Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Danas sam naleteo na taksistu koji je poceo u kolima tiradu protiv blokada. Kaze d ato nije borba protiv korupcije jer kod nas nema korupcije, ovo u NS niej bila korupcija, to je bila tehnicka greska, neko tehnicko lice nije ispitalo stanje armature, nema to veze sa nasim vlastima i studenti ne znaju zasto protestuju.....
Rekao sam mu da stane, platio mu dokle smo stigli i izasao iz kola.

Taksisti su retko takvi, to su hrabri ljudi, preduzetnici, oni drze do sebe, ali ovo je bilo strasno.

Mi i ne znamo sta se krije u mracnim "srcima tame" u Borci i Kaludjerici. To su ljudi koji i dalje gutaju svaku Huljinu rec i svrsavaju na nju.
Imamo iluziju da mso pobedili, ali tu "narodsku Srbiju" sve ovo nervira i boli ih uvo za poginule.
Zadovoljni su.
Hoce da "noralno zive". Kraj konclogora su, ali im ne smeta dim iz krematorijuma. Hoce u trzne centre, hoce da putuju, hoce na aerodrom, hoce da trose....
"Normalni zivot".
Normlani zivot svakog malogradjanina, od Vladivostoka do Sijetla, preko Boegrada znaci da on ispija kapucino, masta o idealnim putovanjima i idealnim partnerima dok neko u Gazi, Odesi, Kursku, ili Novom Sadu umire ispod gomile betona. Neko pije brlju, neko pije viski, ali dodje mu na isto.
Svaka cast... taksisti trovacnica Informer sipa otrov nemilice. Treba svima penicilin u guzu.

Ruku na srce, bila i ona kolona taksista stono vozila studente iz NS nazad u BG
Pre nego sro se udje u taksi mora se pitati odmah jel citas Informer i Kurir ili Politiku i Danas... malo je lakse za razaznavanje mentalnog sklopa. Ili ako ima novine negde pored na sedistu. Mada su svi na fonu.

Blic/Kurir/Antisrpski telegraf
Novosti
N1

Tako su raspodeljene aplikacije, ovo ostalo je poprilicno ispod. Ni na netu nije nista bolja prica

Sta ovo znaci za iDJ i Grand TV? U strahu sam 🙀
IDJ је стекао своју славу на јутјубу а и верујем да ће их откупити телеком, да попуне музички садржај, а Гранд ценим узима Жељко Митровић

Pre nego sro se udje u taksi mora se pitati odmah jel citas Informer i Kurir ili Politiku i Danas... malo je lakse za razaznavanje mentalnog sklopa. Ili ako ima novine negde pored na sedistu. Mada su svi na fonu.
Nemoj Politiku uz Danas, leba ti. Postala je gora od Informera. 😬

Nije bas toliko smece kao Informer. Iako Ljilja Smajlovic jase. Poneke rubrike su im ok, nema degenizma nit izvestaja iz Parova ili Farme

Ne bih se složio. Ono što sam primetio kada su protesti u pitanju je da prenose isključivo jednu stranu kao propagandno glasilo. Sve vesti su kao direktno iz SNSa.
Takodje, u rubrici “Moj život u inostranstvu” je bukvalno svaki “autentični” tekst u fazonu: Jao, otišao sam na truli Zapad, nema bliskosti, porodičnog nedeljnog ručka, ni duhovnosti. Sve je površno i prodali su dušu djavolu, jedva čekm da se vratim. 😀
Politika je senka onoga što je nekada bila, sramota za najstariju izdavačku kuću na Balkanu po meni.

IDJ је стекао своју славу на јутјубу а и верујем да ће их откупити телеком, да попуне музички садржај, а Гранд ценим узима Жељко Митровић
Pametan potez od strane Šolaka. SBB je biznis, nema tu nekog višeg cilj, biznis se pravi da bi se u konačnici prodao. Šolak je kao i svaki drugi biznismen gledao maksimalno da poveća vrednost biznisa, i da ga u momentu kada je najskuplji proda. Istu priču je uradio prošle godine i u drugim zemljama regiona. Pametan i iznad svega racionalan potez.

N1 i Nova će morati da prilagode svoju uređivačku politiku tržištu ili da ga emituju samo kao live stream, jer će sada biti na tržištu. Nešto poput Euronews Srbija verujem da im garantuje opstanak na kablovskim operaterima, u suprotnom verujem da će morati da nađu alternativu bez obzira što novi vlasnik SBB-a ih je zadržao u ponudi, jer nigde ne piše da je novi vlasnik obavezan do kad je sveta i veka da ih drži u ponudi. Tako da izvestan stepen prilagođavanja će morati da imaju, kao što se Insajder tv prilagodio i evo ga i na MTS-u.

