Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Inače, ova razbijanja jaja o glave SNS funkcionera je odlična stvar. To može dovesti do određene nestabilnosti u sekti, bežanije i sličnog. Pravi bojkot bi bio da IT kompanije zaustave rad na 7 dana. Potom i na 14 dana. Udar na ekonomiju je težak udarac za mafiju. Manje para za seksi, manja i privlačnost za sektaške da tu i ostanu. Manje para, manji uticaj u policiji i vojsci. Čotra je u pravu.

Tuca sa policijom odanom Vučiću je promašaj. Prvi mora da se režim izbuši iznutra. Oni bace suzavce, upotrebe vodene topove i kraj. Uvek su oni pobednici. Kada je padao Milošević, moj otac koji je radio u vojsci, namerno je sa kolegom pokvario "Pragu" koja je trebalo da bude poslata na narod. Komanda ih poslala na zadatak a oni namerno pokvarili vozilo. 🤡 Prijavili kvar i stali na pola puta. Dobar deo vojske je bio uz Miloševića do kraja, dok je manjina sabotirala namere režima. Oni su bili "žuti", izdajnici i slično. Tako je to zlo palo sa vlasti.

Tuca sa policijom odanom Vučiću je promašaj. Prvi mora da se režim izbuši iznutra. Oni bace suzavce, upotrebe vodene topove i kraj. Uvek su oni pobednici. Kada je padao Milošević, moj otac koji je radio u vojsci, namerno je sa kolegom pokvario "Pragu" koja je trebalo da bude poslata na narod. Komanda ih poslala na zadatak a oni namerno pokvarili vozilo. 🤡 Prijavili kvar i stali na pola puta. Dobar deo vojske je bio uz Miloševića do kraja, dok je manjina sabotirala namere režima. Oni su bili "žuti", izdajnici i slično. Tako je to zlo palo sa vlasti.
Tako je.
Ali bacanje jaja nije losa stvar, nije mnogo nasilno, a ima efekta.

Onda treba izaći na Vučićeve izbore. Od 500.000, on ti kaže 100.000. od svojih 20.000, on kaže 150.000. Za parkić umesto pola miliona, on opredeli 5. Možeš misliti kako se broje glasovi? Jel na to da izađemo?
Zašto se onda toliko trudi da dovuče i privoli svoje glasače ako su izbori nebitni? Zašto niko da odgovori na to pitanje?
Sta ste ocekivali od mirnog studentskog protesta? Da neko iz sistema odjednom dozivi katarzu? Da ubicama podju suze na oci?
Radikali su spremni da vam ubijaju decu i vi pricate o izborima.
Ne mozete da odustanete od tc gakerije na mesec dana.

politicki neorganizovani gradjani ne mogu da pobede organizovane fasisticke falange.
Ajde bre oladi više sa tim mitraljezom. Ako je neko zlo ovog sistema onda su to ljudi kao ti. Kontam da si se prvi zabio u rov čim si video da narod beži. Tako je, bojkotujmo izbore do smrti pa da se onda čudimo kako dobija na izborima.

Već su lagali da su opozicioni batinaši tukli redara. Lagali da u parku postoje studenti. Referenti, neradnici i SNS aktivisti se lažno predstavljali. Na izbore može da izađe samo mazohista. Može da padne na dva načina.

Prvi: Još jedan skup ove veličine gde bi on izgubio kontrolu i počeo da mlati narod. U jednom trenutku, policija neće da deluje, staje na stranu naroda. Potrebni su nam žestoki momci, fin narod neće da se bije.

Drugi: Europol dokazuje korupciju u Srbiji od strane državnog vrha. Srbija pod pritiskom. Izolacija ili hapšenja. Kraj za režim.

Može da nas bude i 3.000.000, on vlast neće dati dokle god ima kontrolu u policiji i vojsci. Opet kažem, izbori su šarada. Do sada je dva puta izgubio u BG-u i jednom u Nišu. Opet ima vlast.
Za prvi predlog npr eto vidiš - potrebni su nam žestoki momci ali da nemamo veze sa njima. Bili su partizanovi navijači na protestu, a komentar ljudi je bio da oni ne trebaju da budu tu pa se pitam ako do tuče dodje ko će da se bije, MC i njemu slični? Policija bi verujem napustila sadašnji režum da postoji neko kome trebamo prepustiti vlast.

BOT - univerzalan "argumentovan" odgovor na sve.

