Ovo je po masovnosti prevazišlo i 9. mart i 5. oktobar. A i po odlučnosti rekao bih.
Za 9. mart ne znam, bio sam mali, ali za proteste iz 2000te ne treba porediti ni po masovnosti ni po odlucnosti.
Ne znam jesi li svestan da su protesti 2000te su krenuli godinu dana posle tromesecnog bombardovanja i 10 godina sankcija u kojem nisi mogao da kupis milka cokoladu, a ka mo li nesto drugo, i uz to potpune zatvorenosti drzave, van svih svetskih tokova, celonocno cekanje ispred ambasade da bi aplicirao za vizu ako negde putujes i uz prosecnu platu od 50 DEM i gde je postojala Slobina milicija koja je bubrege pomerala mnogima, pa cak i vodjama tadasnje opozicije (nadjite na jutubu snimke gde Djindjic dobija pendrek po ruci kada je prisao policajcu).
Ovi protesti sada krecu iz situacije gde vecina ne-SNS ljudi zivi korektno do jako dobro, sa platama izmedju 1000 i 2000 eur mesecno u proseku, a mnogi i sa daleko vecim prihodima, u zemlji koja vec 16 godina je na belom sengenu, i u kojoj materijalno gledano imas kvalitet zivota kao bilo gde drugo u Evropi, dakle ovi protesti su krenuli iz sasvim drugacijih okolnosti, dok su oni iz 2000te krenuli iz borbe za golu egzisteciju, tako da je to nemoguce porediti, i ni jedni protesti (osim ako se katastrofalno ne pogorsa ekonomska situacija) nece moci da prevazidju proteste posle 10 godina sankcija i 3 meseca bombardovanja u zemlji koja je bila potpuno izolovana
Tako da ove stvari su neuporedive, a ja sam ipak malo stariji od velike vecine na forumu i secam se situacije iz 2000te i kao sto rekoh neuporedivo je, iako je i sada veliko nezadovoljstvo, ali ovo sadasnje nezadovoljstvo je drugojacije od onog tada, tada ljudi nisu imali sta da izgube i to je jednostavno pokretac mnogo veci nego bilo sta drugo