Skupstina predstavlja zakonsko telo , koje donosi odluke. Kao i ostala tjela u drzavi moze biti korumpirano, to stoji. Ako ste doneli ponudu koja je povoljnija od ostalih (bitno je da ponuda ispunjava i tehnicke zahteve- kvalitet , kako Vas na to ne bi oborili) ne vidim ZAKONSKI nacin da Vasu ponudu zaobidju jer uvjek postoje organi nadlezni za to (inspekcije,sud) kojima ste se trebali obratiti. Naravno prethodno ste trebali u zapisnik na skupstini stanara da prilikom potpisa svog uvedete i primedbu, kako smatrate da je povoljnija ponuda zaobidjena bez opravdanih razloga. Uslikate taj zapisnik sa svojom primedbom a potom se obratite inspekciji nadleznoj za to ili cak sudu zavisno od slucaja i nadleznosti inspeklcije.Da postoji prava skupština sve bi to pilo vodu,naravno da sam pribavio najpovoljniju
moguću ponudu (i to dve,da ne ulazim u detalje) ali sam ignorisan od strane kvazi upravnika i lopovske ekipe oko njega.
Glupo je govoriti o Skupštini kada u ulazu vlada organizovan kriminal,isuviše je priča
duboka i komplikovana,ovde je poenta u firmi ProUpravnik koja krši zakon na način
koji joj on omogućava a to je manipulacija !
Znam zasto to govorim.
Naravno da korumpirana tjela i deo skupstine stanara (u Vasem slucaju Vi navodite da se o tome radi) mogu da rade sta hoce, ali NE i dokle hoce. Vi pokrenete zakonsku proceduru, prijavite, a potom ukoliko se utvrdi da je stambena zajednica ostecena tako sto je izlozena vecem trosku nego sto je bilo potrebno i da nije prihvacena najpovoljnija ponuda , upravnik ce morati da nadokandi onaj deo novca za koliko vise kosta ta skuplja ponuda.
Niste jedini gde upravnik, oko sebe ima svoju ekipu , poneko lice koje isto imaju korist prilikom tih investicija ali i od novcanih sredstava sa zajednickog racuna. Ta lica sluze da manipulacijom i "dobrim" odnosom sa pojedinim stanarima prikupljaju potrebnu vecinu. I onda ste nadglasani , u manjini ste.
Sve to ne znaci da nezakonito poslovanje , koje steti zgradi a donosi licnu korist odredjenima ne mozete da zaustavite. Tesko jeste, kada ste sami ili usamljeni bez adekvatne podrske, jer vecina spusta glavu i sleze ramenima ... Ali postoje zakoni i sluzbe i morate biti istrajni, jer ISTINA mora izaci na videlo.
Onda cete se zahvaliti osalim stanarima na njihovoj flegmaticnosti i tome sto ste zgradi ustedeli novac koji se rasipao i delio medju odredjenom ekipom koja Vas sabotira.