Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Има и интернет сексуалних предатора.

IMG-4fb15b4d404d79e7b818d42d8b799087-V.jpg
IMG-d760ee3186ae0b97c15baab8f52d4827-V.jpg

Šarovic dobio prijavu za narusavanje javnog skupa.... tačno mi treba emotikon koji se krsti....
Pricate o smeni vlasti, ja ne znam kako ide, ali mislim da je mnogo efikasnije da se odaberu tuzioci i sudije. Ne znam zasto ljudi sami ne daju otkaz, prozivaju ih, realno ne rade posao...idi prijatelju dalje, pusti nekog ko sme.
Nikakva nasilna smena, ali legalna, ne znam ko se za to pita, opet ona zagorka, a za nju culi tek pre 2mes.

Šarovic dobio prijavu za narusavanje javnog skupa.... tačno mi treba emotikon koji se krsti....
Pricate o smeni vlasti, ja ne znam kako ide, ali mislim da je mnogo efikasnije da se odaberu tuzioci i sudije. Ne znam zasto ljudi sami ne daju otkaz, prozivaju ih, realno ne rade posao...idi prijatelju dalje, pusti nekog ko sme.
Nikakva nasilna smena, ali legalna, ne znam ko se za to pita, opet ona zagorka, a za nju culi tek pre 2mes.
Drzavni aparat i dalje radi za Hulju jer su kriminalci.
Tu nece biti promena.
Tu je najveci problem.
Oni su cvrsti kao stena.
Nema prebega na stranu naroda.

Nije to bas bilo propadanje.
Od negde 1985. bilo je vise slobode, postojao je neki razvoj.
Kulturna scena. itd

Pravo propadanje pocinje kada je MIlosevic zaseo na vlast 1988.
Било је рестрикција, вожња на пар-непар, насиље на Косову је било жешће 1981. него 1989. 80их због немаштине Београд одустаје од метроа, купују се совјетски тролејбуси уместо домаћих из Гоше, Саноса или Икаруса пошто су ишли на клириншки дуг, исто и Југословенске железнице узимају возове из СССР уместо домаћих.
Такође случајеви крађа беба су најинтензивнији 80их.
Што се тиче културне сцене то је тренд који је био под инерцијом, глобално је ту било замаха и либерализације. Неко би рекао да је већа слобода била 90их када имамо филмове који циљано критикују и прозивају режим и стање у земљи (Црни бомбардер, Дневник увреда 1993, Лепа села лепо горе, Ране, Тамна је ноћ, Ни на небу ни на земљи). Притом 80те су културолошки врхунац Југо-треша - Лепа Брена и Јужни ветар стил музика доминирају, Жикина династија фазон филмови, а јачају и национално-националистичке струје у култури, посебно у књижевности која је опет тада била утицајнија.
Милошевић је само кулминација целог једног процеса.

Људи били млади па се са сетом сећају младости, слушали нови талас и живели у неком свом балону.
Моји родитељи су се упознали почетком осамдесетих и убрзо почели да живе заједно. Обоје су морали да јуре прековремене сате и пребачај норме да би имали за кирију, на ред за стан дошли би неке 2030. године.
Возили половног стојадина старог 10 година и на мору били 2 пута за 8 година.
Све то је било пре него што су добили мене.

Vrh