoji i varijanta (skuplja) da ti spoje dva dvosobna stana koji gledaju na Bilećku. Naravno, ako ih još ima u ponudi ili tu varijantu da uzmeš u III fazi.
Park ispred zgrada 8, 9 i 10 se radi na nekih 30m od zgrade (koliko je meni poznato) i toliko si udaljen od gradilišta. Zgrade u V.Stepe bi takođe trebale da dobiju 30m parka tako da je ukupna širina parka planirana na 60m.
Tačno da ispada da kupci kreditiraju izgradnju, isplaćuje se 60% do završetka izgradnje. Ostatak na kraju, pri čemu 25% kad završe sve i 15% po tehničkom prijemu. Mada moram napomenuti da im, za sada, gradnja napreduje znatno ispred finansijske službe. Brže grade nego što šalju poziv za uplate. Od mene pohvale po tom pitanju.
Ako malterisanje utiče na "kaliranje" kvadrature, ovde je to onda minimalno zbog suve gradnje unutrašnjih pregradnih zidova (nema malterisanja). 0% odstupanja u izgradnji nije moguće (nije to precizna mehanika
) U izgradnji potpisuješ ugovor prema projektovanoj kvadraturi i to se overava kod notara. Na kraju se sa tim ugovorom knjižiš. Da piše 0%, moralo bi da se na kraju radi merenje pa nov ugovor...
Popust postoji a osim veličine "paketa" koji se kupuje, ne znam šta sve utiče. Na kraju se verovatno opet "podvlači crta" ako si tražio dodatne radove, drugu opremu od standardne i sl.
Na kraju, ako se izuzme BnV, za sada u "starom" delu BG, koliko ja znam, nema više ovako ozbiljnih projekata. Sve je manje-više rasprodato. Ostaju mali projekti ali oni su priča za sebe... Verovatno nećeš da ulažeš u četvorosoban stan u zgradi koju je gradio neki STR koji se kad završe radovi ugasi a stanovi prodaju "direktno od investitora" preko prepaid mobilnog...koji se na kraju isto tako ugasi...
Srećno!