Pozdrav svima,
Evo malo informacija koje bi mozda nekome znacile, jer sam kupac stana u prvoj fazi, pa cu podeliti moje iskustvo
Imao sam kreditno finansiranje preko Raiffeisen banke, i mislim da je to najbolja varijanta jer oni imaju kompletnu dokumentaciju od Vozdovih Kapija i onda vam je bukvalno potrebno da predate zahtev i par papira iz firme, sve se ekspresno resava. U slucaju da vam bude bio potreban notar, sve radite kod Nikole Vojnovica u Ustanickoj - njegova kancelarija radi sa VK pa smo im mi, kao kupci iz VK, prioritetniji i oni takodje imaju sve neobhodne podatke - bas profesionalno rade i ekspresno.
Sto se tice samog kompleksa, nema tu sta, malo mozda jeste jaca cena za Vozdovac ali ipak je ovo sve na dosta dobrom nivou uradjeno a bice jos bolje kad se zavrsi. Dosta boravim u inostranstvu, i tvrdim da za njihove standarde ova lokacija i sam kompleks zasluzuje jacu cenu. Prvenstveno imam ovakav stav jer ako krenete bulevarom Oslobodjenja, posebno leti, i kad vidite drvorede i Banjicku sumu a sa druge strane vrhusnke vile, odma se moze ukapirati da se krecete kroz prestizniji deo grada. Neverovatna blizina sume, trim staze, teretane na otvorenom, teniskih terena, bazena na svega par koraka od kompleka sigurno daju na vrednosti samoj lokaciji. Sigurno je mnogo cistiji vazduh u odnosu na centar grada. Blizina autoputa je za mene jako bitna, znam da mogu brzo stici do aerodroma ili izaci na autoput prema moru i Zlatiboru. Ne znam da li imam tacnu informaciju, ali su mi rekli da ce se graditi neki novi trzni centar na autokamndi, poput delta city!?!?
Jedino sto ce mozda nezgodno biti je ogromna kolicina ljudi u kompleksu koja ce se doseliti, ali se nadam da ce biti i dosta raznovrsnog sadrzaja
u prizmelju pa cemo se nekako raspodeliti
Ja sam uzeo natkriveno parking mesto, sto zbog nize cene a i iskreno me neka paranoja kad ulazim u garazu
) prija mi vise da prosetam do auta po otvorenom, a svakako ce biti prolaz do auta natkirven. Naravno, garaza ima mnogo prednosti, ali meni za sada odgovara ovako.
Sto se tice zime, siguran sam da ce to sve da se cisti i odrzava. Procitao sam par postova u kojima se pojedini brinu, da li ce se to sve odrzavati i da li ce unutrasnji park brzo unistiti...!? Komsije, pa mi smo sada jedna ekipa, ako ne budu odrzavali, nece im biti sve jedno ako se pobuni toliko ljudi
Nadam se da do toga nece doci, i da cemo u odrzavnju naseg buduceg doma i dvorista svi imati obzir i ophoditi se kao prema svome.
Usput da spomenem da su ispred stanova postavljeni uredjaji ( postoji neki strucni naziv
) na kojima mozete iskljuciti grejanje ukoliko ga ne koristite pa samim tim manje i placate. Rekli su mi da su uvedena tri intrnet/tv provajdera pa moze da se bira.
Sto se tice samog sektora prodaje i preuredjivanja stana - tu je luda kuca! Mnogo zivaca potrosis ako zelis nesto da promenis a na kraju mogu i debelo da ti naplate! Tako da, obavezno birajte keramiku i radite dodatne izmene na vreme, oni mogu da vam pricaju da je sve izvodljivo i da sve moze da se uradi, a stan sa radovima stopiraju tek kad im vi dostavite kompletan projekat, i onda vam naravno sve izmene naplate jer se stan uveliko radi po nekom njihovom standardu. Kapiram da su ozbiljni penali ako se neki rok probije od stane izvodjaca pa i zbog toga svi gruvaju
Imaju neke gluposti, pa ne bi bilo lose da malo preradite, tipa u malim spavacim sobama stave radijator po sredini zida, i Onda ti krevet dodje ispod prozora. Ili naprimer bojler i ves masinu stave izmedju lavaboa i kade, a mogu u cosku i onda imate mnogo “veci” toalet. Klime stave isto na neka glupa mesta. Sve neke sitnice, a mogu da se preprave ako krenete sa tim na vreme. Tako da kupcima u trecoj fazi zavidim!
Video sam stanove, u koijma su od dve spavace sobe napravili jednu veliku, sto je mnoooogo dobro ko ima mogucnosti i nema potrebe od druge spavace sobe. Jer generalno sobe su jako kompaktne - ali izgleda da je to standard u novogradnjama.
Moj stan je okrenut prema Bileckoj i mnogo je svetao sto meni odgovara, ranije sam ziveo u stan koji je isto orijentisan prema zapadu, meni to prija da je sunce vecim delom dana.
Imao sam i priliku da udjem u stan, sve izgleda bas vrhusnki. Dva lifta po ulazu, sto je jako bitno, jer trenutno zivim u zgradi sa jednim liftom a velikom kolicinom stanova, i ujutru je bas guzva za lift.
Terase su odlicne, nesto sam zamisljao da ce manje biti, ali basu su prostrane i jos one staklene ograde mnogo savremeno izgledaju.
Francuski prozori su dvokrilni, i kad se sirom otvore, imao sam osecaj kao da sam u kuci a ne stanu.
Doduse, hodnik izmedju stanova izgleda kao neki studenski dom jer ima mnogo stanova.
Pokusao sam da saznam da li ce biti dvosmerna Bilecka ulica, ali nisam dobio konretan odgovor.
Okacio sam par slika iz kompleksa. Ako ima neko nekih pitanja sa zadovoljstvom cu odgovoriti i pomoci.
Pozdrav!