Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Nije niko u hipi modu, samo su ljudi shvatili da svi ratovi služe za nečije pljačke i da ne žele da idu da završe tamo kao rasčerečeno meso dok političmari grave pare, šalju decu na zapad i posle sve završe "ok, ajde sad mir mir niko nije kriv" sporazumima.
Današnji beogradski režim gravi pare na mirnodopskoj veleizdaji, odnosno na tom "čuvanju mira" koje nepomenik spominje u svakom svom obraćanju. Arkan, Legija, Giška, Beli su gravili masne pare kada se ratovalo devedesetih, ali je iz tog ratovanja nešto i ostalo, ako ništa drugo barem ta Republika Srpska koja je možda i glavni razlog zašto još uvek nije eksplodirala i Raška. Bilo je toga oduvek, ali ni knjaza Miloša Velikog ni Nikolu Pašića danas niko ne pamti po tome što su bili najbogatiji ljudi na Balkanu svog vremena, nego po tome što je prvi obnovio iz pepela modernu srpsku državu i proširio je, a drugi je oslobodio Staru Srbiju od Turaka posle 6 vekova, izvršio ujedinjenje svih Srba i pobedio u najvećem ratu u dotadašnjoj istoriji čovečanstva. Ne pamte ga ni po lopovskom vašarištu Ekspo ni po olovci koju je dobio na poklon iz Stejt Departmenta, čime se ovaj nepomenik danas hvali kao svojim vrhunskim državničkim uspesima.

Kažem ti, ja 20 godina slušam o zapaljivanju Raške i o šiptarima koji se gomilaju duž KZB i čekaju da navale prvo na Niš a onda i na ostatak Srbije. Nema od toga ništa. Biće pokoji incident uvek, imaju i oni svoje verzije Slobista i Šešeljevaca. Ali ništa masovno i organizovano.
Zapad sve radi etapno i realizuje svoje planove na više decenija. Pre 20 godina je još uvek postojala Vojska Republike Srpske i njena granična policija, pre 20 godina su 4 opštine severa KiM i većina enklava bile pod punom kontrolom Republike Srbije, a i Crna Gora je još uvek bila deo zajedničke države. Kako su Rašku mogli aktivirati u takvoj geopolitičkoj pozadini, kada je i ona tada imala veći procenat Srba nego danas? Opština Prijepolje je na popisu 2002. imala preko 60% Srba, na popisu 2022. su već pali ispod 50%. Nisu još sazrele okolnosti za to, zato kriza u Raškoj nije ni buknula već devedesetih kada je došlo do rata u BiH i na KiM. Međutim, nepomenik svojom politikom prema KiM i Republici Srpskoj samo ubrzava procese koji će na kraju dovesti do toga da Raška postane novo Kosovo. Rodom sam iz tih krajeva, a inače ih prilično često posećujem, i mislim da dobro poznajem situaciju na terenu.

Duž KZB u Opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa je nakratko došlo do oružanog sukoba 2001. godine, posle je to pitanje stavljeno na čekanje jer je istovremeno bila izbila veća šiptarska pobuna u Makedoniji. Jedan mogući scenario je da će zapad sačekati da prištinski teroristički režim dozvoli onu prevaru zvanu ZSO koja je veliko ništa, to će biti razlog da nepomenik proglasi novu pobedu 5:0, i poslužiće mu kao paravan da i šiptarska manjina na jugu Centralne Srbije dobije svoju zajednicu opština što su već i tražili. Samo što će ona za razliku od ove prve zaista biti na nivou Republike Srpske i faktički država u državi. Drugi scenario je da jednog dana ROSU, KPS i KBS bez najave samo pređu slabo branjenu administrativnu liniju, uđu u Preševo, Bujanovac, možda i Medveđu, zaposednu ta mesta i poruče da je to deo "Republjike Kosovo". Nepomenik će po hiljaditi put dići borbenu gotovost vojske, najoštrije osuđivati, pozivati Kvintu da reaguje, ali će i dalje čuvati mir, a naši evropski partneri će pozivati obe strane na suzdržanost.

