Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

,,... Ekonomski gledano, nama nikako ne odgovara da EU bude u rasulu jer su nam najveći, a i najbliži spoljnotrgovinski partner...,,
Naravno, kad je valjalo da komšiji crkne krava ?
Uvek samo umobolnici se tome radovali.

Najgore od svega je što su ovo dobrostojeći Grci, koji su čak i ušli u kredite za stan.

Ekonomski gledano, nama nikako ne odgovara da EU bude u rasulu jer su nam najveći, a i najbliži spoljnotrgovinski partner.

Ma šta god mi mislili o njima (opravdano), to ne valja.

No, sadašnji korporativni setup je takav da je okrenut cost-cutting-u, tj guraju sve na lokacije sa nižim troškovima života.

Ono što sam primetio jeste da su masovno počele određene inženjerske (kvantitativne) pozicije da se guraju sa tih prime lokacija u Poljsku.
Korporacije stabilno guraju sve prema najnizem kvalitetu.
Kako sopstvenih proizvoda, tako i kvaliteta zivota zaposlenih. Ljudi zive pakao u besmislenim agile frameworcima.
To je priroda korporativnog kapitalizma.

,,... Ekonomski gledano, nama nikako ne odgovara da EU bude u rasulu jer su nam najveći, a i najbliži spoljnotrgovinski partner...,,
Naravno, kad je valjalo da komšiji crkne krava ?
Uvek samo umobolnici se tome radovali.
Treba imati u vidu i to da je EU nas neprijatelj, da oni zele da ovde kopaju litijum i usput da nas zatruju.
Koliko vidim vecina ovde je vec zaboravila kopanje litijuma.
EU nije nas dobrocudni komsija, EU je nas smrtni neprijatelj.
Propast automobilske industrije u EU za nas bi bio dobar jer ne bi bili u stanju i ne bi bili zainteresovani za kopanje litijuma.
Pored toga, EU daje politicku podrsku Hulji koji je takodje neprijatelj.
Problemi u taboru neprijatelja uvek su dobra stvar.

Što se Engleske a posebno Londona tiče, u zadnje vreme o njima čujem sve samo loše vesti. Ne u smislu "reko Mile ispred dragstora da je video na Krepiju da Engleska propade". Nego vidim na Youtubu videe ljudi koji su došli odande, u Srbiju, i kažu da im se smučilo tamo ili da je prosto nemoguće. Na netu kad čitam komentare i postove, vidim da ljudi masovno kukaju na život u Engleskoj. Vidim i kroz vesti (inostrane) da stalno pričaju o krizi i o migrantima, kao i Woke/DEI kancerima koje im nameću tamo. Starmer je nedavno bukvalno uhapsio stotine ljudi zbog verbalnog bunta protiv Woke-a i migranata. Ima i snimaka gde panduri hapse Engleze domaćine koji praktikuju svoju slobodu govora, a klanjaju se i umiljavaju muslimanima i vehabijama.

Inače možda neko pomisli da je meni drago zbog toga što se dešava Evropi ali naprotiv. Ja sam pisao već ovde da bih prvi voleo da EU, UK, Kanada i Amerika budu ponovo uspešne i prijatne za život. Iz više razloga. Čak i da ne odem nigde iz Srbije, bolje je za nas da i one budu uspešne. Dobro, sem možda UK. 😁 Njih svi mrzimo. S razlogom. Ali dakle ovo što pričam i procenjujem, to je na osnovu svežih svedočenja ljudi koji žive ili su živeli tamo.

I ne, to nisu kuknjave tipa "Ah blimey, morali smo da prodamo sinovljev Vauxhall, sad imamo samo dva automobila". Nego bukvalno vidim videe i postove u fazonu "jbt ne znam kako ću da plaćam kiriju i račune od jeseni". Čuo sam da posebno u UK i Kanadi su urnisali i izsilovali tržište nekretnina u zadnjih par godina. Ima tu malo i toga što su dali Blackrocku i drugim hijenama da pokupuju čitave kvartove zemljišta.
Da, ali na tom i tom mestu je postalo sranje nije isto što i nemam gde, svuda je sranje.

