Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Samo oni i SNS su postavljali standove u poslednje vreme. Niko drugi.
Sramna je pojava svih "opozicionih" stranaka koje se usudjuju da jos uvek sede u skupstini i daju legitimitet Hulji.
To pokazuje da ne zele promenu sistema.
Ispunjenje studentskih zasteva znaci unistenje sadasnjeg partijsko koruprivnog sistema u kome ZLF i ostatak tzv opozicije lepo pliva.
Nije li odbijanje studenata da imaju bilo kakve veze sa "opozicijom" dokaz za to?
Nema sta, razotkrio si pakleni plan zlf lol
A onomad si jeremića dizao u nebesa, pre nove godine si govorio da su protesti i blokade gotovi i da je hulja pobedio...
- realno covek da gleda sve kontra od tebe i nece pogrešiti

ocigledno je Sarovic u kasnijem periodu doziveo neki prelom u glavi, neku katarzu i sazrevanje i dosao do spoznaje koliko je radikalska ideologija zla.
Takve stvari nisu nezabelezene.
Neki ljudi su nezreli do 15-te, neki do 25-te, neki do 50-te, a neki ostaju nezreli zauvek/
Ponavljaj reči Ivanke Popović:

"Najgori radikalski šljam."

Trajaće ovo majmunisanje do 27. februara.
Nakon toga NIS ide u staro gvožđe kada JANAF konačno zavrne slavinu.
Breaking news

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Breaking news

Nema ništa od odlaganja.
NIS će biti obrisan kao gumicom i to je to.

Nisu pali s Marsa, nego su ucili matematiku cetvrtog razreda. Znaju da je vaterpolo na nivou bocanja u Tivtu kod marine, jedva se prezivljava od plate. A znaju i da milijarderi sa svim novcem ovog sveta i dalje svim mogucim i nemogucim sredstvima grabe jos.

Tako da ti je poruka i netacna i glupa.
Sapic je bio najplaceniji vaterpolista sveta. Ovo je clanak iz aprila 2006 kada je Sapic dobio ponudu na 300000 eur godisnje: https://mondo.rs/Sport/Ostali-sportovi/a19428/Sapic-najplaceniji-vaterpolista-sveta.html
U klubu Sturm je igrao od 2006 do 2009, dakle za te 3 sezone je zaradjivao ili 300000 eur godisnje ili vise, a pre tog kluba Sturm kada je igrao u klubovima Camogli i Savona od 2001 do 2006 bio je jedan od 5 najplacenijih vaterpolista sveta. Znaci Sapic je do pre 16 godina zaradjivao tih 300000 eur godisnje najmanje (neracunam druge tezge/sponzorstva koji svaki uspesni sportista ima) prema tome on je vaterpolo karijeru zavrsio sigurno kao solidno dobrostojeci sportista, imajuci u vidu da je od 2001 kada je iz Beceja presao u Italiju postao jako dobro placen. To je dakle 9 punih godina zaradjivanje izmedju verovatno 200 i 300000 eur. Neka bude da je tih 9 godina uzimao 200000 eur godisnje u proseku to znaci da je u karijeru u Italiji i Rusiji zaradio oko 1.8 miliona eur. Koliko god ljudi ovde nevoleli Sapica, on sigurno nije bio blesav i sigurno je investirao u nekretnine i kojecega i zbog toga smatram da koliko god da vam Sapic nije simpatican, morate da budete realni i da sagledate da je u pitanju bio jedan od najplacenijih vaterpolista sveta koji je u periodu od 2001 do 2009, dakle znatno pre njegovog SNS angazmana vec bio ostvaren covek, narodski receno "u lovi", i da je kuca u Italiji skoro sigurno posledica visokih prihoda u periodu 2001-2009 i pretpostavavljam znatno nizih cena nekretnina nego danas (mozda je nesto kupio za 500000 eur tada, a to sada vredi na primer x3, x5)

