Slažem se s ovim.E, ajde da probamo. Opozicija dobije daleko vise glasova nego sto zasluzuje. Tako da je glupo kenjati po narodu. Narod glasa tako sto zapusi nos.
Sve smo uradili, sve probali, osim da se neko normalan pojavi na izborima.
Mislis da studenti sa profesorima ne bi osurili na izborima?
Ja kenjam jer me boli i znam sta ce biti. Ali ajde da kenjacima ne damo razlog da kenjaju.
Ej, izasli su na BG izbore bez programa sa Djilasovim potrckom i bivsim savetnikom Popovica kao kandidata? Posle fazon dva meseca se raspali.
Opozicija ne zna gde je Vidikovac, a kamoli Svrljig.
Evo, 4 Srbina razlicitih uverenja sede, normalno pricaju i svi imaju zajednicki stav po onom najbitnijem pitanju.
Sve je ok, nisam pisao, a i da jesam, nije mi problem da se ponovim.Razumeo sam to sad, a da li to znači da si za to da studenti treba da predlože da recimo univerzitet bira profesore, stručnjake iz prakse vladu, koja bi doveli do novih izbora?
Kao jedina institucija oko koje nema spora. Neokaljana je.
Koji konkretni korak predložiti a da ima smisla i šanse za uspeh. Izvini ako si eventualno već pisao o tome, a ja propustio...
A da li si ti politicki aktivan? U smislu da si deo strukture neke partije ili opcije. Posto ne znam zasto bi covek koji zna sta treba raditi izabrao da ne sprovede to sto zna i ostavlja nas da tumaramo sa kojekakvima. Forumska vidjenja ne znace nista.Sad upravo ležem.
Ali evo ukratko, kao jedan od prvih koraka napravio bih - tajno - popis svih ljudi u Srbiji
1) koji su neko ime u svojoj struci,
2) koji su spremni da prihvate da uđu u politiku ili rukovođenje i
3) koji su iskreno protiv SNSa i iskreno ne žele više da žive u dupetu kontinenta
Pa bih onda video koliko ih je, koga sve tu ima, šta sa njima može da se uradi. Pa onda sledeći koraci.
Savršeno bi me boleo Vučić da li su tu rame uz rame neki ex radikal i evropejac, neki prozapadnjak i prorus, neki liberal i neki konzervativac, neki kapitalista i neki socijalista... U prvom koraku to ne gledam. Prvo gledam ko nešto ume i može, ko želi i ko je iskren i dobronameran. Pa onda bih planirao i kalkulisao kombinacije, ko bi s kim mogao i šta se s kim može postići.
A ne da svako čeka svog Ruskog Isusa, Američkog Isusa, Nemačkog Isusa, Levog Isusa, Desnog Isusa, Tita, Kralja, Karađorđa, Dražu, Arkana, Gišku, ovog onog... a svi oni uveliko pod zemljom i u večnom snu i j... im se bre savršeno i za nas i za ovaj svet i za događaje od pre mnogo godina.
I treba izbiti iz lobanja više tu kretensku naviku i adikciju da se večito živi u prošlosti, pa i religijskim kalupima, da se teraju inati polovini sveta i da se čeka da kosmos podeli svima karmu i kaznu i istera pravdu do poslednje mrve. Jer je to samo finija verzija onog plemenskog "oko za oko, zub za zub". A sa plemenskim rezonom i mentalitetom nema napretka i evoluiranja.
Зума, не мора се ништа одговарати режимским наративима, таблоидима и било коме. Они за нас одавно више не постоје, нити икога занимају. Игнор. Паралелни светови. Играмо своју игру.
Aktivan sam politički kao građanin, aktivniji nego mnogi u Srbiji. A imam već svoj posao i druge obaveze, koje nemaju veze sa politikom.A da li si ti politicki aktivan? U smislu da si deo strukture neke partije ili opcije. Posto ne znam zasto bi covek koji zna sta treba raditi izabrao da ne sprovede to sto zna i ostavlja nas da tumaramo sa kojekakvima. Forumska vidjenja ne znace nista.
To je isto kao i ljudi koji su protiv vlasti i ne svidja im se nista, ali ne izadju na izbore jer nije to za njih.
Pa nisu studenti tabloidni mediji da se izlupetaju. Nemaju detaljan i precizan odgovor da objasne sve jer je prosao jedan dan samo i nisu CIA. Nece sigurno izlaziti u javnost sa neproverenim i nepotpunim informacijama. Ono sto su znali, to su izneli.
Мислиш да би нпр. Ломпар прихватио паре?Problem i sa izborima i s tim da studenti predloze profesore je sto mogu kasnije da kupe te ljude
Brnaba je bila nestranacka licnost, Gangula je bio opozicija za koga su iskreni opozicionari glasali
Onda zaprati stranicu i siri dalje. Ta stranica je inace pre par dana imala 200k pratilaca, sada ima 292k.Bar dve trećine ljudi trajno prihvaća prvu interpretaciju koju čuje o tome šta znače činjenice, fakti i dešavanja. Više o tome ne menjaju mišljenje. Zbog toga BRZO mora biti široko pristupačna i druga verzija događaja jer će u protivnom prva ostati dominantna. Ja recimo nisam ni video ovu objavu i nisam znao gde bi je trebalo tražiti. To nije dovoljno ako želite uticaj na narod, a ne samo na par aktivista koji to ionako već znaju.
Evo i jos jedne pobede, studenti prestigli Vucica na InstagramuMislim da su imali 200 000 prekjuce.
Pogledajte prilog 232451
Pogledajte prilog 232452
Protesti protiv Slobe su isto dugo trajali.