Било је рестрикција и несташица хране, и основних нарминица после Титове смрти 1980. године. Још тад су политичари гледали да што више украду и отму део територије и манипулишу народом. Моја мајка је била сведок тога. Причало се да је и Државна Безбедност била у то умешана. Знам и за ту причу кад су Шиптари ушли у Трепчу 1981. године. Што се тиче пар-непар возила и несташице горива, није то било само код нас, већ и у целом свету. Зар си заборавио на Октобарски рат који је избио на Блиском Истоку 1973. године који је проузроковао нафтну и енергетску кризу? То је изазвао Израел уз помоћ Америчке владе. Наравно, Русија је у време Совјета била велики произвођач нафте, али највећи је био Блиски Исток. 98% фосилног горива долази са Блиског Истока. Колико је Русија произведила и извозила за годину дана, толико Блиски Исток је извозио и зарађивао за недељу дана. Од тад се цео свет изменио из корена! То видимо и данас од почетка рата у Украјини 2022. године, и увођења ембарга Русији која је данас највећи енергетски извозник на свету!
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
Лепа Брена и Јужни ветар стил музика доминирају.
Сваки период је имао квалитете и ђубре. Немојмо се правити блесави како су претходне ере биле бајне и савршене кад нису. Није ни данас ништа боље по питању кинотеке, музике и књижевности. Данас су већа вулгарност и простаклук на овом пољу него пре 40 година.
Такође случајеви крађа беба су најинтензивнији 80их.
О овоме се много прича последњих десетак година. Ево питања за све вас у вези ове теме.
- Како то да се о овоме није причало деведестих година у време Слобе?
- Како то да Вук Драшковић није о овоме причао кад је његова партија била јака?
- Како то да Зоран Ђинђић није о овоме причао на телевизији или писао у својим мемоарима, и књизи?
- Како то да о овоме нису причали Војислав Коштуница, Борис Тадић, Драган Ђилас и остала екипа, већ је то кренуло доласком Радикала на власт?
Родио сам се пре 34. године. Ти си се родио пре 35 година. Како то да нису украли тебе, мене и моје школске другове из ове генерације из моје школе у коју сам ишао кад је владало веће расуло него у време комуниста? Логично би било да се то деси јер су тад владали безвлашће, корупција, мито, политичка хоботница, дивљачка пљачка, и урушавање система. Не би било мене, као ни тебе, као ни мојих школских другова који су моје годиште, и старији од мене, а дружили су се са мном. Српкиње су се порађале у свим Клиничким центрима Југославије од Марибора до Приштине. Како то да су се бебе «крале» само у Народном фронту, а не у другим породилиштима? Почетком 1990. године би се увелико причало о овоме, али није. Зоран Ђинђић био први који би причао о овоме на телевизији деведесетих година, и након доласка нове власти 2000. године, али није. Зар не схваташ колико ово смрди? Зар ти ово није сумњиво? Мени јесте. Размисли мало. Исто то важи и за вас остале.