Ovu vest sam upravo poslao nekim poznancima Srbima koji žive na zapadnoj obali US, znam da se lože na Bajdena i da glorifikuju sve što proĉitaju na N1 i Nova, pa mislim da će im zbog ove vesti presesti prva jutarnja kafa, ali baš imam veliku želju da ovu vest čuju baš od mene :)

L
Ne bih se složio. Ono što sam primetio kada su protesti u pitanju je da prenose isključivo jednu stranu kao propagandno glasilo. Sve vesti su kao direktno iz SNSa.
Takodje, u rubrici “Moj život u inostranstvu” je bukvalno svaki “autentični” tekst u fazonu: Jao, otišao sam na truli Zapad, nema bliskosti, porodičnog nedeljnog ručka, ni duhovnosti. Sve je površno i prodali su dušu djavolu, jedva čekm da se vratim. 😀
Politika je senka onoga što je nekada bila, sramota za najstariju izdavačku kuću na Balkanu po meni.
Kada je bila? Politika je SPS-u devedesetih bila Kurir. Večernje novosti su bile Informer.

Naivni su slavili 6.oktobra kada je Politika prvi put objavila drugačiju naslovnicu. To nije dugo trajalo.

Pošto deluje da od jutros niko baš ne razume šta se dešava, evo malog pojašnjenja.

1. Kablovski operater SBB prodat je vlasnicima Yettela u Srbiji (e& PPF Telecom) i ta dva kablovska operatera će se u narednom periodu spojiti u jednog.

2. United Grupa i United Media (koja je medijski deo UG) nisu prodate. N1 i Nova, kao i Nova.rs, Radar, Danas,in Grand, IDJ, Cinemania, Brainz itd. nastavljaju da posluju u okviru United Media i dalje. To znači i da uređivačka politika ostaje ista kao i do sada.

3. N1 i Nova, po ugovoru o prodaji, imaju garantovano mesto u ponudi Yettela u narednih pet godina, ali će im se pozicije spustiti malo niže (između 7. i 15. mesta). Naravno, i dalje ćete moći ručno da im promenite poziciju ako vam tako više odgovara. U narednom periodu će N1 i Nova postati dostupni i trenutnim korisnicima Yettela (kad se operateri spoje u jednog, svi će imati N1 i Novu, bar do kraja 2030)

4. Sport Klub je prava na TV prenose prodao Areni, jer više sa njima nije mogao da se takmiči na tržištu (budući da je Telekom preplaćivanjem paktično sve oteo). Time će faktički SK kao sportski kanal u narednom periodu prestati da postoji :( SK će kao brend u Srbiji nastaviti da postoji kroz veb-portal i proizvodnju sportskih sadržaja za N1 i Novu. SK će nastaviti da postoji kao kanal u Sloveniji i Hrvatskoj, odakle se Arena povlači

5. Dobra vest za ljubitelje sporta je verovatno što će Areninim monopolom, i na Yettel/SBB-u i na MTS-u moći da gledaju sve sportske prenose (Yettelov ekskluzivitet zapravo ostaju N1 i Nova :D)

6. Satelitske platforme NetTV plus i Total TV prodate su Telekomu Srbija. Ovde je nastala zabuna jer se ta firma zove Eon TV International Ltd, pa ljudi misle da ostaju bez EON aplikacije koja će biti i dalje dostupna Yettel/SBB korisnicima.

Jel to realno jbt?
Ako jeste onda je ta politika spala na najgore i najsmrdljivije propagandno indoktrinaško glasilo cak i od informera...

Poslednja izmena:
L

Kada je bila? Politika je SPS-u devedesetih bila Kurir. Večernje novosti su bile Informer.

Naivni su slavili 6.oktobra kada je Politika prvi put objavila drugačiju naslovnicu. To nije dugo trajalo.
Sećam se naslova 6.oktobra: Srbija na putu demokratije 😀. Tačno, i pre SNSa je bila partijsko glasilo, ali mi se čini da je držala nivo. Bilo je kvalitetnih članaka, feljtona, analiza svetske politike. Možda je to i sada slučaj, možda grešim dušu, ali kad vidim naslovnu stranu, prodje me volja da listam dalje.
Jel to realno jbt?
Ako jeste onda je ta politika spala a najgore i najsmrdljivije propagandno indoktrinaško glasilo cak i od informera...
Malo ja i karikiram, ali ne može da bude tekst a da nema negativnu konotaciju o zemlji o kojoj se radi. Dobre strane se umanjuju, a loše naglašavaju. Sećam se teksta o Briselu npr. Ono što je simptomatično je da su svi ti tekstovi na istu foru. Ok, neko stvarno ne voli život na Zapadu, ali kako baš svim dopisnicima da smetaju / fale slične stvari?! A opet, ne vraćaju se nazad.

