Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Dok vlast ne otkrije koje je tačno oružje koristila protiv ljudi, lekari bi morali svakog pacijenta da pregledaju.

"Histerija" mu dođe kao gaslightovanje, upravo ono što rade režimski mediji.

Дакле, лекари одбили да приме студенте.
И даље сте за мирне шетње и манифестације љубави?
Извин'те али ми се јутрос пробудили у тиранији, а дан пре је макар била "само" диктатура.

Време је да се прихвати реалност да нам је власт терористичка и да нам пред очима још пре протеста формирала паравојне снаге усред Београда, испред такозваног председништва која такође после ове поганштине мора бити пренамењено

Преседник нам суди и пресуђује годинама
Тужилаштво нас тужи а од јутрос нам и прети
Полиција штити убице и криминалце
Лекари неће да нас лече
Железничари неће да нас возе
А директори институција су у горепоменутим паравојним формацијама

Da se i Ja upišem ali nažalost na pogrešnu stranu.

Ljudi ovde pišu kao da nisu ni bili na protestu (mada pretpostavljam da većina i nije, neko se uplašio Rusa, Neko Amera.... uglavnom ako je neko iz Beograda zabranio bih mu internet ratovanje ukoliko nije izašao na protest bez valjanog razloga). Ja sam od onih (tj cela ekipa) koji je ostao na ulici u Kralja Milana čudeći se zašto svi beže i nismo znali šta se dešava. Moje jedino objašnjenje je panika. Da, bio je čudan zvuk ali čudan u smislu što u mrtvoj tišini dolazi zvuk paničnih ljudi do tebe u talasima. Imate na ranijim snimcima da je neko od ćacija razbio nos nekom dečku. Imate snimke početka sukoba ćacija i studentskih redara, kao i početak njihovog paničenja. Sve imamo samo nemamo snimak čuvenog zvučnog topa ili bar početka izvora zvuka, a bukvalno je svako snimao. Ne znam, čak i da je bio zvučni top opet nema opravdanja da smo pobegli zbog ćacija. Na informeru se lepo vidi da je počelo koškanje i da su ljudi počeli da beže što se dalje odrazilo kroz masu.Što se mene tiče dok ne vidim neki konkretan dokaz topa nije bilo pa sad nek misli svako kako hoće.

Studenti ako nisu hteli nerede trebali su lepo da pomere protest na Ušće, a ne da beže na prvu naznaku sranja. Ja sam bar bio spreman da se bijem ako krenu da nas napadaju iako razumem da neko nije i nema srca za to ali onda nemoj praviti tu protest. Sama činjenica da je dovedeno 500-1000 huligana da štite ćacije je sama po sebi poražavajuća i time je dokazano da on ima snagu, a mi ne, da bežimo na prvi znak problema. Zato je on i bio srećan sinoć, shvatio je da nema ko da ga ugrozi. Znam, neko će reći nisu neredi bila namera, vanredno stanje i slično, bitna je brojnost... slažem se, ima i toga ali ako se bojimo toga onda šetajmo ljubavnom šetnjom po ušću, bar je ravno i bolje se vidi masa, a ne pored skupštine i ćacija koji nam se smeju u lice dok vlasti pričaju da je bilo 107k ljudi. Da smo se bar pobili pa da znamo zbog čega i zašto se borimo. Da nisu alavili ovoliko vladali bi doveka.

Nekome stradale bubne opne? U jeee, top. Da nije možda od 300-400000 pištaljki pored uveta? Meni još uvek zuji u ušima, jutros se budim i gledam kroz prozor jer i dalje čujem pištaljke. Nekome bilo muka? Ma nije sigurno od onolike gužve i stampeda. Gde su studenti da kažu šta se desilo? Pa bar priznaj i reci "uplašili smo se i otišli smo kućama", "bilo je topa nije bilo topa". Meni su i žena i oba deteta (jedno od 6 meseci) bili na protestu, doduše u ranijim časovima do 16h tako da bi bilo lepo da su najavili kraj protesta u 19h da bar kažem ženi kad ću kući. Nećemo izbore? Bojkot? Pa čemu sve onda ovo? Kada je pravo vreme? Kada ćemo imati masu glasača koji će glasati za nekog drugog? Evo nek studenti predlože za koga.