Što se tiče Prokuplja, Niša, Leskovca, Vranja, nije realno da u skorije vreme mi tamo postanemo manjina, ali koliko god politički nekorektno zvučalo taj kraj nije ugrožen samo od Šiptara koji će sa ovim morbidnim Soroševim projektom Open Balkan biti subvencionisani da se naseljavaju kao radna snaga, i to čak iz Albanije i S. Makedonije. Tu je i potpuno nekontrolisana readmisija koja već 20 godina sve Rome sa prostora bivše SFRJ koji se ilegalno zateknu na teritoriji EU šalje u Srbiju, tu je i migrantska najezda. Da nas ima 60 a ne 6 miliona i da biološki ne izumiremo, pa i da ne strepimo zbog ovakvih stvari.
Ni slobisti ni šešeljevci nisu moja politička opcija, daleko bilo, ali koji su ti "slobisti i šešeljevci" u Sarajevu ili Prištini? SDA, SDP. DF. sve stranke u Federaciji imaju isti politički program da se Republika Srpska utopi u unitarnu Republiku BiH kakvu su proglasili 1992. jedina razlika je u tome što je SDA suštinski verska stranka, a ovi ostali se predstavljaju kao građanisti i sekularisti. Isti program imaju Kurti, Tači, Haradinaj, svi ostali šiptarski teroristi, opet je kozmetička razlika to što je Kurti navodno levičar, Tači je praktično neskriveni neoosmanista, a Haradinaj laže da se odrekao islama u korist sekularnog šiptarskog nacionalizma iako je tokom rata blisko sarađivao sa Al Kaidom.

To da su Srbi slobdarski narod jako je diskutabilno.
Madjari ili Albanci su slobodarski narodi.
Svi Juzni Sloveni su samo sluge.
Ko je šiptarski Karađorđe? Kad su uopšte imali svoju državu? Jesu li oni sami stvorili Albaniju, i jesu li tada uopšte želeli da je stvore? Kad su se ikada pobunili protiv Turaka, pa i protiv prethodnih carstava koja su vladala tom teritorijom? Na čijoj strani su bili tokom Drugog Svetskog Rata?
Mađari su velika mešavina naroda i zato nije lako reći koji je njihov arhetip, ali ne može se reći da nisu kroz istoriju ratovali i protiv jačih, i da nemaju visoku kulturu i državotvornost. Kako njih možeš porediti sa Šiptarima?
Ni Bugari nisu arhetipske sluge, iako su se često povijali pod stranim pritiskom, i ni oni nisu sami digli ustanak i oslobodili se, Bugarska je dobila autonomiju tek kada je ruska vojska ušla u predgrađe Carigrada pred Berlinski Kongres. Slovenci su mala etnička grupa, i pravo je čudo da su uopšte zadržali svoj jezik posle 1200 godina nemačke vlasti. Pravi Hrvati su podjednako mali i nebitni, a većina današnjih "Hrvata" ima težak kompleks zbog konvertitstva svojih predaka, i zato služe svakom osvajaču. Za Bošnjake je valjda opštepoznato da su kao nacija nastali tek 1993. godine, i da Makedonci i Crnogorci nisu postojali kao nacija pre Broza. To je što se tiče južnih Slovena, a ako smo mi sluge, ne znam stvarno šta su onda ovi koje si ti naveo kao primer "slobodarskog naroda", a u stanju su da budu bukvalno sve, i prozapadni mondijalisti, i marksisti, i neoosmanisti, i salafisti, i cionisti, i šta sve ne, samo da bi se uvukli u stranu čizmu i lešinarili iza nje, a ne da bi ikada postali ozbiljna i velika nacija, što smo mi oduvek bili i bez te čizme.

Pa svi oko Dodika dosta podsećaju na Slobiste i Šešeljevce.

Nema toliko šiptara dole, i njima je opao natalitet a i mnogi su otišli u Evropu u potrazi za boljim. Većini ljudi na Balkanu nije do ratovanja. Naravno, jednog broja dijabola će uvek biti, na svim stranama. Ali ne toliko da dođe do većih sukoba.

Inače ono "grave" je bila greška u kucanju, mislio sam "političari grabe".

Braca Pazarci su najveci oportunisti u Srbiji 😂

Nije to uvreda i generalizacija, sami ce vam reci.

Kad ih vidite toliko na ulici, jasno vam je u kom pravcu vetar duva.

Tako da, normalan zivot, ljudska prava, rast standarda (stvarni) i nema brige. Manite se radikalske propagande o cepanju Srbije, jedini koji su pocepali Srbiju i gubili teritorije su radikali i njihova crvena koaliciona braca.

