Ja ću danas samo da podsetim na par činjenica:
1) Prema nekim pisanjima i istraživanjima (ne znam da li su potvrđena i verifikovana, nisam ja autor), država Srbija je 2022. kupila zvučni top
Tekst iz 2022:
Ministarstvo unutrašnjih poslova je kupilo uređaj LRAD američkog proizvođača Genasys, koji su američki policajci proteklih godina koristili radi kontrolisanja gomile, saznaje Direktno.rs. Nakon upotrebe na protestima protiv establišmenta i na demonstracijama izazvanih ubistvima Afroamerikanaca...
direktno.rs
2) Do ovog trenutka kada ja pišem, oglasili su se zvanično MUP i VS/MO da saopštenjima da oni nisu koristili ništa zvučno 15.3.2025.
3) BIA se nije oglasila do sada, koliko je meni poznato.
4) BIA ne odgovara MUPu već Savetu za nacionalnu bezbednost. Dakle MUP =/= BIA. S druge strane, nije retkost da BIA i MUP dele neke resurse, opremu i ljudstvo.
To je što se činjenica tiče.
Još se jedino nameće pitanje, ako već i vrapci na grani znaju da je Srbija 2022. pazarila NEŠTO u policijske svrhe (dakle nije nuklearna bomba ili S-400 ili šta ti ja znam što može da ugrožava zemlje okolo), a nastao je ovaj skandal, afera, gnev, frka, istraga, kolektivna tužba oko ovoga šta je bilo 15.3. u 19:11... zašto samo ne pokažu šta su to nabavljali 2022. i ne raskrinkaju sve teorije i sumnje odmah, i jednom za svagda?
Ali naravno, ovo zadnje da se uradi još danas, inače je ništavno. Ne znači mi ništa da mi 22.3. prikažu u magacinu da su 2022. pazarili anti-dron pušku ako od 15.3. do 22.3. imaju vremena da naruče, kupe, plate, dovuku bilo šta od bilo kuda, prelepe nalepnice i serijske, srede dokumentaciju i sve predstave kao da je samo TO kupljeno 2022. a ne nešto drugo. Inače ovime ne mislim da bi naši tako nešto uradili... daleko bilo... samo kažem da nije kredibilno ako se tako nešto slika i dokazuje posle 10 dana, a u Srbiji svaki magacin i garaža na maximum 2 sata udaljenosti od Beograda. A imamo i telefone, kamere, internet...
I da, prosto pitanje... ako to preksinoć što su čuli svi u Kralja Milana i ulicama okolo, nije bio zvučni top... pa šta je onda bilo?
I ko time treba da se bavi ako ne upravo MUP, MO, VS, BIA, država...
Šta, 200.000 ljudi (u KM, oko KM i u nekim drugim delovima grada) čuje, i zabeleži na više mikrofona jak zvuk koji odjednom nestaje i prestaje, i kao niko ne zna otkud on. Pa ne, nećemo tako. Saznajte. Otkrijte. I objavite. Ajde. Čekamo.