Ajde bre oladi više sa tim mitraljezom. Ako je neko zlo ovog sistema onda su to ljudi kao ti. Kontam da si se prvi zabio u rov čim si video da narod beži. Tako je, bojkotujmo izbore do smrti pa da se onda čudimo kako dobija na izborima.
Vesta botovska zamena teza. nije vazno sto je rezim zeleo da pobije hiljade vazno je da li sam se ja uplasio.
Reci cu ti. jesam. Noge su mi se bile odsekle od straha.
Tvoje delovanje i delovanje svih vas koji botujete ovde je postalo degutantno.

"Ovo je 'nadstrešnica 2.0', na sreću nema mrtvih, ali princip je potpuno isti. U 24 sata se desilo da je režim izvršio teroristički napad na svoje građane koji su mirno odavali počast poginulima, onda se nenadležna institucija (Aleksandar Vučić) javila da kaže da je laž, da ne verujete svojim očima i snimcima koje ste videli. Onda je tužilaštvo - umesto da ispita šta se dešava, krenulo da preti da će da hapsi ljude koji govore da se nešto desilo. I onda je izašao ministar zdravlja i rekao da nije istina da se bilo ko javio (u Urgentni)", navela je za N1 novinarka Biljana Lukić.

@Igor zamolio bih ako može da se reaguje na ovako direktne pretnje.
Ae malo da se oladi sa pravljenjem echo chambera. Da se sa opozicionog online prostora ne udaljava svako ko imalo talasa, mozda bi i strategije i zakljucci bili malo bolji.

U subotu se dogodilo upravo ono sto su svi ovde (makar javno) prizeljkivali. Miran, izuzetno masovan protest. I opet se mnogi ponasaju i osecaju kao da je nesto izgubljeno.

Mozda je do toga sto je vecina ocekivala nesto vise, ali nije smela to da kaze/napise javno. Ili samo osecala da zeli ali nije znala kako to da formulise, a kada banujes i 'disidente' onda tek imas manjak ideja.

Korisnije je stvari Perkan pisao nego pola ovih najvatrenijih redovnih opozicionara ovde.

Vesta botovska zamena teza. nije vazno sto je rezim zeleo da pobije hiljade vazno je da li sam se ja uplasio.
Reci cu ti. jesam. Noge su mi se bile odsekle od straha.
Tvoje delovanje i delovanje svih vas koji botujete ovde je postalo degutantno.
Degutantni su i tvoji postovi pa opet pišeš i to kažem Ja koji sam generalno imun na svaka lupetanja i što volim da čujem i pročitam različita mišljenja. Jeste, režim je hteo da pobije hiljade ljudi koji mirno protestvuju, sve si provalio. Bolje popi neki lek da smiriš tu drhtavicu, zdravije je.

Ae malo da se oladi sa pravljenjem echo chambera. Da se sa opozicionog online prostora ne udaljava svako ko imalo talasa, mozda bi i strategije i zakljucci bili malo bolji.

U subotu se dogodilo upravo ono sto su svi ovde (makar javno) prizeljkivali. Miran, izuzetno masovan protest. I opet se mnogi ponasaju i osecaju kao da je nesto izgubljeno.

Mozda je do toga sto je vecina ocekivala nesto vise, ali nije smela to da kaze/napise javno. Ili samo osecala da zeli ali nije znala kako to da formulise, a kada banujes i 'disidente' onda tek imas manjak ideja.

Korisnije je stvari Perkan pisao nego pola ovih najvatrenijih redovnih opozicionara ovde.
Све тачно, осим последње реченице. :) Њу стварно не бих коментасао, али бих поновио да је скуп био величанствен, најмасовнији икада и невероватно миран обзиром на све околности. То је невероватно постигнуће. Свака част свима са наше стране. Победа је близу, немајте ни трун сумње.

Nisam izašao na nemiran protest ali sam bio spreman ako se miran protest pretvori u nemiran i toga svi moraju biti svesni. Ovde su neki priznali da nisu izašli na protest, verovatno iz tog straha i to mi je ok ali onda trebaju bataliti internet ratovanje. MC ima moje poštovanje što je bar izašao, pokazao je da sme, a to je mnogo više od internet tastatura ratnika koji nisu ni to smeli.