Pogledajte prilog 227259
Duhovit transparent. Jedu se u Raškoj i komplet-lepinje, ali pošto nisu svi sastojci halal razumljivo je zašto najpoznatiji raški specijalitet nisu uzeli kao primer. Da se Stamatović nije prodao nepomeniku za gondolu Tornik-Pribojska Banja koju će sutra pokloniti "Republici Sandžak", možda bi on to stavio na transparent, ali izgleda da njega već pripremaju za predsednika "sandžačke" Antisrpske Ljiste.
Mislim da je ovo jedini transparent na latinici sa svih ovih protesta, zadnjih decenija forsiraju latinicu kao svoje pismo, ja sam na muslimanskom groblju u Pazaru video i ćirilične natpise na starijim spomenicima. Pohvalno je što nema "sandžačkih" zastava na ovim protestima, to bi već bio zicer za režimsku propagandu. Oni su i na proteste po Novom Sadu namerno slali Gruhonjića, Olenika, Pajićku, ljude sa autonomaškim i EU zastavama, da bi kompromitovali skup i da bi Pink mogao javiti da se okupljaju vojvođanski separatisti koji ruše Srbiju. To im je najlakši način da rasture jedan protest, bez represije, bez batinaša i bez gaženja.

Duhovit transparent. Jedu se u Raškoj i komplet-lepinje, ali pošto nisu svi sastojci halal razumljivo je zašto najpoznatiji raški specijalitet nisu uzeli kao primer. Da se Stamatović nije prodao nepomeniku za gondolu Tornik-Pribojska Banja koju će sutra pokloniti "Republici Sandžak", možda bi on to stavio na transparent, ali izgleda da njega već pripremaju za predsednika "sandžačke" Antisrpske Ljiste.
Mislim da je ovo jedini transparent na latinici sa svih ovih protesta, zadnjih decenija forsiraju latinicu kao svoje pismo, ja sam na muslimanskom groblju u Pazaru video i ćirilične natpise na starijim spomenicima. Pohvalno je što nema "sandžačkih" zastava na ovim protestima, to bi već bio zicer za režimsku propagandu. Oni su i na proteste po Novom Sadu namerno slali Gruhonjića, Olenika, Pajićku, ljude sa autonomaškim i EU zastavama, da bi kompromitovali skup i da bi Pink mogao javiti da se okupljaju vojvođanski separatisti koji ruše Srbiju. To im je najlakši način da rasture jedan protest, bez represije, bez batinaša i bez gaženja.
Ужице друже, имај на уму да је циљ свих протеста поштовање закона и устава.
Мани Вучићевићевско-Марићевске флоскуле од обојене риволуције и Мејдена до аутономаштва.
Главна издаја Србије је непоштовање закона. Власт сама крши устав јако дуго.

Pa svi oko Dodika dosta podsećaju na Slobiste i Šešeljevce.
Dodik možda nije vratio ono što su stranci uzeli pre njega, ali nije im predao ništa što je zatekao u svojim rukama kada je došao na vlast. Za razliku od njega, ovdašnji slobisti i šešeljevci na vlasti udaraju u nacionalne talambase i ogrću se u srpske zastave, a za to vreme na terenu izdaju sve što se izdati da. Kada bi sada nekim čudom Dinko Gruhonjić i Nataša Kandić došli na vlast, i da stoje iza svih tih gadosti koje izgovaraju, šta oni mogu izdati na KiM što nepomenik već nije izdao za ovih 13 godina?
Ja ne krivim naprdnjački režim zato što odmah po svom dolasku na vlast 2012. nisu tenkovima ušli u Prištinu i ponovo poboli srpsku zastavu na Prokletijama i iznad Prizrena. Krivim ih zato što nisu održali pozicije koje su tada zatekli, i što su u miru poklonili ono što nismo izgubili ni u ratu, samo da bi ih zapad podržao da što duže ostanu na vlasti i pljačkaju celu zemlju gore nego u najcrnjim ili najžućim danima DOS-a kojeg toliko napadaju, a najgore lopove iz tog vremena drže kao inventar u svakoj vladi.
Moje pitanje je bilo ko su ti slobisti i šešeljevci na drugim stranama?

Ужице друже, имај на уму да је циљ свих протеста поштовање закона и устава.
Мани Вучићевићевско-Марићевске флоскуле од обојене риволуције и Мејдена до аутономаштва.
Главна издаја Србије је непоштовање закона. Власт сама крши устав јако дуго.
Ja podržavam proteste, samo smatram da je bilo puno više razloga da se blokiraju fakulteti i saobraćajnice kada je veleizdajnički džukac potpisivao Briselsku Veleizdaju, Vašingtonsku Veleizdaju i kada je prihvatio Šolc Makronov Plan. Da su tadašnji protesti bili mnogo radikalniji, do pada nadstrešnice možda nikada ne bi ni došlo.

