Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne razumes ti nista, samo se prijavis i sve je ok.

To je dobar plan, vreme je da vratimo Kosovo i Krajinu. Prijavimo se tamo svi i glasamo za neku srpsku stranku i uzmemo vlast u Hrvatskoj i na Kosovu.

Nije to nelegalno, to je malo nemoralno, ali ajde.

Treba nam par veza po opstinama i idemo.

Posle mozemo Norvesku da okupiramo, cisto onako iz zezanja.

Po zakonu, svaka osoba sa dvojnim drzavljanstvom moze da ima samo jedno prebivaliste u jednom vremenskom trenutku.
Ako dvojni drzavljanin (BiH i Republike Srbije) zivi i radi u BiH, onda ce mu u BiH pasosu pisati adresa npr. u Banja Luci, dok ce mu u Srpskom pasosu pisati samo kod BiH. Ne moze da se ima prebivaliste ISTOVREMENO u obe drzave. Mislim moze, ali je protivzakonito.
Dalje, takva osoba nema licnu kartu Republike Srbije i moze da glasa samo u ambasadi Srbije na republickim izborima i izborima za predsednika, pod uslovom da se prijavila u konzulatu u Banja Luci, te donela potvrdu da je brisana iz birackog spiska u R. Srbiji.
Obrnuto, da bi ta ista osoba glasala na lokalnim izborima u Srbiji, morala bi da odjavi prebivaliste u BiH i da mu se ponisti BiH licna karta, prijavi se negde u Beogradu sa dokazom o promeni prebivalista (ponistena BiH licna karta), te zatrazi licnu kartu R. Srbije. Takodje, MUP je duzan da dodje u proveru na tu adresu (OSIM ako vec nije bio prijavljen ranije na toj istoj adresi ili je u pitanju sopstvena nekretnina) i mislim u roku od 5 dana potvrdi da osoba zivi tu i da se onda tom licu izda licna karta. Nakon toga, treba da ode da se upise u biracki spisak iz koga se morao obrisati da bi glasao u Banja Luci za republicke izbore. Po pravilu bio bi duzan i da promeni adresu u bosanskom pasosu i da mu se upise kod SRB umesto adrese. Pa kad se vrati u BiH onda sve opet Jovo nanovo.
Jasno je da to niko ne radi, te ni da nas MUP ne sprovodi procedure 100% po propisima.
Situacija sa duplim prebivalistima se kod nas tolerise vec decenijama i nije problem samo za izbore. Hajde da se ne pravimo da je to nesto sto se dogodilo prvi put za ove izbore sad. Dodik na televiziji vec decenijama kroz par garnitura vlasti glasa na beogradskim izborima pa nikom nista.

Sad je odjednom wow otkud da se ovo desava. Hvatanje za slamke i bezanje od pravih razloga i problema.

Sad naleteo. Zanimljiv intervju.

Kažete da ste sigurni da bez Vučićevog znanja nije moglo da se desi sve što je Vulin uradio, da li isto važi i za dogovor Rusije i Srbije o borbi protiv “obojenih revolucija” koji je Vulin potpisao?

Aposlutno, jer to se nije radilo samo uz njihovu saglanost, već i uz potpuno odobrenje predsednika. Patrušev i Vulin nisu u stanju da donose samostalne odluke, to su aposlutni “proksiji”. Ja možda manje znam o srpskoj politici, ali Patrušev je osoba koja lično podnosi izveštaje predsedniku, ima lični odnos i dobija naređenja od njega. To je Putinov prijatelj još iz perioda lenjingradskog KGB-a i ja ne mogu ni da pretpostavim da on nekad i u nekoj situaciji samostalno odlučuje, Pretpostavljam da je slična situacija u Srbiji, ali mi nije korektno to da komentarišem. Ta cela priča oko potpisavanja dokumenta o borbi protiv “obojenih revolucija” je tradicionalna agenda ruske države. U Rusiji bilo koji protest, bilo da je reč ekološkim temama, korupciji ili nečemu drugom se proglašava za “obojenu revoluciju”. U Rusiji ne postoje fer i pošteni izbori, nezavisno mišljenje ljudi, novinarska istraživanja i sve tome slično se tretira uvek kao uticaj sa strane i kao “obojena revolucija”. Tako Putin zastrašuje svoj narod, a voli i kad druge zemlje ponavljaju tu retorku. Smatram da potpisivanje ovog dokumenta vezuje Srbiju za Rusiju i potčinjava je. Ne znam da li imate zakon o stranim agentima, ali to je ono što Kremlj promoviše kao zakletvu na vernost.

Drago mi je što si od celog mog sarkastično ironičnog posta odabrao bide
Па... да будем искрен, перем се сваког јутра између ногу и задњицу, а тоалет папир користим да обришем сву влагу. Не видим ништа лоше у томе.
Pogledajte prilog 230106

Ista Milka kod djurica u republici srpskoj 2.50€
Ха! Ха! Чак је и код њих јефтиније него код нас.

Натраг у Србију. Велики непоменик зна и то да ради. Невероватно! За све је он способан.

200w (10).gif

Prica o glasovima iz bosne (kazem bosne posto je priznajemo kao takvu) je samo pokazatelj da nama bas i odgovara takav monstrum od drzave, treba nam i kosovo takvo kakvo je bilo do pre par godina, kao sto nam je trebala cg sa tri vlasti dve policije i ko zna koliko vojnih sluzbi. Mi smo navikli da zivimo u sivoj zoni, da plivamo u mulju, u mestima koje imaju zakon ali samo na papiru. Nama treba lokacija za beg kada neko nekoga ubije, trebaju nam ljudi da se razvoze kao st*** autobusima, treba nam ruta preko kosova za sverc, trebale su nam i luke. Da se razumemo ljubav je obostrana

Izvini, ali nismo to MI. Da, imas procenat apsolutnih defetista koji brane neodbranjivo jer je alternativa prihvatanje realnosti-da si ugazen, ugnjetavan i ojadjen, a to je malo neprijatno shvatanje, pogotovo kad izboksujes sam sebi neku oazicu komfora. Imas i 2% koji od toga profitiraju i jos jedno 5% koji su njihovi sluzbenici i potcinjeni.

Ali velika vecina je pokazala sta misli o svemu tome i kako misli kad dobiju makar i najmanji okidac, poput toga da ti studenti setaju u blizini mesta gde zivis.

Prica o glasovima iz bosne (kazem bosne posto je priznajemo kao takvu) je samo pokazatelj da nama bas i odgovara takav monstrum od drzave, treba nam i kosovo takvo kakvo je bilo do pre par godina, kao sto nam je trebala cg sa tri vlasti dve policije i ko zna koliko vojnih sluzbi. Mi smo navikli da zivimo u sivoj zoni, da plivamo u mulju, u mestima koje imaju zakon ali samo na papiru. Nama treba lokacija za beg kada neko nekoga ubije, trebaju nam ljudi da se razvoze kao st*** autobusima, treba nam ruta preko kosova za sverc, trebale su nam i luke. Da se razumemo ljubav je obostrana
Навика на Југославију, где је свака република имала своју владу и своју милицију.

Jedan sasvim obican dan u Sirbistanu
Највећи апсурд је што су ове будале дале отказ овим возачима током боловања, што је противзаконито; суд ће лако поништити отказ.

Vrh