Samo se zamislite da ste od 2001 do 2009 zaradili iznos od blizu 2 miliona eur, da li mislite da je veca sansa da biste tu lovu oplodjavali i investirali u tom periodu ili da biste 2025 bili siromasniji nego 2009.
ocigledno je Sarovic u kasnijem periodu doziveo neki prelom u glavi, neku katarzu i sazrevanje i dosao do spoznaje koliko je radikalska ideologija zla.
Takve stvari nisu nezabelezene.
Po ovoj gore slici koju su stavili rekao bih da je Sarovic tada bio dete, kao i sada ovi studenti. Moram da iskoristim izraz "dete" koji vidim svi sada koriste, iako studenti nisu deca jer ja ljude tih godina zaposljavam, dajem im platu i odgovorne poslove, prema toma to nisu deca. Ali u svakom slucaju ja polazim od toga da se ljudi menjaju i da je Sarovic tada, kao izuzetno mlad covek (po slici bi rekao da nije imao vise od 22-23 godine) jednostavno poleteo ka SRS i posle toga je provalio da je to sve sprdnja i odlucio da se odvoji, sto apsolutno podrzavam. To sto je Sarovic kao mlad covek (ili sto bi neki rekli "dete") bio u SRS-u ne moze ga sada u 50g odredjivati da je takav i sada. Ljudi se mnogo hvataju za sitnice i traze bezgresne u opoziciji, a oni sami ko zna koliko su misljenja menjali. Pa evo i na forumu ima dosta clanova koji su se kleli u apstitnentost, a sada se ponasaju kao da su izmislili opozicionu borbu, a da ne pricam sto su pojedini priznali da su 2012 glasali za SNS a sad su najzesci protivnici SNS-a. Ljudi se menjaju, misljenja se menjaju, i ja nemam nista protiv toga da Sarovic sutra u novoj vlasti ima ozbiljnu poziciju. Pored toga sto je nesumnjiuvo pametan i inteligentan, jako je sarmatan i ima spiku, sto ga cini harizmaticnim likom i to je neko ko moze biti opcija i za nas apstitnente, za razliku od Proglasa i drugih zutih

N1: U 7 sati na Kosovu otvorena su birališta. Pravo glasa ima 2.075.868 građana. Predvođeni čelnicima Srpske liste Zlatanom Elekom i Igorom Simićem građani u Severnoj Mitrovici su izašli na glasanje kolektivno u koloni.

Zamislite kaakv je stepen inteligencije kod kosovski Srba.
Pored toga sto ih je izdao, pored svega drugog, oni ranom zorom iu nedelju, masovno i kolektivno glasaju za Hulju (Srpsku listu).
Posle me pitate zasto nisam siguran da je gotov.
Ovo je stvarno ružno ali i lako napiasati iz stana na Zvedari (ili gde već). Ti ljudi su uplašeni, ucenjeni i izmanipulisani, žive u katastrofalnim uslovima, a vlast u Srbiji im je jedina slamka spasa, kakva god da je. Neku vrstu zaštite mogu dobiti jedino od države Srbije. Jedan je pokušao da ih organizuje, pa je dobio metak u ledja. Mi koji smo to sve prespavali nemamo pravo njima da morališemo.

Ti ljudi su uplašeni, ucenjeni i izmanipulisani, žive u katastrofalnim uslovima, a vlast u Srbiji im je jedina slamka spasa, kakva god da je.
kakvog spasa?
Uz bosanske i krajiske Srbe oni su bili glavni simpatizeri MIlosevica, Seselja i sada Hulje.
I sudbina im je slicna.

I taj sto je dobio metak ga je dobio od HUljinih ljudi.

Sporazumi Z-4 i Rambuje su bile poslednje šanse da se spasu Srbi u Krajini i na KiM.

Zbog propasti pregovora u Ramubijeu su stradali Srbi na KiM i Srbi van KiM + su KiM svejedno izgubljeni Kumanovskim sporazumom.

Sve zaslugom socijalista i radikala.

Ja niti branim socijaliste, niti radikale. Uvek sam glasao protiv njih i glasno ih kritikovao. Cak i tvrdim da je nasa vlast ubila Ivanovica, ne znam sto @Cotra to napominje.

Ono sto kazem je da kada zivis generacijama u okruzenju koje ti je neprijateljsko nastrojeno, tebi nije prioritet demokratski kapacitet institucija, nego ocuvanje minmuma pristojnog zivota i glave na ramenima. To moze jedino delom drzava da pruzi. Ti ljudi su prepusteni sami sebi, jer drzava cini upravo suprotno, ali oni nemaju izbora, jer ako okrenu ledja drzavi, onda tek sigurno nemaju na koga da se oslone.

Ja niti branim socijaliste, niti radikale. Uvek sam glasao protiv njih i glasno ih kritikovao. Cak i tvrdim da je nasa vlast ubila Ivanovica, ne znam sto @Cotra to napominje.

Ono sto kazem je da kada zivis generacijama u okruzenju koje ti je neprijateljsko nastrojeno, tebi nije prioritet demokratski kapacitet institucija, nego ocuvanje minmuma pristojnog zivota i glave na ramenima. To moze jedino delom drzava da pruzi. Ti ljudi su prepusteni sami sebi, jer drzava cini upravo suprotno, ali oni nemaju izbora, jer ako okrenu ledja drzavi, onda tek sigurno nemaju na koga da se oslone.
Pa i država tj sns ili kako ih tamo zovu posto je to drugo ustavno podrucje pa im nisu dali isto ime - srpska ljista,
Se nije pokazao kao neki oslonac...