Cotra ,
Prvo litijum nije čvrsta budicnost za baterije vec samo prelazno rešenje, ima boljih opcija
te njihova zaitesovanost ( kako kažeš ne prijateljstvo) kratkog je daha.
što briše dosta redova tvog posta.
Ne nisam za ulazak u EU a svestan sam njihovih neprijateljskih poriva iz drugih svera počevši od nulte tacke da smo Sloveni , itd...
Moja logika je jednostavna, što bogatije moje okuženje i ja postajem imucniji. 😄

Ii

,,... Ljudi zive pakao u besmislenim agile frameworcima.
To je priroda korporativnog kapitalizma... ,,

Zato i cilj svih normalnih je osloboditi se što više okvira i zavisnosti.
Primer oslobodjenja su mnogi povratnici izvorištu nj. korena.

Poslednja izmena:
,, .... RTS bi trebalo ugasiti, kao i sve ostale institucije u Srbiji jer sve rade za Hulju i sve su kolonijalne.
Ostaviti samo najnuznije, kao sto je zdravstvo... ,,

Ko da slušam Šešelja...iste reči... 😅
Mozes li da nam odgovoris kakvog smisla ima da finansiramo institucije koje ne rade za nas, nego u velikoj meri protiv nas.
Recimo RTS koji nije objektivan, policiju koja stiti samo cacije, BIU koja se na najpodlije nacine bori protiv studenata itd itd.
Niz kvazi instutucija koje sluze za sisanje budzeta itd.

Блиц: Продата Вршачка пивара по цени стана на Врачару. To je најстарија пивара у Србији, која је основана 1742. године. Нови власник добија производне хале, опрему, залихе сировина и амбалажу

Kao sto vidis, pljacka ne jenjava, nego je sve intenzivnija. Treba li da placamo tuzilastva koja ne stite zakon.
Sta ce nam takve "institucije"?
Zar nije jasno da republika Srbija kao res-publica, barem u minimalnom znacenju te reci ne postoji.
Ona samo sluzi interesima SNS i Hulje i delimicno clanovima i simpatizerima bande.
Sve sto imamo od institucija te "drzave" je kolateral koji se brzo smanjuje, ako nista putem visokih nameta i time sto smo prinudjeni da kupujemo skuplju robu. (Neko je dao primer sa cokoladama)

To je ono sto je pricao J. Bakic. "Vratite nam republiku".

Poslednja izmena:
Ekonomski gledano, nama nikako ne odgovara da EU bude u rasulu jer su nam najveći, a i najbliži spoljnotrgovinski partner.

Ma šta god mi mislili o njima (opravdano), to ne valja.
office-michael.gif

Prijatno si me iznenadio ovim, i naravno potpuno se slažem. Voleli ne voleli Evropu i bila ona ovakva ili onakva moralno, nama nije u interesu da ona propadne. U stvari mislim da nije u interesu ni samim Kini i Rusiji, jer svima na svetu godi kad svi trgujemo i prosperiamo, nego kad se zemlje/blokovi izoluju, ratuju ili sabotiraju.

Dobro, godi svima osim vojno-industrijskim kompleksima i nekim krugovima moći. 😁 Ali to je druga tema.

I sva ta inaćenja, ekonomska ratovanja, tarife, sabotaže, stagnacije ovog ili onog bloka... to ne plaćaju ni Ksi, ni Putin, ni Tramp, ni Makron, ni Šolc, ni Vučić... nego uvek plaćamo mi obični kmetovi. Zato mislim da i sa logičkog stanovišta jednog kmeta ne treba navijati da bilo ko propadne (dobro... skoro bilo ko... 😁 mnogi po svetu bi slavili da Englezi propadnu... 😁 ). Pogotovu kad si kmetić u nekoj maloj i slaboj zemlji, koja itekako zavisi od drugih i čak i najmanja talasanja njoj dođu kao cunamiji koji je potope još više.

@ cotra
Jbg. ne mogu odgovoriti na pitanje, fali mi u imenu nastavak GPT 🤪
Zapravo toje pitanje glasi
kada cemo izaci iz g.Radojeve -Stradije-
u kojoj cak i slepci vicu ,, Ja znam put,,
E na to ni veliki Domanovic ne dade odgovor
😄

Da, ali na tom i tom mestu je postalo sranje nije isto što i nemam gde, svuda je sranje.
Ok, ali jel imaš neke primere zemalja koje nisu u nekoj krizi?

