Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

И хлеб је у ЦГ евро.

Е, али то подржавам, посебно због ових мојих код куће што купују хлеб "за сваки случај", па остане цео неначет. Сиромашнима нек се плати та "хлебна разлика".

Na osnovu čega si izvukao prosek Srpske robe?

Na osnovu konsenzusa većeg broja ljudi koji su rođeni ovde, a žive na relaciji BG-CG (ubrajam i sebe tu, mada ne idem dole van sezone, u stvari nisam bio godinama do pre par dana). Dakle i van turističke sezone na većem uzorku srpske robe široke potrošnje, hrana, hemija, bez bele tehnike i odeće (nije kao da se tu ubijamo od proizvodnje) u više objekata poput našeg Maxija.

Pa sam kažeš nisi bio odavno :) Nisam bio ni ja godinama pa ne bih smeo da tvrdim ali i znam da im se cene fino menjaju u sezoni/van sezone. Uglavnom bez tačnog uzorka odredjene vrste robe ne možemo da znamo, nešto je skuplje nešto je jeftinije. Više me je smorilo saznanje da su lidlovi proizvodi jeftiniji van nego ovde. Ali, konkurencija, bratska politika, šta ćeš. Ostaje nam da produbljujemo siromaštvo pošto nam se EU ne piše u skorije vreme. A do tad, sad sam počeo da biram šta, kada i gde kupujem, a elita neka kupuje gde hoće. Mene sramota nije nikako :)

U Mne cene hrane su iste, osim u periodu kad pocne sezona 1.jula, i traje do 1.sept. Tad se cene vracaju na staro. Dosta toga je nize nego u Srb. I hrana i gorivo.

Ma, ne, ovo je proverena i sigurna informacija, baš smo juče u većoj ekipi to komentarisali, što se poprilično dobro uklapa i u taj neki moj vizuelni skauting. Nisam bio mislim 3 god, ali eto jesam sad. Naravno, nije isto u Lustica bay ili u Bijelom Polju, ali je i tu recimo za neke stvari začuđujuće mala razlika, mnogo manja nego kad kod nas kupiš nešto na kiosku u Knez Mihailovoj ili u velikom Maxiju...

Isplati se kupiti te finije delikatese npr, tu je lepa razlika. Eto recimo jutros u Maxiju vidim neka pršuta na akciji oko 3200, bolji u CG može za 16 eur. Isto kačkavalj itd. Zato ako hoćeš lupam Plazmu (koje u BG nije ni bilo), Imlekove proizvode, Jafu, Rosu i još gomilu sličnih stvari, platićeš u proseku 10-20% više, ne gledajuću akcije na obe strane.
E da, gorivo isto, jbg takva nam politika države. U ovom slučaju ne govorim o tome potcenjivački, više kao konstataciju, svako bira gde će da uzme. Ako percepiraš nešto kao luksuz, ima smisla oporezovati više, ako gledaš kao osnovni input za rad, onda i ne.

Лењивац. Не знам у ком Београдском насељу је ово снимљено.
Неко већ 2 недеље гомила ђубре испред зграде иако је контејнер удаљен око 30м од овог места. Да ли су људи стварно толико лењи па им тешко да прошетају 30 метара или су толика ст*** да остављају ђубре испред зграде.
h95v1ydxaspd1.jpeg
h95v1ydxaspd1.jpeg

Skojevsko naselje je, videla sam danas. Tu se se četvrtkom ostavljale zelene kese koje je delila Mesna zajednica, za papir, staklo i plastičnu ambalažu. Da li to još uvek važi ne znam, ali ljudi ostavljaju svoje kućno smeće redovno, stari nameštaj... Tu je prolaz koji vodi do stanice prevoza, pa im je usput. Baš je ružno, mada su i kontejneri dosta udaljeni, i svi grupisani na jednom mestu, van zgrada, na parkingu, gde često i ne može da se priđe od parkiranih automobila.

Jbg, moralo je da se napravi mesta za 100.000 stanova od kojih će 1/3 stajati prazna...

Ipak je Srbija mnogoljudna zemlja sa velikim natalitetom, ima nas 55 miliona i svake godine porastemo za 800.000, pa nam trebaju toliki stanovi da imamo gde svi da stanemo jelte...

Jbg, moralo je da se napravi mesta za 100.000 stanova od kojih će 1/3 stajati prazna...

Ipak je Srbija mnogoljudna zemlja sa velikim natalitetom, ima nas 55 miliona i svake godine porastemo za 800.000, pa nam trebaju toliki stanovi da imamo gde svi da stanemo jelte...
Пре ће бити да нас имао кô Турака — око 100 милиона. Прешишали смо Украјину одавно по стопи становништва. Још мало и ускоро ће нас бити кô Руса.

Vojno vozilo zgužvalo putnički automobil na putu Kraljevo - Raška. Poginuo otac, troje dece i još jedna odrasla osoba. Ženi se bore za život. Da smo normalna država, ovo bi bila vest dana. Očigledno da pokušavaju da zataškaju ceo slučaj. Ne sme se baciti ljaga na nesposobnu vojsku, pogotovu ne u toku histerije oko vojnog roka. Osim služenja psihu i održavanju režima na vlasti, čemu služi vojska? Opet lažemo sami sebe, kao što sam i pre pisao.

Nemam nikakvu nameru da branim bilo koga, a pogotovu ne režim ili VS. Ali gde god sam danas ušao, ta vest jeste bila udarna i istaknuta.

Mene više brine šta će biti dalje u istrazi. Poučen iskustvima sa Gardistima, helikopterom, pogibijama na Pasuljanama i sličnim.

Jel vi znate sta se desilo? Posto ja ne znam.
Sta je vojska kriva ako je vozac automobila izazvao nesrecu?

Uzasan, zaista
Kad budu napravili brzu saobracajnicu nadam se da ce je projektovati tako da na kraju bude jedan od najbezbednijih puteva u drzavi

Vrh