Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa i nisu nas lupali nego baš ćiptare dole na kosovu i malo oko kuršumlije i preševa gde je dejstvovao avion sa tom municijom - dalje od toga nije išao...
Bilo je i dalje mnogo Srba na KiM '99 koji su bili izloženi osiromašenom urajinumu koji je najopasniji pri samom udaru municije.

@goran123 Ma ne bre, daj i u 2025 da se informišemo sa radikalskih talasa i tv palmeee,
pobedili smo nato bree
Kako je reko onaj smrad onda - srećna nam pobeda i srećan nam mir lol

To je maliciozna radikalska interpretacija sporazuma u Rambujeu.

Ovde imaš ceo tekst.

On jasno precizira prisustvo MUP-a i VJ na KiM i to neuporedivo bolje od kasnijih sporazuma.

3. Three years after the entry into force of this Agreement, an international meeting shall be convened to determine a mechanism for a final settlement for Kosovo, on the basis of the will of the people, opinions of relevant authorities, each Party's efforts regarding the implementation of this Agreement, and the Helsinki Final Act, and to undertake a comprehensive assessment of the implementation of this Agreement and to consider proposals by any Party for additional measures.

Ne znam kako može iko razumeti ovaj pasus kao referendum o secesiji KiM.
Will of the people je samo jedan deo pasusa.

I na kako bi prema Rambujeu Srbija bila razdeljena kao 1941. s obzirom da to nisam našao u sporazumu.
Spominje se "volja naroda", dakle naroda koji je postao većina kontinuiranim etničkim čišćenjem i genocidom, to što se spominje Završni Helsinški Akt koji zabranjuje jednostranu secesiju bilo koje teritorije ne bi značilo ništa kada bi tumači tog sporazuma bili isti oni koji 35 godina svako slovo svakog sporazuma tumače isključivo na našu apsolutnu štetu.

Sporazum je predviđao stacioniranje NATO trupa na celoj teritoriji SRJ, ne samo na KiM. Kako bi tada Srbija bla razdeljena? Nisu to javno rekli, pa ni Hitler do Aprilskog Rata nije otvoreno govorio da mu je cilj rasparčavanje Kraljevine Jugoslavije i svođenje Srbije na Beogradski Pašaluk. Jesu li faktički otcepili Južni Kurdistan od Iraka nakon okupacije Iraka 2003. ? Nisu na papiru, pošto bi se tada podigli i Kurdi u Turskoj kao domino efekat. Isto tako bi od Srbije otrgli i Rašku, Vojvodinu, jug Centralne Srbije da je prihvaćen Sporazum iz Rambujea.
Meni bi bilo prihvatljivo sve samo da nas ne lupaju 3 meseca sa osiromašenim uranijumom sa 10.000 metara visine tako da se 26 godina kasnije i dalje pušimo.
Da ne govorim o proterivanju stotina hiljada Srba sa KiM.
Dakle, bolje bi bilo da nas nisu bombardovali, ali da su proterali stotine hiljada Srba sa KiM, stotine hiljada iz Raške, desetine hiljada sa juga Centralne Srbije, a da su Srbe u Vojvodini podvrgli milogorskom procesu? Pošto bi Srbiju raskomadali a nas etnički očistili i bez bombardovanja. Lupali su i Republiku Srpsku, ali nisu uspeli da je slome pošto je i ona lupala njih gde god su imali raspoređenu kopnenu vojsku, a uzimala je i taoce da bi zaustavila bombardovanje. Opet pitam, da li misliš da bi za nju bilo bolje da je pre bombardovanja prihvatila Vens-Ovenov Plan, odnosno kapitulaciju bez vojnog poraza?

