Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne znam sta da vam kazem, ne planiramo nasilje. Naprotiv, bice dosta redara da obezbedjuju sve
То што студенти не планирају не значи да неко други не планира.

Студенти имају доста могућности да превентивно умање опасност од ескалације насиља на протесту, чак ако добро одиграју тиме и ојачају своју позицију код служба безбедности које су, да се не лажемо, одувек омогућавале сваку промену власти.

Кад сте узори бољег сутра нико вас не може зауставити.

Ovo je vrlo jasan odgovor....

Sto se tice štrajka, u Bg sve radilo koliko cujem, kao i uvek, oni uvek poslednji reaguuu, ali je zato narod iznenadio sa odzivom, cak se i Zemun udruzio sa NBg ( valjda interna sala)

Ne razumem se u procene brojeva,ali bilo je dosta naroda.

Kulturni dnevnik na RTS mi je postao omiljeni, a zahtevi su lepo obrazlozeni.
Cak su preneseninu dnevnik 2, jos je mrak medijski na zalost, ne znam ni zasto ne postanu objektivniji, sad barem ima podrske.

Okupljanje kod Pionirskog parka mislim da nije trebalo, jedva su ovi docekali, a opet i neka Im dobace malo..

Alimentacioni fond je jedna ogromna glupost, umesto da nateras roditelja da plati, pretnja zatvorom itd, da ako kasni 7 dana da postoji nalog za privođenje, ono ce drzava da placa alimentaciju..... smesno

Meni samo nije jasno kako vuku ovako lose poteze, oni ćaci, na X svaki dan iskoci nekoliko nikad ni studirali nisu. Naravno da studenti ne vole blokade, ali nece da budu sns botovi

То што студенти не планирају не значи да неко други не планира.

Студенти имају доста могућности да превентивно умање опасност од ескалације насиља на протесту, чак ако добро одиграју тиме и ојачају своју позицију код служба безбедности које су, да се не лажемо, одувек омогућавале сваку промену власти.

Кад сте узори бољег сутра нико вас не може зауставити.
Što se mene tiče, sve je savršeno, vidi se da se sve odvija prirodno i da nema upliva sa strane.

Danas se i vesti brzo smenjuju, sve ovo oko generalnog štrajka je već sad samo jučerasnja vest (mada na RTS-u nikad nije ni bila vest) i ide se dalje.

Ako je neko mislio da je opozicija nešto usrala sa onim u skupštini, već se zaboravilo na to.

Mada, po meni nisu ništa usrali i oni su negde prirodno odreagovali.

I Rača i Bogatić i Kraljevo i opozicija u NS i tuča ispred skupštine grada Beograda i sve studentske mirne šetnje i marševi i ovo danas u Pionirskom parku... sve je nekako nečural bajo moj i uopšte se ne uzbuđujem ako negde nekog zvekne neko jaje ili pukne neki prozor.

Nije naš narod rđav, postoji deo koji jeste, ali oni su kod radikala. Nije se ništa desilo ni pandurima petog oktobra, grlili se ljudi sa njima i dali im da piju zajedno iako su ih ovi lemali do pre koji minut. I godinama pre.

Ne bi se ništa desilo ni ćacima u parku da murija nije došla.

Tako da, samo kul i nema potrebe da postoji strah od nekog sranja. A nece ni obična murija da reaguje više tek tako na mirne građane i ogromnu masu. Ova šaka jada što im je ostala i što je krvoločna ne može ništa sama, em ih je malo, em su sise.

A ako negde pukne neki prozor, a Bože moj, nećemo se uzrujavati zbog toga. Studenti će sigurno nastaviti sa nenasilnim protestima, ali ima i besnih pojedinaca i to je opravdano. I o njima mogu samo režimski mediji da seru da su napravili incident, da hoće obojenu revoluciju, ali koga više zabole za to?

Neće naši ljudi sigurno nikome skakati po lobanji. Možda neki lojalista dođe da se ku*** i deda ga izudara kišobranom po vugli i klinac od deset godina ga išutira u dupe i to je to. Ne treba se zgražavati nad takvim stvarima.

Pukli su i vidi se iz aviona da su pukli, vuku 100 istih ljudi i da kampuju i da budu obezbeđenje i na mitinge...

I ti će prvi pobeći.

Да то сам и ја чуо да ће бити у истом маниру као и до сада. На то и рачунам.

Само предвиђам да ће наредни потези режима, након тог највећег протеста испровоцирати нешто више.