Pa i država tj sns ili kako ih tamo zovu posto je to drugo ustavno podrucje pa im nisu dali isto ime - srpska ljista,
Se nije pokazao kao neki oslonac...
Slazem se da nije, i to je njihova a i tragedija naseg drustva.

Zato je posebno neumesno nazivati ih zlim ruznim prljavim i glupim (ne znam da li sam lepo ispratio sve prideve posto je @NedeljkovicOliver editovao komentar u medjuvremenu) i reci da imaju stokholmski sindrom kao @Ar4

Poslednja izmena:
Slazem se da nije, i to je njihova a i tragedija naseg drustva.

Zato je posebno neumesno nazivati ih zlim ruznim prljavim i glupim (ne znam da li sam lepo ispratio sve prideve posto je @NedeljkovicOliver editovao komentar u medjuvremenu) i reci da imaju stokholmski sindrom kao @Ar4
Moja greska, mislio sam na neku drugu grupaciju.

Cotra i Ar4, jel dolazite na Gazelu i zasto ne?
dolazim sa celom porodicom ovaj put

Koje nerazumevanje drustvenog konteksta i uslova u kojima su ziveli sunarodnici! A spremnosti na osudu ne manjka.
Sa visine su se odnosili prema Albancima "Glupi Siptari", tako su govorili.
Kada je cak i Milosevic sklopio sporazum o upotrebi skolskih zgrada sa Albancima, kosovski Srbi su bili protiv toga.
Imam 0 razmevanja za njih, 12 godina su vikali Aco Srbine cak i dok ih je direktno izdavao.

Mi nismo u stanju da definisemo sopstveni zajednicki interes i zato smo na dnu.
Albanci us svi bili zalegli za njihovu stvar, voleli su da zive na Kosovu, bilki spremni da umru za to i pobedili su.
A mi nismo.
Cica mica i gotova prica.
Cak i ono malo sto nam je bilo ostalo, gde smo bili u vecini i to smo izgubiuli zahvaljujuci Hulji.

Poslednja izmena:
Sporazumi Z-4 i Rambuje su bile poslednje šanse da se spasu Srbi u Krajini i na KiM.

Zbog propasti pregovora u Ramubijeu su stradali Srbi na KiM i Srbi van KiM + su KiM svejedno izgubljeni Kumanovskim sporazumom.

Sve zaslugom socijalista i radikala.
Sporazum iz Rambujea je previđao NATO okupaciju CELE SRJ i referendum o secesiji KiM kroz 3 godine. Kumanovski Sporazum isključuje secesiju KiM i previđa povratak dela vojske i polciije na tu teritoriju, problem je što zapad gazi sve sporazume koje potpiše a nijedna beogradska vlast od 2000. do danas nije prstom mrdnula da se izbori za njegovo sprovođenje. Da je prihvaćen Sporazum iz Rambujea, cela Srbija bi bila vojno okupirana i razdeljena po istim šavovima kao i 1941.
Plan Z-4 nije bio ništa drugo nego reintegracija Krajine u Hrvatsku sa nekom bednom lokalnom autonomijom za desetak opština samo u zapadnom delu koja je otprilike isto što i nepomenikova prevara ZSO.
Misliš li da bi Republici Srpskoj bilo bolje da je 1993. prihvatila Vens-Ovenov Plan? Čak i uz sva naknadna prekrajanja Dejtona, ona danas stoji milion puta bolje nego da je to prihvatila, jer bi time prihvatila svoje ukidanje i potčinjavanje Alijinom fundamentalističkom režimu. Bila bi svedena na nekoliko teritorijalno nepovezanih ZSO po ustavu tzv. rbih koje bi imale ovlašćenja na nivou oblasne samouprave, a sve ostalo bi bilo u rukama političkog Sarajeva. To ne bi bila čak ni čvrsta federacija, kamoli labava konfederalna državna zajednica kakva je BiH po slovu Dejtona, to bi do danas bila unitarna država sa islamsko-šerijatskim političkim poretkom, eventualno uz neku rajetinsku samoupravu za Srbe i Hrvate kakvu su imali porobljeni hrišćani i u Osmanskom Carstvu i u prethodnim kalifatima.

kakvog spasa?
Uz bosanske i krajiske Srbe oni su bili glavni simpatizeri MIlosevica, Seselja i sada Hulje.
I sudbina im je slicna.