Ja sam se npr zabezeknuo kad sam pre godinu dana čuo, iz prve ruke, od Korejke koja živi ovde privremeno, da je čak i u Koreji socio - ekonomska situacija jako loša. A mislim već 20 godina kad god bi se pričalo o J. Koreji, uvek bismo je zamišljali i povezivali u kontekstu ekonomskog tigra, visokotehnološkog društva, sa dobrim obrazovanjem, radnim ljudima i jakim kolektivizmom. Kad god bi meni neko pomenuo J. Koreju, ja sam zamišljao malo slabiju verziju Japana (da se tako krako izrazim). Pa su čak i oni vrlo zabrinuti a i pesimistični već neko vreme. I kažem to iz prve ruke, znači bukvalno sam lično pričao sa Korejkom o tome više puta u zadnjih godinu dana. Dakle iz prve ruke i sveže, ažurne informacije.

Pa mislim, u suštini, naša zemlja je naša zemlja, teško da bi se iko ikad selio da je ovde dobro. Nekima je dobro ekonomski, ali užasna klima ('ladno, al' standard), neki isto imaju super uređenu zemlju, ali ono, stalno neki prirodne katastrofe... dok nama realno ovde, manje više, ništa ne fali.

Tako da, pred nama su dva puta, da radikalština pobedi, čime će život postati svakim danom sve nepodnošljiviji, ili da ih skinemo i pokušamo da napravimo bolju državu. U drugom slučaju, gre'ota je otići u takvom trenutku i ne učestvovati zajedno u stvaranju boljeg društva. U prvom slučaju, bukvalno je sve bolje. Kod nas imaš sve najgore uvezeno sa zapada i istoka plus našu autohtonu radikalštinu, tako da, ono, naravno da je na primer u Sloveniji daleko bolje, da ne idemo dalje.

То је онда лоша информисаност, за Кореју нпр. си могао видети 2009 масован штрајк, где су сви учесници терани да исплате фирмама губитке што је од много њих направило робове у свему осим ношењу букагија, К-Поп је пун сличних уговора,... има још сличних ствари јер не постаје се држава са фертилитетом од 1.2 преко ноћи. Овде исто људи не знају да је било лепше живети у С. Кореји до пред крај хладног рата, а и данас је ако си пензионер.

Енглеска је земља као и свака друга, капитализам нема више шта па једе и структуре које га одржавају, исто то се дешава и у нордијским земљама где се неједнакост повећава. Кривљење имиграната за то је скретање са теме, а и ако држава не жели имигранте можда не треба да им експлоатише матичне државе.

Елем, ако те замина која је земља лепа за живот, можеш погледати потрошњу струје по човеку, то је добар индикатор живота тамо.

P.S.

Kažu i smatraju mnogi, da Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska i Baltičke su ok zemlje (za svoje ljude), sređene, i da imaju potencijal da budu još uspešnije u budućnosti. Ali njih ne komentarišem često jer ne znam toliko puno o njima i njihovim dešavanjima, životima, trendovima. Drugo, one su po prirodi zatvorene i rezervisane za bilo kakve migrante (pogotovu ne-katoličke) tako da nikad nisam ozbiljno istraživao kako je biti stranac koji živi tamo. I treće, iako su oni grupica za sebe, ipak su u EU i u mnogo toga zavise od nje. Tako da kad neko u EU iznese prognozu velikih kriza koje vrebaju EU, ja ne razmišljam samo o neredima u getou Pariza ili o tome kako Dojče Ban staje i pada u krizu (lupam). Nego razmišljam šire od toga i vidim potrese širom cele EU i šire. Pa i po toj Višegradskoj grupi i Baltičkim zemljama. Zato iako mislim da oni mogu imaju potencijala, ne mogu da ih posmatram izdvojeno od ostatka EU, za čiju sam socio - ekonomsku budućnost vrlo zabrinut.

Pa što si se vratio ako ovde "nema života", što si mazohista?

Edit:
I da, ako me sećanje dobro služi, ti si se raspitivao na temi o aerodromu koliko pre leta moraš doći na aerodrom? Klimavo mi je to tvoje životno iskustvo...
Rado bi se vratio u ameriku ali to teze ide ako ne zelis polu-legalnim putem kao sto su recimo sklapanje laznog braka. Ili tipa dobiti turisticku vizu i jednostavno ostati. Ja tako ne bi mogao, osvrtao bi se non stop, mogao bi najblizi komsija da me prijavi i niko nece da te zaposli za bilo kakav polupristojan posao. Jedino branje voca i pranje sudova kao ilegalni meksikanci

То је онда лоша информисаност, за Кореју нпр.
A ko na Balkanu je pa pratio tih 2000ih šta se radi i dešava u Koreji... Daj nemoj zezati. 😁 Dobro je i to malo što sam pratio i znao, više nego 95% Srbije. Stvarno ne mogu da pratim ceo svet + još 10 drugih sfera interesovanja koje imam.