Ne postoje studenti koji žele da uče? Greška. Zašto sve gledate sa jedne strane? Eto baš pre neki dan upoznao devojku koja se prijavila na razgovor za posao. Besna je, ne podržava režim ali ne podržava ni blokadu nastave, plaća školarinu ni za šta, treba joj posao jer ne zna kada će nastava da krene, a školarine idu. Da je nije sramota bila bi u pionirskom parku i ko zna koliko ima takvih ljudi, samo srećom vlast ne zna gde da ih traži, lakše im je da plate nekog da glumi studenta jer verovatno i ne znaju gde se nalaze fakulteti, pogotovo oni koje su završili.

Ne znam, pomešana su mi mišljenja. Srce mi je sa studentima ali mi i mozak govori da ne može ovako doveka. Nije cilj ni protestvovati do besvesti. Ljudi će se umoriti. Evo pre neki dan poznanik mi javio pošto mu žena radi u prosveti da su nastali sukobi izmedju nastavnika. Većina je bila za blokade ali kada nema plate sada većina želi da se vrati na nastavu i taj efekat će se odraziti polako i na druge.

Sve u svemu impresivan protest i broj ljudi. Mogao si i dete da prošetaš, u kuću da ih primiš. I niko od tih ljudi nije bio primoran kao na njihovim protestima iako preCednik kaže da je skup bogatih jer su došli automobilima, a niko da ga prozove da vozovi nisu radili i autobusi nisu delili sendviče. Sledeći potez bi bio da se pokaže narodu kako to nije nikakav skup bogatih već normalnih radnih ljudi, da je železnica bila blokirana... kako ne znam nek nadju način. Samo da polako dolazimo do cilja umesto da se od njega udaljavamo.

Poslednja izmena:
Studenti su danima, nedeljama govorili da su za miran protest, bez nasilja (kao i Sarovic i ostala opozicija i slicni) uz "strpljenja", "nije kraj" itd, promenili i lokaciju, nekoliko sati ranije javili da se nesto sprema i da ce zavrsiti protest skidanjem prsluka i bakljama ako dodje do incidenata. Kad se ugasilo svetlo, cuo topovski udar (ne zvucni top, to je doslo malo kasnije), bacanje kamenja to je bilo to, ipak je Gospodar Cacilenda na njih (organizatore) prebacio odgovornost u onom obracanju vece pre protesta.
Ako je AV zakljucio da je pobedio jer nisu pokusali da upadnu (iako nije ni bio tu) vec pobegli od provokacije onda je gluplji od onih studenata 2.0.

Gde su bre snimci?

Poslednja izmena:
I meni se cini da je danas i juce povratio svoju aroganciju i samopouzdanje, nestala je ona nervoza. Oseca se opet kao pobednik.

Dok njegove privatne horde kriminalaca ne dobiju po guzici, policija nece doci u iskusenje kome da pomogne.

Iskoristio bih ovaj post da se osvrnem na jedno, a tad nisam dolazio na forum.

Kad mu je rektorat odgovorio sa NE. Celog dana nije viđen. Nije ga bilo nigde. Da bi sutradan imao gostovanje na rts, VIDNO SEĐI (više sed, kako se već pravilno kaže na srpskom, svejedno mi je) nego samo dan pre toga!

Vidljivo je osedeo za samo taj jedan dan. To NE ga je pokidalo.

Jel može ključ za predlog prihvatljiv za sve, u smislu koraka šta dalje, da bude Univerzitet u komunikaciji i korelaciji sa studentima. Da oni daju rešenje izlaska iz krize koji ne može biti novi izbori tek tako nego konkrerni uslovi koji će do izbora dovesti a koje će sprovesti tim imenovanih ljudi, stručnjaka koji će putem te neke ekspertske vlade to izneti... Da se to dogovori i izađe sa tim u javnost.

Vučić to može da ne prihvati al to bi imalo tako jak legitimitet ako univerzitet zajedno sa studentima da kao rešenje izlaska iz krize, da autoritativno istupi, da mu ostaje jedino da krene da nas pukom silom bezrezervno mlati. I tu mu je kraj.