On se odrekao preko 100.000 živih ljudi, a posledica njegove veleizdaje je desetak civila ubijenih od strane šiptarskih terorista(Banjska+nekoliko prethodnih smrtnih slučajeva tokom upada ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu) i na desetine kidnapovanih koji pitanje da li će ikada živi izaći iz terorističkih kazamata širom KiM.

Gde sam ja rekao da zapad pravi obojenu revoluciju ili Majdan protiv nepomenika? Njegov režim je jedna velika obojena revolucija i Majdan koji traje 13 godina.

Sutra na Autokomandi cu ih pitati sto nisu blokirali fakultete i saobracajnice kao osmogodisnjaci kad je potpisan Briselski sporazum.
Oni su tada bili osmogodišnjaci, ali neko drugi je mogao da blokira. Ne znam šta su tada radili DSS, Dveri, druge patriotske stranke i organizacije, tadašnji radikali, a Mica Izdajica i Izmetnici su verovatno već onda šurovali sa nepomenikom.

Dodik možda nije vratio ono što su stranci uzeli pre njega, ali nije im predao ništa što je zatekao u svojim rukama kada je došao na vlast. Za razliku od njega, ovdašnji slobisti i šešeljevci na vlasti udaraju u nacionalne talambase i ogrću se u srpske zastave, a za to vreme na terenu izdaju sve što se izdati da. Kada bi sada nekim čudom Dinko Gruhonjić i Nataša Kandić došli na vlast, i da stoje iza svih tih gadosti koje izgovaraju, šta oni mogu izdati na KiM što nepomenik već nije izdao za ovih 13 godina?
Ja ne krivim naprdnjački režim zato što odmah po svom dolasku na vlast 2012. nisu tenkovima ušli u Prištinu i ponovo poboli srpsku zastavu na Prokletijama i iznad Prizrena. Krivim ih zato što nisu održali pozicije koje su tada zatekli, i što su u miru poklonili ono što nismo izgubili ni u ratu, samo da bi ih zapad podržao da što duže ostanu na vlasti i pljačkaju celu zemlju gore nego u najcrnjim ili najžućim danima DOS-a kojeg toliko napadaju, a najgore lopove iz tog vremena drže kao inventar u svakoj vladi.
Moje pitanje je bilo ko su ti slobisti i šešeljevci na drugim stranama?

Ja podržavam proteste, samo smatram da je bilo puno više razloga da se blokiraju fakulteti i saobraćajnice kada je veleizdajnički džukac potpisivao Briselsku Veleizdaju, Vašingtonsku Veleizdaju i kada je prihvatio Šolc Makronov Plan. Da su tadašnji protesti bili mnogo radikalniji, do pada nadstrešnice možda nikada ne bi ni došlo.

On se odrekao preko 100.000 živih ljudi, a posledica njegove veleizdaje je desetak civila ubijenih od strane šiptarskih terorista(Banjska+nekoliko prethodnih smrtnih slučajeva tokom upada ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu) i na desetine kidnapovanih koji pitanje da li će ikada živi izaći iz terorističkih kazamata širom KiM.

Gde sam ja rekao da zapad pravi obojenu revoluciju ili Majdan protiv nepomenika? Njegov režim je jedna velika obojena revolucija i Majdan koji traje 13 godina.
Имај на уму да су Нови Сад, и пре њега Дубона и Рибникар, као и Бањска шамари реалности зомбираној нацији.

Што се тиче издаје на Космету, ту су на првом месту највише криви сви тзв. десничари, и опозициони и режимски, и лажни опозициони. И Дрецун, и Ковић.

200w.gif

Pukli ste.

Kreni da tražiš novo zaposlenje, za svaki slučaj. Nemoj posle da moramo da te izdržavamo kao socijalni slučaj.
Немој само ти за моју егзистенцију и посао да бринеш. Кад ја нисам забринут, тек ти немој бити. Него више ради на себи, а мање на напрдавању.

Имај на уму да су Нови Сад, и пре њега Дубона и Рибникар, као и Бањска шамари реалности зомбираној нацији.