Inače, ova razbijanja jaja o glave SNS funkcionera je odlična stvar. To može dovesti do određene nestabilnosti u sekti, bežanije i sličnog. Pravi bojkot bi bio da IT kompanije zaustave rad na 7 dana. Potom i na 14 dana. Udar na ekonomiju je težak udarac za mafiju. Manje para za seksi, manja i privlačnost za sektaške da tu i ostanu. Manje para, manji uticaj u policiji i vojsci. Čotra je u pravu.
Pretpostavljam da nisi iz IT sektora?
Osim jedne velike strane firme koja radi na internim projketima, ne bi mnogo firmi uspelo da preživi 7 dana. Jako malo 14 dana. Ne zbog smanjenog obima poslovanja u tom periodu, već zbog gubitka praktično svih poslova. Slično je izvozno orijentisanim uslužnim oblastima. Ne bi ništa pomoglo ni da se ljudi odreknu plata, kako ne bi išli porezi i doprinosi (što bi možda polovina mogla)
Uzgred, da ne bude da gledam samo svoj d*pe, ja lično bih mogao da ne radim recimo do 2 meseca, i ne dobijem te plate. Posle toga jbg postaje komplikovano (sam izdržavam porodicu, ostali bi bez para), ali ja znam šta bih i kako bih da se vratim u "normalu", 95% sektora to ne mi moglo lako da uradi.

To finansijsko iscrpljivane bi moglo da radi, ali bi moralo da traje 3-6 meseci, i ne mislim da bi voda, struja i infostan bili dovoljni. Prosevetu već ne plaćaju, pa eto im uštede. Država uvek ima zalihe novca, posle bi krckali rezerve, digli akcize, uveli noćne restrikcije struje. U svakom slučaju, od svega mi najlakše da zakasnim par meseci sa infostanom.

Pretpostavljam da nisi iz IT sektora?
Osim jedne velike strane firme koja radi na internim projketima, ne bi mnogo firmi uspelo da preživi 7 dana. Jako malo 14 dana. Ne zbog smanjenog obima poslovanja u tom periodu, već zbog gubitka praktično svih poslova. Slično je izvozno orijentisanim uslužnim oblastima. Ne bi ništa pomoglo ni da se ljudi odreknu plata, kako ne bi išli porezi i doprinosi (što bi možda polovina mogla)
Uzgred, da ne bude da gledam samo svoj d*pe, ja lično bih mogao da ne radim recimo do 2 meseca, i ne dobijem te plate. Posle toga jbg postaje komplikovano (sam izdržavam porodicu, ostali bi bez para), ali ja znam šta bih i kako bih da se vratim u "normalu", 95% sektora to ne mi moglo lako da uradi.

To finansijsko iscrpljivane bi moglo da radi, ali bi moralo da traje 3-6 meseci, i ne mislim da bi voda, struja i infostan bili dovoljni. Prosevetu već ne plaćaju, pa eto im uštede. Država uvek ima zalihe novca, posle bi krckali rezerve, digli akcize, uveli noćne restrikcije struje. U svakom slučaju, od svega mi najlakše da zakasnim par meseci sa infostanom.
Hvala na pojašnjenju. Dao sam primer. Neka štrajkuje onaj ko može da preživi.

Није баш тако. Ако би се само мањи део привреде одлучио да активно блокира, и да не уплаћује држави порезе, то би сломило буџет у року од пар дана. Дакле не штрајк, него активна непослушност. Е сад, колико је то реално...

Pojedinci bi da ovu crnu stranu učine još crnjom.
Režim oličen u do sada neviđeno bahatom i oholom diktatoru je sve učinio da dođe do: nemira, sukoba, suzavaca, intervencije policije, aktiviranjem zvučnog topa haosa i stampeda koji bi pri tom nastao i to posebno ističem u trenutku odavanja pošte pri samom kraju da se spreči najavljena buka i da se protesti završe. A sve to da bi kao glavni sudija odsvirao kraj, proglasio vanredno stanje, zaustavio "obojenu revoluciju" i onda se dalje iživljavao nad napaćenim narodom.
Ali trt Milojka. Studenti ga ponovo izmrkali. Premeštanjem skupa na Slaviju, odvlačenjem pažnje sa centra zbivanja ispred Skupštine čime su paćenici iz ćacilenda postali nebitni (tzv. studenti, crnokošuljaši i nažalost žandarnmerija koja je njih čuvala, a ne studente). Ovo je sve za "zlatnu stranu...." Elem, tako famozni top na kraju odavanja pošte je verovatno bio znak za početak haosa, koji se na sreću nije dogodio zahvaljujući odličnoj reakciji studenata koji objavljuju prestanak odgovornosti za skup, skidanjem prsluka, kao i prisustvu veterana i bajkera.
Nemiri od strane organizatora (koje neki ovde kao da su priželjkivali) nisu bili planirani, niti su bili logični, u ovom momentu. Nije bilo stanje, niti može biti kao 5. oktobra i ništa se u ovom momentu tom strategijom ne bi dobilo osim, opet ponavljam verovatnog vanrednog stanja.
Pri tom to kažem kao aktivan učesnik 5-o oktobarskih događanja.
PS. Ovo pitanje oko zvučnog topa uvrstiti u zahteve (moje mišljenje).

Vrh