Poslednja izmena:
Sapic je bio najplaceniji vaterpolista sveta. Ovo je clanak iz aprila 2006 kada je Sapic dobio ponudu na 300000 eur godisnje: https://mondo.rs/Sport/Ostali-sportovi/a19428/Sapic-najplaceniji-vaterpolista-sveta.html
U klubu Sturm je igrao od 2006 do 2009, dakle za te 3 sezone je zaradjivao ili 300000 eur godisnje ili vise, a pre tog kluba Sturm kada je igrao u klubovima Camogli i Savona od 2001 do 2006 bio je jedan od 5 najplacenijih vaterpolista sveta. Znaci Sapic je do pre 16 godina zaradjivao tih 300000 eur godisnje najmanje (neracunam druge tezge/sponzorstva koji svaki uspesni sportista ima) prema tome on je vaterpolo karijeru zavrsio sigurno kao solidno dobrostojeci sportista, imajuci u vidu da je od 2001 kada je iz Beceja presao u Italiju postao jako dobro placen. To je dakle 9 punih godina zaradjivanje izmedju verovatno 200 i 300000 eur. Neka bude da je tih 9 godina uzimao 200000 eur godisnje u proseku to znaci da je u karijeru u Italiji i Rusiji zaradio oko 1.8 miliona eur. Koliko god ljudi ovde nevoleli Sapica, on sigurno nije bio blesav i sigurno je investirao u nekretnine i kojecega i zbog toga smatram da koliko god da vam Sapic nije simpatican, morate da budete realni i da sagledate da je u pitanju bio jedan od najplacenijih vaterpolista sveta koji je u periodu od 2001 do 2009, dakle znatno pre njegovog SNS angazmana vec bio ostvaren covek, narodski receno "u lovi", i da je kuca u Italiji skoro sigurno posledica visokih prihoda u periodu 2001-2009 i pretpostavavljam znatno nizih cena nekretnina nego danas (mozda je nesto kupio za 500000 eur tada, a to sada vredi na primer x3, x5)

Samo se zamislite da ste od 2001 do 2009 zaradili iznos od blizu 2 miliona eur, da li mislite da je veca sansa da biste tu lovu oplodjavali i investirali u tom periodu ili da biste 2025 bili siromasniji nego 2009.
Iz nekog razloga mi reci "maliciozna" i "glupost" saraju po glavi dok citam ovo, ne znam sto.
Mozda sto posle poreza i dazbina menadzera ne ostane ni pola novca? Mozda sto su novinski natpisi u platama sportista notorna glupost? Mozda sto ni po idealnim ciframa covek nije zaradio vise od prosecne osobe na zapadu? Recimo programera, koga ti, miki, nisi video ni na slici. Ovo ti je 5 godina seniorske programerske plate, 35 godina gratis. Ili pola karijere programera u Srbiji. Opet, pola, gratis.

Mozda sto 80% sportista bankrotira nakon karijere, ali ne ovih pilicara iz vaterpola i rukometa, nego ozbiljnih milionera, koji Sapicevu idealnu sezonu zarade za sedmicu.
Mozda jer je glup kao noc, bahat i, ocigledno, nesposoban za bilo koji posten posao osim prodaje svog sportskog imena za prljavu politicku, i potom, finansijsku, dobit.

Mozda jer je s obzirom na poslednju recenicu, i 100 miliona nebitno, sto je i glavna poenta? Mozda jer je i jedan dinar ukraden od drzave 1 dinar vise nego sto bi smeo?

Марко Ђурић за "Вашингтон тајмс": Србија ће изаћи из политичке кризе и постати стратешки важан мост између САД и њихових главних глобалних супарника - Кине и Русије

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да многи нису свесни да је опозиција подржала кандидатуру Београда за Експо 2027 и нагласила да им се она на томе захваљује.
Састанак у Народној скупштини, како је навела, одржан је 15. септембра 2022. и тада се тадашњи председник парламента Владимир Орлић састао са делегацијом Истражне мисије Међународног бироа за изложбе, а састанку су присуствовали и народни посланици опозиције, између осталих Татјана Пашић (ССП), Предраг Марсенић (Нови ДСС), Славица Радовановић (тада испред Народне странке), Срђан Миливојевић (ДС), Никола Нешић (Морамо) и Радомир Лазовић (Зелено-леви клуб).

Da li laze Brnaba ili su ovi iz opozicije do guse u radikalskoj korupciji?

Sve je to lepo, ali kako niko ne bombarduje Izrael?
Zato što Izrael ima najjaču vojsku na svetu u odnosu na veličinu države. On bi propao kada bi kao balkanski konjušari samo kmečao i molio Amerikance da ga brane od Arapa. Izrael se nalazi okružen sa 150 miliona neprijatelja, i ni Amerika ne bi mogla da ga zaštiti da se on sam ne brani i da nema 16 puta veći vojni budžet od Srbije čijem kvislinškom režimu je jedino bitno da "čuva mir" pa makar služila kao džak za udaranje svima redom.

MOSAD se ne bavi ucenjivanjem i zastrašivanjem Netanjahuovih političkih protivnika kao što ovde radi okupaciona tajna policija BIA, nego se bavi lociranjem i likvidacijom vođa Hamasa i Hezbolaha. Ozbiljne tajne službe štite državu, a banana službe štite samo režim pa makar isti ogrezao u veleizdaji.

