Danas sam naleteo na taksistu koji je poceo u kolima tiradu protiv blokada. Kaze d ato nije borba protiv korupcije jer kod nas nema korupcije, ovo u NS niej bila korupcija, to je bila tehnicka greska, neko tehnicko lice nije ispitalo stanje armature, nema to veze sa nasim vlastima i studenti ne znaju zasto protestuju.....
Rekao sam mu da stane, platio mu dokle smo stigli i izasao iz kola.
Taksisti su retko takvi, to su hrabri ljudi, preduzetnici, oni drze do sebe, ali ovo je bilo strasno.
Mi i ne znamo sta se krije u mracnim "srcima tame" u Borci i Kaludjerici. To su ljudi koji i dalje gutaju svaku Huljinu rec i svrsavaju na nju.
Imamo iluziju da mso pobedili, ali tu "narodsku Srbiju" sve ovo nervira i boli ih uvo za poginule.
Zadovoljni su.
Hoce da "noralno zive". Kraj konclogora su, ali im ne smeta dim iz krematorijuma. Hoce u trzne centre, hoce da putuju, hoce na aerodrom, hoce da trose....
"Normalni zivot".
Normlani zivot svakog malogradjanina, od Vladivostoka do Sijetla, preko Boegrada znaci da on ispija kapucino, masta o idealnim putovanjima i idealnim partnerima dok neko u Gazi, Odesi, Kursku, ili Novom Sadu umire ispod gomile betona. Neko pije brlju, neko pije viski, ali dodje mu na isto.