Иначе, већ ово са смањењем или неуплаћивањем плата учитељима би у свесном друштву представљало црвену линију. Али ето, што каже Ломпар, ово су и даље све почетни облици солидарности.

Како вам звучи реченица: "Председник Србије је наредио да се смање плате српским учитељима зато што му се не свиђа њихов став о његовој власти"?

Размислите мало о томе. Какву реакцију од народа заслужује такав један потез, иначе узурпатора, власти? За мене, то је крај. То је крај гори и страшнији него било која окупација у историји. Томе се мора стати на пут свом расположивом силом.
U pravu si. Potpuno u pravu.
U normalnom drustvu sve to bi izazvalo reakciju. Medjutim Srbija to nije. Srbija je odljudjenja, siroke kategorije stanovnistva ispod su svega ljudskog. Mi posmatramoi studente, ali ja posmatram i svoje komsije.
Paradoksalno, jedino sto moze da svrgne vlast su suludi potezi i strah same vlasti. Samo njihovo neprimereno reagovanje na provokacije ili uvodjenje vanrednog stanja moze da izazove lancanu reakciju.
Ipak, ako Hulji ne popuste zivci, najverovatnije da ce 15.03. biti "tresla se gora, rodio se mis". Odnosno Hulja ostaje da vl;ada jos godinama.
Jer vlast je jasno purucila: izborima i mirnim protestima ne mozete da nas smenite, a studenti i gradjani nisu skloni nasilju.

Nemojte da me pogresno razumete. Moja porodica je duboko ukljucena uove proteste, svaki put mi idu suze na oci kad gledam kako docekuju studente.
Ipak, racionalno, ne vidim mogucnost pobede, sad smo se priblizili 15.03. Greska studenata je sto nemaju plan za 16.03.
Stvorena je ideja o danu D. posle kog ce se sve resiti.
(ALi nekada recionalno predvidnjanje zakaze, nekada do resenja dodje metodom Crnog Labuda)

Razgovarao sam sa jednim prominentnim advokatom ukljucneim u proteste.
On mi je rekao da ce se sve zavrsti u nasilju, da je svaki drugi ishod nemoguc.
Ali, da sto protest duze traje, to ce nasilje na kraju biti nizeg intenziteta.
On smatra da ce posle odredjenog vremena kriminalci iz Sluzbe, institucija i sa stadiona, pokusati da naprave deal sa studentima, cak i da predju na stranu studenata.

Zato treba razmisljati o nastavku protesta posle 15.03 . Bojkot TC Galerija, Batinih restorana i kafica i svih objekata u i oko Bgd na vodi dao bi daleko bolje rezultate. Ali Srbi ne mogu i nisu u stanju da bojkotuju objekte statusa.

Poslednja izmena:
U Kovacici zive Slovaci.
Njih ne moze da napali svojim fake srpskim nacionalizmom.

Sve mi mirise da ce Djilas uskoro pruziti ruku spasa Hulji,
Na posletku, obojica rade za istog gazdu.

Poslednja izmena:
Obicni panduri, mislim da ne zele da napadnu narod, ali nedicevci, i kobre jedva cekaju da napadnu.
Hulja moze npr da naredi snajperistima da pucaju u masu, da izazovu stampedo.
Nema onoga sto on ne moze. Tu nema granica, kao kod ustasa.
Hulja je ustasa.

Velikom broju gradjana to ne smeta. Moja sopstvena tetka (84.) je danas neizazvana verbalno napala moju majku (89.) i osula paljbu i tiradu tipa: "Sta hocete? Sta vam Vucic (Hulja) smeta? Ko su ovi sto blokiraju?"
Vecina gradjna ili barem 50% sedi u svojim misijim rupama i ceka da Hulja silom skloni blokade.

MC, neće ni biti masa, bar ne većih. Ljudi uveliko rezervišu statusne odmore i letovanja. Ja rezervis'o Azurnu obalu za 14.3. U maju na Bahame. U avgustu Bali.

Eto ti malo, da se nasladiš.

Ima baš dosta indikatora da je rušenje, ako ništa drugo, barem potpomognuto iz nekog dela sistema bezbednosti.

Ako sam u pravu, desiće se da će isplivati neki tužilac i ekipa koja će ga uhapsiti.

Možda i helikopter, ali optužnica bi svakako postojala i tužilac iza nje.

Ako se slažemo da postoji sistem i Vučić, sistem ima šansu da preživi, ako Vučić padne brzo.

Ako bi se ovo produžilo na neodređeno vreme, onda je i sistem u opasnosti.

Vrh