Poslednja izmena:
1000025076.jpg

Iz nekog razloga mi reci "maliciozna" i "glupost" saraju po glavi dok citam ovo, ne znam sto.
Mozda sto posle poreza i dazbina menadzera ne ostane ni pola novca? Mozda sto su novinski natpisi u platama sportista notorna glupost? Mozda sto ni po idealnim ciframa covek nije zaradio vise od prosecne osobe na zapadu? Recimo programera, koga ti, miki, nisi video ni na slici. Ovo ti je 5 godina seniorske programerske plate, 35 godina gratis. Ili pola karijere programera u Srbiji. Opet, pola, gratis.

Mozda sto 80% sportista bankrotira nakon karijere, ali ne ovih pilicara iz vaterpola i rukometa, nego ozbiljnih milionera, koji Sapicevu idealnu sezonu zarade za sedmicu.
Mozda jer je glup kao noc, bahat i, ocigledno, nesposoban za bilo koji posten posao osim prodaje svog sportskog imena za prljavu politicku, i potom, finansijsku, dobit.

Mozda jer je s obzirom na poslednju recenicu, i 100 miliona nebitno, sto je i glavna poenta? Mozda jer je i jedan dinar ukraden od drzave 1 dinar vise nego sto bi smeo?
Ae druze ne lupetaj sad i ti. Covek je bio najplaceniji vaterpolista sveta, jesu plate tu manje ali nisu mizerne. Drugo, 200-300k 2005. i 2025. su dve potpuno druge price, kakvi crni programeri tad sa tim platama, a i danas su to plate rezervisane samo za mali procenat inzenjera, koji svakako nisu siromasni ljudi. Sapic je lagano milioner samo od sporta, a od politike nije osiromasio sigurno.

od Srbije čijem kvislinškom režimu je jedino bitno da "čuva mir"
Da nećeš možda da ideš u rat? Ekipa takvih koji huškali na rat 90tih su bili prvi koji su bežali ko p**** dok su u njihovo ime ratovali mnogi koji nisu hteli. Gde su bilo Marko Milošević i deca ostalih bitnih ljudi u ratu? Za njih su ratovali moji ćale, moji ujaci i stričevi koje su na silu uvukli u rat i mobilisali dok su oni svoja dupeta u dupeta svoje dece.

Ta ekipa koja poziva na rat je u fazonu "napred vojsko, ja idem za vama", a ne ono kako bi trebalo "sledite me ja idem prvi".

Naravno da je ovom režimu a i onima koji dođu posle biti najbitnije da čuvaju mir. Šta bi ti, da ratom vratiš KiM, al po moguĉstvu bez šiptara?

Spominješ Z4 da je bio bezvezan predlog jer je bio mirna reintegracija u Hrvatsku? Pa je l bolje ovo sada stanje ili prodaja krajine 95? Da je potpisan Z4 sada bi bi Srbi imali izlaz na more, pa makar u nekoj formi labave autonomije, ne bi ljudi bili proterani iz Srpske krajine, a slažem se sa tobom samo oko toga da bi to bila reintegracija u Hrvstsku posle nekog vremena, a verujem da bi period autonomije bio od 1995 do 2013 i da bi se 2013 verovatno sve to integrisalo u Hrvatsku ulaskom Hrvatske u EU. I takav sled okolnosti bio bi neuporedivo bolji od onoga što se dešavalo od vrrmena kada je odbijem Z4.

Ae druze ne lupetaj sad i ti. Covek je bio najplaceniji vaterpolista sveta, jesu plate tu manje ali nisu mizerne. Drugo, 200-300k 2005. i 2025. su dve potpuno druge price, kakvi crni programeri tad sa tim platama, a i danas su to plate rezervisane samo za mali procenat inzenjera, koji svakako nisu siromasni ljudi. Sapic je lagano milioner samo od sporta, a od politike nije osiromasio sigurno.
Nemas blage veze o cemu pricas, cuj "manje". Da, manje, kao sto je 100 000 manje od 100 000 000, ono, jeste manje. Sapic nikada nije bio milioner do ulaska u politiku. Njegove plate U IDEALNOM slucaju minus porez i agent ne dosezu do milion, bez troskova. Procitaj statistiku kako prolaze profesionalni sportisti nakon karijere. Ali ne pilicari za koje niko na svetu nije cuo, nego ozbiljne glave. Pa se onda vrati i vidi ko lupeta.

