Skupstina predstavlja zakonsko telo , koje donosi odluke. Kao i ostala tjela u drzavi moze biti korumpirano, to stoji. Ako ste doneli ponudu koja je povoljnija od ostalih (bitno je da ponuda ispunjava i tehnicke zahteve- kvalitet , kako Vas na to ne bi oborili) ne vidim ZAKONSKI nacin da Vasu ponudu zaobidju jer uvjek postoje organi nadlezni za to (inspekcije,sud) kojima ste se trebali obratiti. Naravno prethodno ste trebali u zapisnik na skupstini stanara da prilikom potpisa svog uvedete i primedbu, kako smatrate da je povoljnija ponuda zaobidjena bez opravdanih razloga. Uslikate taj zapisnik sa svojom primedbom a potom se obratite inspekciji nadleznoj za to ili cak sudu zavisno od slucaja i nadleznosti inspeklcije.Da postoji prava skupština sve bi to pilo vodu,naravno da sam pribavio najpovoljniju
moguću ponudu (i to dve,da ne ulazim u detalje) ali sam ignorisan od strane kvazi upravnika i lopovske ekipe oko njega.
Glupo je govoriti o Skupštini kada u ulazu vlada organizovan kriminal,isuviše je priča
duboka i komplikovana,ovde je poenta u firmi ProUpravnik koja krši zakon na način
koji joj on omogućava a to je manipulacija !
Ako se doticni bude obratio nadleznim organima, trazice upravo TO - gradjevinskog vestaka koji ce utvrditi stvarnu povrsinu potrebnu za popravku - sanaciju. tu se radi o sledecem: ponuda od @direktor je ignorisana i ako je povoljnija. U ponudama koje su prezentovali PU i njegova "ekipa korumpirana' je predstavljeno jedno 30 do 40 m2 VISE za sanaciju tj popravku! Kao i skoro duplo skuplja cena po km2.Iz tog razloga ja uvek idem na to da se angažuje građevinski veštakni da se izradi projekat. Po tom projektu zahteva se i ponuda. Taksativno, tačka po tačka, košta toliko i toliko. Sve se to prezentuje skupštini. Po onim Vašim ponudama, ja iskreno, pojma nemam šta se radi, ščim, u kom kvalitetu..
@direktor
Da, ima izmena što se tiče samog plana za održavanje. Meni, iskreno tu dosta postoji nekih nelogičnosti, sama definicija člana mi nije jasna po pitanju tekućeg i investicionog održavanja...
Pored onog gde će plan odr. biti javni dokument u registru, koliko vidim, provlači se ideja da mi radimo posao građevinskog inspektora.
14 stanova. 850e? Nešto mi je niska cifra, kad smo tražili ponude od privatnika cene su se kretale od 3500 do 6000 hiljada eura. Što si tiče toga da nema ko da odradi, kada je radjena ponuda došli su privatnici koji rade kao podizvodjači za GS, i oni su mi reklli da oni mogu sutra da krenu da rade samo da GS potpiše ugovor....Sa GS ništa nije čudno, možda i nemaju ko to da odradi. Koliko imate stanova u zgradi, hidrocil za do 30 stanova je oko 850e
14 stanova. 850e? Nešto mi je niska cifra, kad smo tražili ponude od privatnika cene su se kretale od 3500 do 6000 hiljada eura. Što si tiče toga da nema ko da odradi, kada je radjena ponuda došli su privatnici koji rade kao podizvodjači za GS, i oni su mi reklli da oni mogu sutra da krenu da rade samo da GS potpiše ugovor....
Za sličan sistem smo dobili ponudu od GS, ali eto nikad da potpišu. Jedino što nam je zgrada stara, pa nema ništa od potrebne infrastrukture i sve mora od 0 da se uradi.Ovo gore je igračka. Evo kako izgleda ozbiljan sistem za regulaciju pritiska sa dve pumpe, ekspanzionom posudom i savremenim regulatorima koji koriguju pritisak vode u skladu sa potrebama.
Pogledajte prilog 176436
Kako smo vratili vodu na visoke spratove? - zgrada SUNCOKRET
www.suncokret.org