Што се тиче издаје на Космету, ту су на првом месту највише криви сви тзв. десничари, и опозициони и режимски, и лажни опозициони. И Дрецун, и Ковић.
Drecun se davno prodao, i on se danas po politici ne razlikuje od Dušana Janjića kojeg mu često suprotstavljaju u fingiranim "debatama" po režimskim medijima. Ković možda ne zaslužuje da se poredi baš sa jednim takvim besramnikom, ali i njegovo ponašanje je često u najmanju ruku čudno, kada je trebala da se blokira Autokomanda zbog Šolc Makronovog Plana on je gasio taj protest, pa je onda organizovao neuspešne skupove po nekim budžacima i parkovima kojima je teško i prići, pa je još 2018. organizovao skup u Slancima protiv izdaje KiM i onda ćutao godinama, itd.

Odgovornost ovog režima je najočiglednija kada je u pitanju Banjska, mnogo jasnija nego u slučaju Dubona i Ribnikar, a da paradoks bude veći nekih protesta povodom Banjske nije ni bilo. Ko je ukinuo i razoružao civilnu zaštitu, uklonio barikade, ukinuo srpske institucije i policiju, napravio granične prelaze, taj je pozvao Kurtija da pogrom dovrši na severu gde ni onaj pogrom iz 2004. nije mogao da se dogodi, jer su tada te 4 opštine bile pod punim suverenitetom Republike Srbije koliko i bilo koji grad u Centralnoj Srbiji bez vojnog garnizona, pošto Srbija na KiM od 1999. nije imala vojsku, ali je imala policiju i lako naoružanu civilnu zaštitu koja je branila sever sve dok je žvalavi sotona nije ukinuo i time omogućio da se desi Banjska.

Poslednja izmena:
Oni su tada bili osmogodišnjaci, ali neko drugi je mogao da blokira. Ne znam šta su tada radili DSS, Dveri, druge patriotske stranke i organizacije, tadašnji radikali, a Mica Izdajica i Izmetnici su verovatno već onda šurovali sa nepomenikom.
I ja se pitam...

Prof. Ković, za razliku od profesora Čedomira Antića, je totalno drugi mentalni sklop, nije čovek sposoban da povede ljude, da organizuje akciju. On je naučnik i lepo govori.
Prof. Antić je totalno promašio temu kada su protesti u pitanju, nije osetio trenutak. Možda baš zbog toga što je istoričar. I on je izuzetan naučnik, ali totalno drugačije vrste.
Takođe je pravi, suštinski opozicionar.

Najvazniji je zahtev je vezan za dokumentaciju, na tome treba insistirati.
Dokumentacija o nadstresnici vodi bracu Vucic pravo u zatvor, ako bi institucije profunkcionisale.
Bas zato botovi ovde sumanuto pricaju o izborima i referendumu.

Inace Hulja moze da politicki zrtvuje Vucevica, ocekujem takav potez i da se opozicija oglais i kaze da je to dovoljno.
Opozicija je najopasniji igrac vlasti jer i oni i vlast imaju istog gazdu.

Не верујем да ће жвала било кога жртвовати. Они су сви повезани као црева и ако падне један, сумњам да ће оћутати.

Једино ако мислиш на сахрану као Стефановића? Можда га нема у медијима, али је он и даље за**** играч.

To je zahtev 2. Zato i ne ispunjava, ni na nizem nivou, time bi poslao poruku svojima da ce biti kaznjeni, a onda mu se cela struktura unistava. Oni su uz njega jer misle da su nedodirljivi.

Mada je to, naravno, i na visem nivou. Uhapsis pa pitas ko te poslao, pa tog koji ga je poslao uhapsis pa pitas njega ko mu je rekao da salje ljude da tuku studente...

Najvazniji je zahtev je vezan za dokumentaciju, na tome treba insistirati.
Dokumentacija o nadstresnici vodi bracu Vucic pravo u zatvor, ako bi institucije profunkcionisale.
Bas zato botovi ovde sumanuto pricaju o izborima i referendumu.

Inace Hulja moze da politicki zrtvuje Vucevica, ocekujem takav potez i da se opozicija oglais i kaze da je to dovoljno.
Opozicija je najopasniji igrac vlasti jer i oni i vlast imaju istog gazdu.
Ako je vlast dobila zeleno svetlo da primenjuje silu, mogu da objave nešto falsifikovano ili cenzurisano i da iskoriste kao izgovor da razbiju proteste jer su ispunili sve zahteve.

Najava da će objaviti dokumenta je došla nakon Grenelovog tvita.

Vrh