Najjaci utisak prethodne nedelje je da redovi obavestajaca i policije imaju na tasteru par stotina do hiljadu kriminalaca koji su spremni da kao prava paravojska napadnu narod i povrede ili cak ubiju.
Oduvek postoje sumnje i suskanja da policija drzi sav kriminal, manje vise svi to znaju. Ovo je zvanicna potvrda.
Kucamo na pogresna vrata. Hulja ovo, Hulja ono...Politicari su poslednji i najvidljiviji eksponent hobotnice. Tu i tamo se doda neki DJV i Bizon. Oni "pravi" nemaju partijsku knjizicu, vec sluzbenu znacku. I vladaju celu svoju karijeru, pa prenose na decu.

Posto im je sadasnja vladajuca struktura sve losiji partner i dovodi ih u veliku opasnost, gledace da ih smaknu. Zrtvovace par politicara, par tuzilaca, par desetina huligana. Ekspresne osude, dugogodisnje robije, slike i snimci po mrezama, euforija. A sebi ce dovesti nove marionete i nastaviti da sa 1000 izgubljenih decaka koji su spas nasli u kriminalu, steroidima i agresiji drze ovaj narod kao taoce.

Kako je počelo

1000018069.jpg

Kako se završilo

1000018087.png

Dok vlast ne otkrije koje je tačno oružje koristila protiv ljudi, lekari bi morali svakog pacijenta da pregledaju.

"Histerija" mu dođe kao gaslightovanje, upravo ono što rade režimski mediji.
Neka idu kod privatnika. U državnim ustanovama je velika verovatnoća da će vas odbiti jer je leglo režimskih lekara. U krajnjem slučaju, meni kao pacijentu nije bitno šta će mi pisati u kartonu, već da li će me izlečiti. Neka pišu jak zvuk nepoznatog izvora, šta god.

I meni se cini da je danas i juce povratio svoju aroganciju i samopouzdanje, nestala je ona nervoza. Oseca se opet kao pobednik.

Dok njegove privatne horde kriminalaca ne dobiju po guzici, policija nece doci u iskusenje kome da pomogne.

U pravu je bila ona govornica kad je rekla da je noć najtamnija pred svitanje, al nije bila svesna na koga se to odnosi. Upravo se u tim trenucima Vučiću razdanjivalo, kad je shvatio da je protest mlaka vodica. Sve je to bilo lepo, al rezultat je jedna velika nula. I sad je neki famozni zvučni top slamka spasa, da ne ispadne baš totalna propast.

Nego da molimo mi boga da istupi pre izbora neko ko je sposoban da okupi opoziciju, ko nema putera na glavi i ko je spreman da istrpi najniže udarce vlasti u narednih par meseci. A studenti svoju energiju da usmere u obuke za kontrolu izbora na biračkim mestima.

U pravu je bila ona govornica kad je rekla da je noć najtamnija pred svitanje, al nije bila svesna na koga se to odnosi. Upravo se u tim trenucima Vučiću razdanjivalo, kad je shvatio da je protest mlaka vodica. Sve je to bilo lepo, al rezultat je jedna velika nula. I sad je neki famozni zvučni top slamka spasa, da ne ispadne baš totalna propast.

Nego da molimo mi boga da istupi pre izbora neko ko je sposoban da okupi opoziciju, ko nema putera na glavi i ko je spreman da istrpi najniže udarce vlasti u narednih par meseci. A studenti svoju energiju da usmere u obuke za kontrolu izbora na biračkim mestima.
Onda treba izaći na Vučićeve izbore. Od 500.000, on ti kaže 100.000. od svojih 20.000, on kaže 150.000. Za parkić umesto pola miliona, on opredeli 5. Možeš misliti kako se broje glasovi? Jel na to da izađemo?

Onda treba izaći na Vučićeve izbore. Od 500.000, on ti kaže 100.000. od svojih 20.000, on kaže 150.000. Za parkić umesto pola miliona, on opredeli 5. Možeš misliti kako se broje glasovi? Jel na to da izađemo?
Ovo je nažalost tačno.

Na izborima koje on organizuje, uvek će pobednik biti on.

Vrh