Posle nisam imao potrebe i više sam gledao dokumentarce i reportaže iz njihove opičene komšijske Severne Koreje.

Što se Engleske tiče, nju su najviše uništili đubre Tačerka i niz dijabola koji su se naređali posle nje u moderno doba Bler, Kameron, Džonson, Mejeva, ovaj cionista Starmer... Ali i migranti takođe, koji su se oteli svakoj kontroli.

Nije da ih žalim - pola sveta zamera nešto Engleskoj. Ali nije mi ni svejedno da vidim kuda ih sve ovo vodi.
Елем, ако те замина која је земља лепа за живот, можеш погледати потрошњу струје по човеку, то је добар индикатор живота тамо.
Teško to, jer danas mnogo struje proždiru kriptorovatori i razna AI postrojenja i laboratorije.

Tako da, pred nama su dva puta, da radikalština pobedi, čime će život postati svakim danom sve nepodnošljiviji, ili da ih skinemo i pokušamo da napravimo bolju državu. U drugom slučaju, gre'ota je otići u takvom trenutku i ne učestvovati zajedno u stvaranju boljeg društva
Sve je to ok, samo što deo ljudi ima prevelika očekivanja. Ne samo politički nego i ekonomski.

Ceo svet daje i odriče se nečega za nešto, a samo ovde se vodi neka priča da ćemo da najurimo sve strane uticaje, svu industriju koja nam se ne sviđa i sve interesne grupe, a posle ćemo da živimo u nekoj idili, sa najboljim ljudima na vlasti i u institucijama, bavićemo se svi samo čistim i plemenitim zanimanjima, Srbija će cela izgledati kao idila, a svi ćemo biti bogati, srećni, kulturni i uspešni. A to je prosto nerealno.

Ne kažem ja za džabe, koliko god vi ignorisali - mi smo dupe kontinenta a neki bi da jednom smenom vlasti postanemo Švajcarska. Inače vele neće ni da izađu na izbore, jer očekuju sve idealno i savršeno. Pa dobro, neka čekaju. Pre će dočekati onaj svet nego sve idealno i savršeno u jednoj Srbiji.

P.S.

Kažu i smatraju mnogi, da Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska i Baltičke su ok zemlje (za svoje ljude), sređene, i da imaju potencijal da budu još uspešnije u budućnosti. Ali njih ne komentarišem često jer ne znam toliko puno o njima i njihovim dešavanjima, životima, trendovima. Drugo, one su po prirodi zatvorene i rezervisane za bilo kakve migrante (pogotovu ne-katoličke) tako da nikad nisam ozbiljno istraživao kako je biti stranac koji živi tamo. I treće, iako su oni grupica za sebe, ipak su u EU i u mnogo toga zavise od nje. Tako da kad neko u EU iznese prognozu velikih kriza koje vrebaju EU, ja ne razmišljam samo o neredima u getou Pariza ili o tome kako Dojče Ban staje i pada u krizu (lupam). Nego razmišljam šire od toga i vidim potrese širom cele EU i šire. Pa i po toj Višegradskoj grupi i Baltičkim zemljama. Zato iako mislim da oni mogu imaju potencijala, ne mogu da ih posmatram izdvojeno od ostatka EU, za čiju sam socio - ekonomsku budućnost vrlo zabrinut.
Poljska ima najveci potencijal u evropi realno i verujem da ce kad tad biti lideri evrope koji ce diktirati put. Ulazu najvise od svih u vojsku, ultra su bliski sa amerikom, solidno velika populacija, rastuca ekonomija..........
Ostali stagniraju, a male drzave ma koliko bile ekomonski jake, niko nece pitati ni za sta

Da, bukvalno se predviđa da će ovim tempom da budu najveća vojna sila u Evropi ne računajući nuklearne sile.

I ekonomski ih dosta hvale i prognoziraju dalji rast. Ja se slažem s time. Ali se bojim da te prognoze ne računaju dovoljno šta ako/kad kriza naraste u EU a to se prelije i na njih.

Ja bih rado razmatrao život tamo, ali kažem, oni su dosta zatvoreni i odbojni prema svim strancima, kakvog god kvaliteta i pozadine.

Inače, ortaci koji žive u Nemačkoj kažu da su Poljaci, bar u Nemačkoj, pravi dizelaši. 😁 I da su namćori. I ja kad sam bio isti sam utisak stekao. Ali nisam bio kod njih samih u Poljskoj.

