Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 56.926
Pa ništa, ložiće ih mediji i škole još neko vreme da ipak imaju perspektivnu budućnost kao """prompt inženjeri""".Ne znam sta ce raditi silni ljudi koji se trenutno tek skoluju za programiranje ili koji su to uradili u poslednjih 1-2 godine a sve pod pretpostavkom da ce imati posao i fino zaradjivati.
Što je po meni presmešno, jer kada AI uznapreduje još, neće biti potrebe da se """smišlja prompt""" nego će se komunicirati sa njim ko sa ljudima. Brzo i lako. Neće biti potrebe za """prompt inženjerima""" i interpretatorima.
Slično mislim.Sad da imam decu savetovao bi im da idu za frizera, salon lepote, stvari gde ljudiski dodir i preciznost je potrebna ali i dalje nije isplativo zameniti ih jer ne postoje jeftini roboti koji bi ih mogli zameniti, itd...
To što si nabrojao plus poslovi tehničara, asistenta, majstora, zanata, bilo čega što se radi sa rukama ili sa ljudima. A da nije baš nešto da te dovede do bolnice posle 10 godina, kao npr keramičar ili varilac.
Evo kućni majstori danas plaćeniji nego 2/3 IT profesija. Lekari tu i tamo, ako rade privatno.
A zubari tek kidaju.