Nemas blage veze o cemu pricas, cuj "manje". Da, manje, kao sto je 100 000 manje od 100 000 000, ono, jeste manje. Sapic nikada nije bio milioner do ulaska u politiku. Njegove plate U IDEALNOM slucaju minus porez i agent ne dosezu do milion, bez troskova. Procitaj statistiku kako prolaze profesionalni sportisti nakon karijere. Ali ne pilicari za koje niko na svetu nije cuo, nego ozbiljne glave. Pa se onda vrati i vidi ko lupeta.
Proverio sam, i dalje ti.

Ok-samo zapamti, on ispada glup po zadatku kad brani Sapica, a ti jer pokusavas da ispadnes pametan-prijatno.

Ok-samo zapamti, on ispada glup po zadatku kad brani Sapica, a ti jer pokusavas da ispadnes pametan-prijatno.
Ako treba da zakljucim da najplaceniji vaterpolista na svetu u svojih 20 godina karijere nije postrao milioner od toga, jer crnci iz geta i latinoamerikanci iz favela bankrotiraju posle svojih karijera pa onda mora da to univerzalno vazi za sve, neka ispadam glup. Prijatno i tebi sa takvom logikom.

Podsetnik da je ovo nešto što podržava Dodik, a verujem i srpski režim.

Pogledajte prilog 228783
Немачка прича о Хитлеровом наслеђу је потпуно депласирана. Још педесетих година, Аденауер тадашњи премијер западне Немачке је зауставио процес денацификације и прогласио га неуспешним. Сматрао је да су немци већ довољно урадили на том пољу.

Убрзо је већина осуђених нациста помиловано и пуштено из затвора. Низ нацистичких званичника је преузело битне улоге у новој власти.

Тако да немци се никад нису денацификовали. Нису желели. Једини начин да се немачка денацификује је да се на бранденбуршкој капији трајно завијори руска застава.

Poslednja izmena:
Немачка прича о Хитлеровом наслеђу је потпуно депласирана. Још педесетих година, Аденауер тадашњи премијер западне Немачке је зауставио процес денацификације и прогласио га неуспешним. Сматрао је да су немци већ довољно урадили на том пољу.

Убрзо је већина осуђених нациста помиловано и пуштено из затвора. Низ нацистичких званичника је преузело битне улоге у новој власти.

Тако да немци се никад нису денацификовали. Нису желели. Једини начин да се немачка денацификује не да се на бранденбуршкој капији трајно завијори руска застава.
Poenta mog posta su Srbi, ne Nemci.

Crna strana Srbije.

Ako treba da zakljucim da najplaceniji vaterpolista na svetu u svojih 20 godina karijere nije postrao milioner od toga, jer crnci iz geta i latinoamerikanci iz favela bankrotiraju posle svojih karijera pa onda mora da to univerzalno vazi za sve, neka ispadam glup. Prijatno i tebi sa takvom logikom.
Ko priznaje pola mu se dodaje. To te vise cini rasistom, neznalicom i diskriminatorom, mada te grupe i glupost imaju dobar zajednicki skup. Uzivaj u svojoj ne-favelskoj, belackoj, srpskoj superiornosti.

