Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 64.900
Ti se ne računaš jer da imaš stanarku kirija bi joj bila 400eEto a meni si ranije zamerao oko mojih stanara, a ja i dalje držim stanarinu jednom mladom momčetu na samo 230€ za vrlo pristojan jednoiposoban i noviji stan, pa ti vidi
Gubim godišnje minimum 500e iz humanitarnih razloga![]()
Sa takvim ponosom ponavljas ove recenice potpuno nesvestan na koliko su nivoa tragicno glupe.Evo ga glavni đavolji advokat, odma sam doleće. Dugo nije ćacovao pa sad malo da nadoknadi na ovim drugim temama.
Nego šta ti kažu ovi ekonomski bilteni na koje se ložiš, koliko svetskih ekonomskih krahova se očekuje do 2030?
I koliko dodatnih milijardi bez pokrića će naštampati da probaju da ih ublaže?
Mislio sam kao neko ko dosta narucuje na woltu. Au bre mnogo mora da vam se crta.Možda si samo hteo da kažeš da si wolt plus.. ovako je zvučalo da si nešto ekstra
Ти си благо овог форума, да ти кажем.Šta je Goje smešno
Generalno studentima idem sa cenom ispod ekonomske... manje ili više, ali ispod... iz istih razloga kao i Mariks, humanitarnih.![]()
Al koliko ni blizu da ubodes sta ti se uopste osporava, pa treba biti talenat. Ko neka nenavodjena kontekst raketa.Data on capital formation, on growth of the world output, of monetary aggregates, of unemployment rates, and on world industrial activity (as indicated by a “chemical index”) demonstrate five major “dips” of the global economy, i.e., world recessions or crises, in (i) the mid 1970s, (ii) the early 1980s, (iii) the early 1990s, (iv) the early 2000s, and (v) the Great Recession that provisionally can be dated 2007-2009.
+ Krah tokom i posle Korone, koja se desila 7 godina nakon pisanja ovog rada. Dakle od 1970 do danas 6 svetskih ekonomskih slomova.
A što se štampanja para tiče...
Below is a chart of the US money supply.
Since 2020, the US has printed nearly 80% of ALL US Dollars in circulation.
To put that in perspective, at the start of 2020 we had ~$4 trillion in circulation. Now, there is nearly $19 TRILLION in circulation, a 375% jump in 3 years.
We are paying the price for trillions of Dollars that were printed seemingly overnight.
Why is the Fed surprised that inflation hit a 40-year high?
![]()
Ajde sad brzo se daj u potragu pa da mi okačiš 20 kontra tekstova i grafika u uzaludnim pokušajima da dokažeš da aktuelni ekonomski sistem nije feleričan i osuđen na pršnjavanje svakih 10 godina.
Usput ubaci i neki podatak od Govanke, tipa da je inflacija fazon 3% i tako te pričice iz SNS kuhinje.
Ili prosto okrivi narod što ne rade još više za još manje. Realno, ne bi bio ni prvi ni poslednji put od tebe.
Jbg, nisam učio jezik đavoljih advokata.Al koliko ni blizu da ubodes sta ti se uopste osporava, pa treba biti talenat. Ko neka nenavodjena kontekst raketa.
Standardno 'mozda ne razumem sta si rekao al me to ne sprecava da izmislim' lol. Nas Robin Hud sa Temua, najmoralniji medju gresnicima koji ne shvataju da je bolje da su ljudi zadovoljni nego da nisu zadovoljni.Ma jooook, nego treba da se sluša revolucionarna mantra i obrazloženje "narod je kriv što neće da radi sve više za sve manje, a ja ću za to vreme da nastavim da mlatim hiljade evra i da delim savete i osude iz svoje fotelje".
I obrazloženje "jbg, shit happens" svaki put kad svetska ekonomija prsne i deo osiromaši još više a malecki deo se opet omasti do besvesti.
Sav si mi od činjenica i logike.