Poslednja izmena:
Ja mislim da time gađaju one maloumnije i dementne ljude kako bi odrzali tu zapadofobiju,
zato je moj deda skoro izjavio da su "ovde plate bolje nego u austriji"(!)
a onda dodao i da "ne treba da idem iz jugoslavije(!)"...

Držala je nivo ali samo u smislu što je bila na ćirilici i sto su tekstovi bili jelte, pismeni. Čak je i lazanski u svojim tekstuljcima u politici delovao pismenije i intelektualnije

N1 i Nova, po ugovoru o prodaji, imaju garantovano mesto u ponudi Yettela u narednih pet godina, ali će im se pozicije spustiti malo niže (između 7. i 15. mesta)
Jel beše Yettel koristi MTS-ovu infrastrukturu?

Mislim da će trenutna uređivačka politika N1 i Nove postati neodrživa.

Загорка Доловац још једном позвала студенте на разговор​

valjda nece razgovarati sa DS/radikalskim sljamom.

Držala je nivo ali samo u smislu što je bila na ćirilici i sto su tekstovi bili jelte, pismeni. Čak je i lazanski u svojim tekstuljcima u politici delovao pismenije i intelektualnije
Mimikrija. To ovaj sistem radi decenijama. Što se medija tiče, RTS sada vodi u tome.

Kvalitetan news medij (N1) nema šanse da opstane kao kablovski kanal.

Do sada je vlasnik imao logiku da pumpa novac u taj medij. Prodajom operatera, taj interes je nestao.

Jedini način da N1 opstane je da dobije nacionalnu frekvenciju. To se neće desiti dok vlast ne padne.

I ne treba da zivimo i mremo povodom sudbine jednog kanala. Koji je i po definiciji i vokaciji otvoreno propagandni. Treba da napravimo klimu za istinski slobodne medije. Nek bude sta bude sa N1, ako kroz 6 meseci i dalje racunamo na njih, u mnogo smo vecem problemu.

Realno to što iznajmljuju od Telekoma će biti sitniš u odnosu na infrastrukturu koju dobijaju kupovinom SBB-a.

Zašto mislite da je uređivačka politika neodrživa. Zapravo promena uređivačke politike bi bila smrt za Novu i N1, a posledično bi negativno uticala i na Yettel.

Ako razmišljate tržišno, koja je to prednost koju Yettel ima u odnosu na MTS, naročito sada kada će Arena imati monopol na sportske prenose? Pa, ima prednost u tome što ogroman broj građana ne podržava ovu vlast, je l' da? To uostalom danas možemo videti po fakultetima, ulicama, trgovima, mostovima itd. Tim ljudima je potrebno negde da se informišu. Ako im ukinete izvore informacija, oni neće jednostavno reći "Pa, dobro, tu su Informer i Pink", već će prestati da gledaju TV.

Naravno, Yettel može posle pet godina (nakon što istekne ugovorna obaveza) da kaže N1 i Novoj "ćao, ćaci". Ali ako gledamo pet godina unapred, ja više šansi dajem N1 i Novoj nego Vučiću (a i Telekomu s njim).

3. N1 i Nova, po ugovoru o prodaji, imaju garantovano mesto u ponudi Yettela u narednih pet godina, ali će im se pozicije spustiti malo niže (između 7. i 15. mesta). Naravno, i dalje ćete moći ručno da im promenite poziciju ako vam tako više odgovara. U narednom periodu će N1 i Nova postati dostupni i trenutnim korisnicima Yettela (kad se operateri spoje u jednog, svi će imati N1 i Novu, bar do kraja 2030)
Polako samo, zar misliš da će N1/Nova moći da postavljaju uslove sada kada više nemaju svog operatera. Videćeš koliko će brzo N1/Nova postati Euronews Srbija, i ugledajući se na njih postati reprezent onoga što se zove objektivni medij. Polako samo, konačno više neće dolaziti difolt na 1. mestu, pa će preći na 7-12 mesto, pa će ga ppsle grupisati malo jače gore na 30+ mesto i onda ako ne shvate da nisu više oni ti koji drže infrastrukturu i postavljaju uslove.

Kompanija poput Etisalata može lagano jednostrano da raskine ugovor i da im isplati neku veliku odštetu i da im to bude finansijsko non event.

Samo polako, vreme će pokazati da će biti tako. Presrećan sam što SBB više nema ucenjivački potencijal koji je ima i što više neće postojati podela među ljudima da ko ima SBB taj je protiv režima, a ko nema, taj je difolt za ovaj režim

Vrh