Poslednja izmena:
Sve je to ok, samo što deo ljudi ima prevelika očekivanja. Ne samo politički nego i ekonomski.

Ceo svet daje i odriče se nečega za nešto, a samo ovde se vodi neka priča da ćemo da najurimo sve strane uticaje, svu industriju koja nam se ne sviđa i sve interesne grupe, a posle ćemo da živimo u nekoj idili, sa najboljim ljudima na vlasri i u institucijama, bavićemo se svi samo čistim i plemenitim zanimanjima, Srbija će cela izgledati kao idila, a svi ćemo biti
bogati, srećni i uspešni. A to je prosto nerealno.
Ma, mi imamo je*******eni Ćacilend ispred skupštine. Prvo tu informaciju obraditi kad se priča o trulom zapadu, mi nekom da kažemo da je truo i da propada, pa kojim imenom se ovo ovde zove onda?

Drugo tu informaciju obraditi za naše potrebe, čišćenje toga je već pomak.

Moja mama je pre par sati prošla pored nekih 30 likova u parku na Banovom brdu, svi u crnom sa kapuljačama, pitaj boga koji su i gde idu i šta rade.

Malo tako neke stvari da se srede i već će lakše da se diše, mi smo i navikli da živimo na foru, ne mislim da neko ovde očekuje da budemo Švajcarska.

Cenim da običnog čoveka to najviše zanima, za ostalo smo navikli da se snalazimo.

Mi ni ne ustajemo protiv siromaštva, ljudi su masovno izlazili protiv nasilja, nametanja pogrešnih sistema vrednosti, korupcije, ubijanja, ekologije, ispiranja mozga...

Ne sećam se transparenta - Hoćemo veće plate! 😄 Sad bi ovo na Informeru iskoristili da kažu da mi ovde priznajemo da se živi vrh ekonomski, ali ne, nije to ni poenta, a ni istina, nego smo mi navikli da se snalazimo.

A i da trpimo, tako da ono, samo klima u društvu i sve će biti ok. Bolje jesti parizer ispred RTS-a nego kavijar u Ćacilendu. Mada, naravno, do kavijara se može doći samo sa ekipom ispred RTS-a.

Osetiće se to u kom pravcu ide, kao što se osetilo brzo i posle petog oktobra. Ne mislim da velika većina očekuje nešto revolucionarno. Mora se završiti sa baš dnom dna poput Informera. Ja ne poznajem baš takve medije u drugim državama, ima žutilo, ali to je ono neki nivo kao što je nekada Kurir bio.

Mora bolje nego što je bilo između 2000-2012. Nije to očekivanje nerealnog. Nema nam druge. Da, bilo je bolje, ali isto tako bilo je tako da su ljudi išli da glasaju za je*******enog Tomu Nikolića, e, tu je problem. Ako ljudi opet budu imali sličan poriv, onda smo džabe krečili. Ili im ne dati povod tako što će bar ok živeti ili ih bar obrazovati da to ne rade.

Ne znam, po pisanjima ovde, na redditu, na portalima, pa čak i po komentarima u emisijama i na samim protestima, zvuči kao da kolovođe studenata očekuju sve idealno i savršeno da bi uopšte stali iza neke političke opcije ili izašli na izbore da glasaju.

A očekuju da, pošto se implementira takva nemoguća vlada, da Srbija bude suverena i istinski nezavisna zemlja bez bilo čijeg uticaja i da živi samo od onoga što je čisto, lepo i što se sviđa svim građanima. A to će teško ići.

Ne zameram im zanesenost ali im zameram kada su sami svi daleko od idealnog i savršenog, žive sa nama ostalima u Mordoru, a onda za finalni korak očekuju da se pojavi 500 anđela-genija i da se sve završi ko u nekoj bajci. Tebra, Miša faking Tumbas (da, znam da je umro) ili Piksi leprikon iz Knez Mihailove da se kandiduju protiv SNSa, dao bih im glas i podršku. Samo da više vidim leđa ovim skotovima.

Da, bukvalno se predviđa da će ovim tempom da budu najveća vojna sila u Evropi ne računajući nuklearne sile.

I ekonomski ih dosta hvale i prognoziraju dalji rast. Ja se slažem s time. Ali se bojim da te prognoze ne računaju dovoljno šta ako/kad kriza naraste u EU a to se prelije i na njih.

