Ako sam protiv Briselske, Vašingtonske i Francusko-Nemačke Veleizdaje, to znači da sam za rat sa NATO? Ako sam protiv neoliberalne Dinkić-Mali-nepomenik ekonomije, znači da sam za samoupravni socijalizam? Ako sam protiv nepomenika, mora da sam za Đilasa i Šolaka? Ako sam protiv evroatlantskih integracija, znači da sam za sankcije, hiperinflaciju, glad i da nam padaju sekire?
Ovo su klasične fore i fazoni kojima se služi režim, pošto ne postoje argumenti kojima mogu braniti svoju politiku, idu na tu vulgarizaciju i obesmišljavanje svake debate.
Vojska ne može ništa ako ne dobije naređenje od veleizdajnika pod čijom vrhovnom komandom se nažalost nalazi. Ti govoriš kao da sada bilo ko može da organizuje privatnu vojsku kao Arkan i Legija devedesetih ili vojvoda Jovan Babunski početkom prošlog veka, i da samoinicijativno krene dole da bi se borio protiv ROSU i ostalih šiptarskih terorista? I jedni i drugi su imali makar prećutnu podršku tadašnjih beogradskih vlasti, a današnja vlast podržava njihove neprijatelje protiv kojih bi se borili.
Koja je cena tog konclogorskog mira koji čuvaju? Opet vulgarizacija, znači ako od 1999. nemamo kontrolu nad Prištinom, Đakovicom, Prizrenom, Peći odakle su nas proterali uspomoć stranih okupatora, ajd da im onda predamo i sever gde nas je 99% što je ovaj ološ i uradio od 2012. do danas? Kad je bal, nek je maskenbal. Onda, pošto im je nepomenik već omogućio da sa svojim teroristima uđu u Leposavić i Zubin Potok koje su pre njega mogli da vide samo na slici, da im predamo lepo i Rašku i jug Centralne Srbije, samo da očuvamo mir i da ostanemo ekonomski tigar?
Kako niko ne pita bilo islamističke bilo "građanske" probosance u Sarajevu kako misle da naprave tu unitarnu Republiku BiH u Banjaluci, Bileći, Doboju, Bijeljini, Livnu, Mostaru, i da li žele rat i proterivanje oko 1,3 miliona svih stanovnika BiH koji takvu državu ne žele?
Z-4 Je bio loš predlog jer bi i toj Krajini u okviru Hrvatske nudio daleko manje od onoga što je Hrvatska imala u okviru SFRJ, možda ga je trebalo prihvatiti kao neku kupovinu vremena, ali pre svega nije trebalo povlačiti JNA sa te teritorije 1992. niti dozvoliti da je zameni UNPROFOR koji se pokazao kao sve samo ne neutralan. Ako se to već uradilo, moralo se tražiti da se u plan unese klauzula da nijedna vlada u Zagrebu ne može da se formira bez najjače srpske partije, time bi imali mehanizme da spreče i kasniji ulazak Hrvatske u NATO i EU.
Milošević je počinio izdaju kada je dopustio da se dogodi Oluja bez da je VJ metka opalila da je spreči, tu nema daljnjeg. I predajom Krajine je utro put da i KiM posle samo par godina dođe na dnevni red. Ali nije isto kada neko na vlasti počini izdaju u uslovima monopolarnog sveta kojim dominiraju naši neprijatelji kao devedesetih, i to pod sankcijama UN i faktički u ratnom stanju, i kada neko pre dolaska na vlast strancima obeća da će voditi izdajničku politiku ako mu pomognu da na vlast dođe, i tu izdaju i predaju sprovodi u mirnodopskim uslovima, bez rata, bez sankcija, i predaje deo teritorije gde smo većina i koji nisu uspeli da okupiraju čak ni kada je bio rat, govorim o 4 opštine severno od Ibra.