Pretpostavljam da nisi iz IT sektora?
Osim jedne velike strane firme koja radi na internim projketima, ne bi mnogo firmi uspelo da preživi 7 dana. Jako malo 14 dana. Ne zbog smanjenog obima poslovanja u tom periodu, već zbog gubitka praktično svih poslova. Slično je izvozno orijentisanim uslužnim oblastima. Ne bi ništa pomoglo ni da se ljudi odreknu plata, kako ne bi išli porezi i doprinosi (što bi možda polovina mogla)
Uzgred, da ne bude da gledam samo svoj d*pe, ja lično bih mogao da ne radim recimo do 2 meseca, i ne dobijem te plate. Posle toga jbg postaje komplikovano (sam izdržavam porodicu, ostali bi bez para), ali ja znam šta bih i kako bih da se vratim u "normalu", 95% sektora to ne mi moglo lako da uradi.
To finansijsko iscrpljivane bi moglo da radi, ali bi moralo da traje 3-6 meseci, i ne mislim da bi voda, struja i infostan bili dovoljni. Prosevetu već ne plaćaju, pa eto im uštede. Država uvek ima zalihe novca, posle bi krckali rezerve, digli akcize, uveli noćne restrikcije struje. U svakom slučaju, od svega mi najlakše da zakasnim par meseci sa infostanom.