Ja bih rado razmatrao život tamo, ali kažem, oni su dosta zatvoreni i odbojni prema svim strancima, kakvog god kvaliteta i pozadine.

Inače, ortaci koji žive u Nemačkoj kažu da su Poljaci, bar u Nemačkoj, pravi dizelaši. 😁 I da su namćori. I ja kad sam bio isti sam utisak stekao. Ali nisam bio kod njih samih u Poljskoj.
Par mojih kolega sa studija radi u Poljskoj trenutno. OK je zemlja, ima odličan potencijal i na svega 1h 15min leta do Beograda. Zadovoljni su za sad. Jedina briga koju imaju je potencijalna eskalacija u dobro poznatom geopolitičkom kontekstu zbog blizine Belorusije/Ruske Federacije.

Ima dosta stranaca takođe, i to ne samo u Varšavi već i u Krakovu, Vroclavu i Poznanju.

Bivši kolega Irac, ima par svojih prijatelja sa faksa koji takođe žive i rade tamo. Kažu da su fascinirani državnom zdravstvenom zaštitom.

To je ipak tekovina socijalizma, što je zapadnjacima nezamisliva.

A šta su po nacionalnosti ovi ostali što žive tamo?
Kažu da su fascinirani državnom zdravstvenom zaštitom.

To je ipak tekovina socijalizma, što je zapadnjacima nezamisliva.
Ah, zli, nazadni prokleti socijalizam... 😁

Kako ono reče Tačerka... Ne postoji društvo (society), postoje samo individualne žene i muškarci.

Zlo jbno...

Najverovatnije si u pravu.
Ovo je u proseku zemlja zlih i losih ljudi (u proseku rekoh, nisu svi, ali nejcesce napetite na takve) . Zlozemlje.
Uskoro cemo imati konacan odgovor na to pitanje.
Ako studenti pobede, postoji sansa da ce se za nekoliko generacija situacija popraviti.

Studenti ne shvataju da ce na konkursu za REM biti izabrani ljudi verni Hulji. Sav napor oko protesta ispasce dzabe. HUljina ekipa je fascinantno lojlana. Mozda zato sto Djilas nije ni pokusao da odresi kesu i da ih kupi. A nisu ni stranci.
RTS bi trebalo ugasiti, kao i sve ostale institucije u Srbiji jer sve rade za Hulju i sve su kolonijalne.
Ostaviti samo najnuznije, kao sto je zdravstvo.
Ja se nadam najboljem ali sam realan. Da ne mracim, samo bih ponovio da ko god odluci da ode negde-nece pogresiti. Kad bi me pitali, dao bi savet svim klincima da se vec u srednjoj skoli pripremaju za odlazak na studiranje van zemlje i da se posvete ucenju jezika te zemlje pre odlaska. Nece ovde nikad biti dobro ma ko god bio na vlasti. Mentalitet nam je uzasan a to se ne moze promeniti ni kroz 100 godina a kamoli par godina. Ja sam mislio da cemo posle bombardovanja stati na noge kroz 10 godina i krenuti u dobrom pravcu ali narod je hteo SNS i faking radikala za predsednika. E pa, hvala im mnogo su pametni bili

Poslednja izmena:
Ja se nadam najboljem ali sam realan. Da ne mracim, samo bih ponovio da ko god odluci da ode negde-nece pogresiti. Kad bi me pitali, dao bi savet svim klincima da se vec u srednjoj skoli pripremaju za odlazak na studiranje van zemlje i da se posvete ucenju jezika te zemlje pre odlaska. Nece ovde nikad biti dobro ma ko god bio na vlasti. Mentalitet nam je uzasan a to se ne moze promeniti ni kroz 100 godina a kamoli par godina. Ja sam mislio da cemo posle bo,barsovanja stati na noge kroz 10 godina i krenuti u dobrom pravcu ali narod je hteo SNS i faking radikala za predsednika
A koje bi zemlje ti predložio na primer?

Ja sam mislio da cemo posle bombardovanja stati na noge kroz 10 godina i krenuti u dobrom pravcu ali narod je hteo SNS i faking radikala za predsednika. E pa, hvala im mnogo su pametni bili
Ne razumeš ti to. Poenta je bila kazniti Dinkića, Đelića, Vlahovića i Cvetkovića. Zato je deo naroda birao SNS.

I zaista, kazniše ih samo tako. Svi su oni danas depresivni, propali, bankrotirani i beskućnici. 🙂

Vrh