Koniljo
Advanced
- Učlanjen(a)
- 14.03.2019.
- Pohvaljen
- 7.213
Kažem, ljudi nemaju pojma. Omašili su i Belorusiju. Na stranu diktator, to je bolja država od Srbije.Na ovoj listi Maroko i Meksiko su ispred Slovenije.
Kažem, ljudi nemaju pojma. Omašili su i Belorusiju. Na stranu diktator, to je bolja država od Srbije.Na ovoj listi Maroko i Meksiko su ispred Slovenije.
Osnovne potrepstine, Mullino Blanco keks i Rio Mare insalatissimeТај ће и људе да убија. Већ га видим мећу батинашима како вози багер, и гази демонстранте који су против овог режима и Рио Тинта. Кад би мени допао шака, не би знао шта га је снашло, а верујем да би већина урадила исто што и ја.
Цене основних намирница и потрепштина у Италији. (Слике нису моје.)
Pogledajte prilog 211289Pogledajte prilog 211290Pogledajte prilog 211291Pogledajte prilog 211292Pogledajte prilog 211293Pogledajte prilog 211294Pogledajte prilog 211295Pogledajte prilog 211296Pogledajte prilog 211297Pogledajte prilog 211298Pogledajte prilog 211299
Osnovne potrepstine, Mullino Blanco keks i Rio Mare insalatissimeVideo sam originalni post na redditu gde je navedeno jos par proizvoda od kojih su neki npr. Nutela, jeftiniji ovde.
Na stranu to sto je ovde vecina proizvoda zapravo italijansko, bas cudno sto je jeftinije.
Nije ti čudno je što nas ovde ovoliko deru?
Pa taj odnos se jos i poboljsava vremenom. Secam se recimo prvi put kad sam bio u Pragu 2004. Kinder Bueno je tamo bio tri puta jeftiniji nego kod nas, a plate maltene tri puta vece. Secam se da sam kupio 10 komada, seo ispred prodavnice na klupu, pojeo sve, i toliko mi bilo muka da ga nisam probao sledecih par godina.Nismo se razumeli,mislio sam odnos cena I kupovne moći,a sto se robe iz Italije tiče,ne stiže baš sa 9.Saturnovog prstena. Domaćeg nam je malo šta ostalo.
@Beki radije sam za Carlsberg.
Pa trebamo se zapitati zasto su nasi domaci proizvodi jeftiniji u stranoj zenlji nego kod nas. Mada defke je delimicno objasnio - moze im se.Ne vidim razlog sto bi proizvodi, narocito domaci proizvodi, bili jeftiniji u stranoj zemlji, koja ni nije pritom u EU.
Mi treba da se pitamo sta je sa nasom proizvodnjom, meso, voce, povrce... kao i tih tunjevina,
Zbog akcije jednog debila redit pahuljicu je ‘sramota sto zivi u ovoj ***enoj drzavi’.Дивљаштво - ОШ Јован Цвијић, Смедерево. Слике су преузете са друштвене мреже Редит.
У основној школи "Јован Цвијић" у Смедереву која је једва сакупила средства од локалних самоуправа за нову ограду и терене за кошарку и фудбал, неки неваспитани малоумник је већ у сред ноћи успео са челичним клештима да направи рупетину довољно велику да се просечна особа провуче кроз њу. Јужна капија се, наравно, уредно закључава, и домар води редовно рачуна о школској инфраструктури. Толико ме је више срамота што живим у овој ***еној држави...
Pogledajte prilog 212174Pogledajte prilog 212175Pogledajte prilog 212176
Pa i nisu bas. Eto bas kad sam gledao taj post sam gledao cene u ideai ovde , u CG i u Bosni, i sve domace cega sam mogao da se setim je bilo jeftinije ovde. Sogurno da nekad na nekoj akciji moze da se dogodi ali tesko da je pravilo. Mislim da je to jos jedan od onih mitova sto se prihvatio kao aksiom.Pa trebamo se zapitati zasto su nasi domaci proizvodi jeftiniji u stranoj zenlji nego kod nas. Mada defke je delimicno objasnio - moze im se.
Gledao sam i druge markete, idea je korisna za komparaciju jer postoji i ovde i u CG a jos je i jedna od najskupljih prodavnica u Srbiji, tako da nam sigurno ne ide u korist.Gledaj malo i druge markete i zemlje. Nisu mitovi ako gledas cene. Ako ne gledas onda ti je svaka cena ista. Evo nor pre neki dan mi je zatrebao puter i platim domaci puter 250gr, inace najjeftiniji koji moze da se nadje 350din, dok je u nemackoj npr 1,6e isti taj proizvod. Sto je najgore cak ni robnu marku ne mozes da nadjes ispod 350din.
Ali meggle nije domaci proizvod. Mogao si da nadjes bar jedan domaci kao primer. Evo ja sam se bas potrudio da u Konzumu sad nadjem nesto jeftinije nisam nasao nista. Cak su i neki hrvatski proizvodi, tipa voda Jana, jeftiniji ovde nego u Hrvatskoj.Ajde nadji mi tu plazmu u nekom marketu i sikaj.
Evo npr meggle maslac kod nas
a evo u skupoj nemačkoj
![]()
Meggle Feine Butter 250g
Meggle Alpenbutter Meggle Feine Butter 250g Produkthinweise Urspungsland Deutschland Angaben pro 100 g Energie (KJ) per 100 g/ml 3056 KJ Energie (kcal) per 100 g/ml 743 kcal Fett per 100 g/ml 82.0 g Fett, davon gesättigte Fettsäuren pro 100 g/ml 53.0 g Kohlenhydrate pro 100 g/ml 0.6 g...www.deliveryfresh.de
da ne bude toliko crno ima i najskuplja cena koja je opet jeftinija od nase najjeftinije cene
![]()
Meggle Alpenbutter 250g - Lebensmittel-Versand.eu | Lebensmittel onli
Meggle Alpenbutter 250g von Meggle Weltweit liefern lassen. Mehr Butter, Fette & Margarine direkt hier online bestelltlebensmittel-versand.eu
Možemo ovako u nedogled. Pre će biti da vi koji bijete 4-5k evra platu ne gledate cene nego što su to neki mitovi o jeftinijim cenama u inostranstvu. Nisam ni Ja verovao toliko dok nisam pre par meseci boravio u Austriji. Imaš u drugoj temi malo detaljniji opis cena ako želiš da pogledaš pa da ne gubim vreme na to. Ja i ne kažem da je apsolutno sve jeftinije ali ima podosta jeftinijih proizvoda medju kojima je i dosta naših. OK biju se za tržište ali onda nek se biju i ovde. I da, jeste da nešto što se proizvodi u Italiji logičnije je da će jeftinije biti u Italiji samo se zaboravlja koliko košta radnik u Italiji, koliko košta prostor, celokupan sistem u odnosu npr kod nas.