Da nećeš možda da ideš u rat?
Ako sam protiv Briselske, Vašingtonske i Francusko-Nemačke Veleizdaje, to znači da sam za rat sa NATO? Ako sam protiv neoliberalne Dinkić-Mali-nepomenik ekonomije, znači da sam za samoupravni socijalizam? Ako sam protiv nepomenika, mora da sam za Đilasa i Šolaka? Ako sam protiv evroatlantskih integracija, znači da sam za sankcije, hiperinflaciju, glad i da nam padaju sekire?
Ovo su klasične fore i fazoni kojima se služi režim, pošto ne postoje argumenti kojima mogu braniti svoju politiku, idu na tu vulgarizaciju i obesmišljavanje svake debate.
Ta ekipa koja poziva na rat je u fazonu "napred vojsko, ja idem za vama", a ne ono kako bi trebalo "sledite me ja idem prvi".
Vojska ne može ništa ako ne dobije naređenje od veleizdajnika pod čijom vrhovnom komandom se nažalost nalazi. Ti govoriš kao da sada bilo ko može da organizuje privatnu vojsku kao Arkan i Legija devedesetih ili vojvoda Jovan Babunski početkom prošlog veka, i da samoinicijativno krene dole da bi se borio protiv ROSU i ostalih šiptarskih terorista? I jedni i drugi su imali makar prećutnu podršku tadašnjih beogradskih vlasti, a današnja vlast podržava njihove neprijatelje protiv kojih bi se borili.
Naravno da je ovom režimu a i onima koji dođu posle biti najbitnije da čuvaju mir. Šta bi ti, da ratom vratiš KiM, al po moguĉstvu bez šiptara?
Koja je cena tog konclogorskog mira koji čuvaju? Opet vulgarizacija, znači ako od 1999. nemamo kontrolu nad Prištinom, Đakovicom, Prizrenom, Peći odakle su nas proterali uspomoć stranih okupatora, ajd da im onda predamo i sever gde nas je 99% što je ovaj ološ i uradio od 2012. do danas? Kad je bal, nek je maskenbal. Onda, pošto im je nepomenik već omogućio da sa svojim teroristima uđu u Leposavić i Zubin Potok koje su pre njega mogli da vide samo na slici, da im predamo lepo i Rašku i jug Centralne Srbije, samo da očuvamo mir i da ostanemo ekonomski tigar?
Kako niko ne pita bilo islamističke bilo "građanske" probosance u Sarajevu kako misle da naprave tu unitarnu Republiku BiH u Banjaluci, Bileći, Doboju, Bijeljini, Livnu, Mostaru, i da li žele rat i proterivanje oko 1,3 miliona svih stanovnika BiH koji takvu državu ne žele?
Spominješ Z4 da je bio bezvezan predlog jer je bio mirna reintegracija u Hrvatsku? Pa je l bolje ovo sada stanje ili prodaja krajine 95? Da je potpisan Z4 sada bi bi Srbi imali izlaz na more, pa makar u nekoj formi labave autonomije, ne bi ljudi bili proterani iz Srpske krajine, a slažem se sa tobom samo oko toga da bi to bila reintegracija u Hrvstsku posle nekog vremena, a verujem da bi period autonomije bio od 1995 do 2013 i da bi se 2013 verovatno sve to integrisalo u Hrvatsku ulaskom Hrvatske u EU. I takav sled okolnosti bio bi neuporedivo bolji od onoga što se dešavalo od vrrmena kada je odbijem Z4.
Z-4 Je bio loš predlog jer bi i toj Krajini u okviru Hrvatske nudio daleko manje od onoga što je Hrvatska imala u okviru SFRJ, možda ga je trebalo prihvatiti kao neku kupovinu vremena, ali pre svega nije trebalo povlačiti JNA sa te teritorije 1992. niti dozvoliti da je zameni UNPROFOR koji se pokazao kao sve samo ne neutralan. Ako se to već uradilo, moralo se tražiti da se u plan unese klauzula da nijedna vlada u Zagrebu ne može da se formira bez najjače srpske partije, time bi imali mehanizme da spreče i kasniji ulazak Hrvatske u NATO i EU.
Milošević je počinio izdaju kada je dopustio da se dogodi Oluja bez da je VJ metka opalila da je spreči, tu nema daljnjeg. I predajom Krajine je utro put da i KiM posle samo par godina dođe na dnevni red. Ali nije isto kada neko na vlasti počini izdaju u uslovima monopolarnog sveta kojim dominiraju naši neprijatelji kao devedesetih, i to pod sankcijama UN i faktički u ratnom stanju, i kada neko pre dolaska na vlast strancima obeća da će voditi izdajničku politiku ako mu pomognu da na vlast dođe, i tu izdaju i predaju sprovodi u mirnodopskim uslovima, bez rata, bez sankcija, i predaje deo teritorije gde smo većina i koji nisu uspeli da okupiraju čak ni kada je bio rat, govorim o 4 opštine severno od Ibra.

Гледао скоро одличан документарни филм о Лени Рифенштал. У њеном случају се савршено осликавају друштвено-политички процеси у Западној Немачкој. Укратко, процес денацификације Западне Немачке је завршен са поделом на ту западну и источну.

Приватно, Немци или барем њихови грађански гругови у великој мери тада јесу остали нацисти али је постојао прећутни договор да док се то држи у четири зида имаће водећу позицију у западној Европи.

Са немачким фактором мислим да је неминован поновни сукоб, само га треба натемпирати када крене грађанско-верски рат тамо.

Што се Шапкета тиче, обзиром на његов тадашњи живот и његове менталне капацитете сва је прилика да му је мало новца остало. Притом, тамо је морао и неки пораз да плати.

Pravo je pitanje zasto bi “miloner” kako su ga neki ovde proglasili usao u politiku, i tu pogazio sve principe?
Zbog boljeg zivota beogradjana nije sigurno.
Ako je imao silne milione sto je cekao sa nadogradnjom, mogao je od tih milona pre 20 godina da zida, ili je cekao da poraste cena armature?

Vrh