I taj sto je dobio metak ga je dobio od HUljinih ljudi.
Đinđića su ubili Amerikanci, odnosno Huljine gazde, a ubijen je zato što je imao neke crvene linije i nije pristajao na sve što mu se traži, za razliku od Hulje. Mogao je i on odmah 2000. da ukine sve srpske institucije na KiM, policiju, civilnu zaštitu, barikade, postavi granične prelaze, pusti šiptarske teroriste i na sever, do danas bi bio živ i na vlasti, i podržavali bi ga kao što podržavaju Hulju.
Ne znam zašto mi koristimo te veštačke izraze "bosanski Srbi", "kosovski Srbi", oni služe da se delimo i Dodik je u pravu što Bošnjake naziva starim imenom Muslimani po Nacionalnosti, dokle god oni njega nazivaju "bosanskim Srbinom".

Kolika god bila Miloševićeva izdaja Krajine i ostatka KiM, činjenica je da ni on nije Šiptarima predao sever KiM, i zato se baš ne može porediti sa veleizdajničkim ljudskim otpadom kao što je Hulja. Ne može se porediti ni sa ovom pijanom svinjom koja je sada na čelu SPS-a, njega je Manter 2007. doveo u američku ambasadu i pridobio da preko noći postane prozapadnjak, Vikiliks je objavio i to, otprilike u isto vreme kada je CIA radila na stvaranju SNS-a.

Poslednja izmena:
Sporazum iz Rambujea je previđao NATO okupaciju CELE SRJ i referendum o secesiji KiM kroz 3 godine. Kumanovski Sporazum isključuje secesiju KiM i previđa povratak dela vojske i polciije na tu teritoriju, problem je što zapad gazi sve sporazume koje potpiše a nijedna beogradska vlast od 2000. do danas nije prstom mrdnula da se izbori za njegovo sprovođenje. Da je prihvaćen Sporazum iz Rambujea, cela Srbija bi bila vojno okupirana i razdeljena po istim šavovima kao i 1941.
To je maliciozna radikalska interpretacija sporazuma u Rambujeu.

Ovde imaš ceo tekst.

On jasno precizira prisustvo MUP-a i VJ na KiM i to neuporedivo bolje od kasnijih sporazuma.

3. Three years after the entry into force of this Agreement, an international meeting shall be convened to determine a mechanism for a final settlement for Kosovo, on the basis of the will of the people, opinions of relevant authorities, each Party's efforts regarding the implementation of this Agreement, and the Helsinki Final Act, and to undertake a comprehensive assessment of the implementation of this Agreement and to consider proposals by any Party for additional measures.

Ne znam kako može iko razumeti ovaj pasus kao referendum o secesiji KiM.
Will of the people je samo jedan deo pasusa.

I kako bi prema Rambujeu Srbija bila razdeljena kao 1941. s obzirom da to nisam našao u sporazumu.

Poslednja izmena:
Lol da neko u 2025 i dalje laže o tim svim sporazumima kao na radikalskim talasima svojevremeno na tv palma,
kad svako moze naci na netu i pročitati sta stvarno piše...

A i prosta logika, odbiješ jedan i uđeš u rat koji naravno izgubiš i sad taj od koga si izgubio će valjda da se sažali i smiluje pa ti da bolji sporazum nego inicijalni koga si odbijo i zbog kojeg se ratovalo - oće malo morgen...

Lol da neko u 2025 i dalje laže o tim svim sporazumima kao na radikalskim talasima svojevremeno na tv palma,
kad svako moze naci na netu i pročitati sta stvarno piše...

A i prosta logika, odbiješ jedan i uđeš u rat koji naravno izgubiš i sad taj od koga si izgubio će valjda da se sažali i smiluje pa ti da bolji sporazum nego inicijalni koga si odbijo i zbog kojeg se ratovalo - oće malo morgen...
Meni bi bilo prihvatljivo sve samo da nas ne lupaju 3 meseca sa osiromašenim uranijumom sa 10.000 metara visine tako da se 26 godina kasnije i dalje pušimo.
Da ne govorim o proterivanju stotina hiljada Srba sa KiM.

Meni bi bilo prihvatljivo sve samo da nas ne lupaju 3 meseca sa osiromašenim uranijumom sa 10.000 metara visine tako da se 26 godina kasnije i dalje pušimo.
Da ne govorim o proterivanju stotina hiljada Srba sa KiM.
Pa i nisu nas lupali nego baš ćiptare dole na kosovu i malo oko kuršumlije i preševa gde je dejstvovao avion sa tom municijom - dalje od toga nije išao...

Rezolucija 1244 u sebe uključuje predloženo rešenje iz Rambujea. Prihvatanjem 1244 Srbija je prihvatila i Rambuje, što se tiče konačnog rešenja:

⬇️⬇️ 1244
(e) olakšavanje političkog procesa čiji je cilj definisanje budućeg statusa Kosova, uzimajući u obzir sporazume iz Rambujea (S/1999/648);

(f) u konačnoj fazi, nadgledanje prenosa vlasti sa privremenih institucija Kosova na institucije koje će biti uspostavljene u skladu sa političkim rešenjem;

Vrh