Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

A rekao bih da ima ljudi koji priželjkuju ozbiljno jaku krizu, neku vrstu brzinskih 90tih, da u godinu dana, maksimum dve dođe do osiromašenja većeg dela stanovništva kako bi ta situacija trigerovala instant sve procese u društvu koji su doveli do 5. Oktobra.
Mnogi od nas se tome nadaju, ali na zalost nece doci do toga (ne jos).
Potrebna nam je velika kriza da bi doziveli potrebnu katarzu.
Ne samo nama.
Bilo bi predivno ako bi u citavom svetu doslo do velike ekonomske krize koja bi globalno zaustavila potrosacko drustvo i spasila planetu od ekoloskog unistenja.

Da kafici, trzni centri i gym-ovi zvrje prazni!

Poslednja izmena:
A kako planiraš u toj hipotetičkoj situaciji deci da objasniš zašto su gladna, zašto nose jedne patike godinu dana i zašto ušivaju rupe na garderobu umesto da kupe novu?

Ili možda smatraš da bi svima sem prosvećenima treba da opadne standard da bi smenili hulju, dok ovima koji su prosvećeni i koji su ukazivali na problem koji ovi drugi neprosvećeni i pasivni nisu rešavali, ne treba da padne standard

A kako planiraš u toj hipotetičkoj situaciji deci da objasniš zašto su gladna, zašto nose jedne patike godinu dana i zašto ušivaju rupe na garderobu umesto da kupe novu?

Ili možda smatraš da bi svima sem prosvećenima treba da opadne standard da bi smenili hulju, dok ovima koji su prosvećeni i koji su ukazivali na problem koji ovi drugi neprosvećeni i pasivni nisu rešavali, ne treba da padne standard
Svima treba da padne standard.
Krpljena garderoba bice najmanji problem.

Mene samo zanima kako planiraš to da objasniš svojoj deci? To da im se tata nadao i želeo da padne standard
moja deca su vaspitana da im novac nije glavnna stvar u zivotu

Vrlo opasno razmišljanje. Velike svetske krize pre nego do racinalnog mišljenja i otrežnjenja, dovode do toga da ekstremne stranke dobiju podršku gradjana, što vodi daljim ratovima i uništenjima.
Meni se cini da su ekstremne stranke vec na vlasti (recimo u SAD i kod nas i u svim zemljama EU, osim mozda u Madjarske i Spanije).
Upravo je potrosacki kapitalizam doveo do toga.

Pre nkoliko nedelja, korisnik @Defke pitao je koja je to ideologija SNS da bi je trebalo zabranjivati. Tada sam rekoa da SNS neam ideologiju te da se samo moze zabranjivati javno delovanje licnosti koje su u SNS-u.
Medjutim, razmislio sam. SNS ipak ima ideologiju. To je ideologija koja je nastala 1988.-1989. kao rezultat akcije SDB da se "srpski nacionalist" stave pod kontrolu Sluzbe. Izvrsioci ideoloskog rada bili su Vuk Draskovic, Vojslav Seselj i Mirko Jovic. Radi se o vulgarnom srpskom kafanskom nacionalizmu. Ta ideologija onima koji u nju veruju omogucava da veselo srbiju i huskaju druge na rat, ne izlazuci svoje d..pe opasnostima.
Dr. Seselj i negov segrt Hulja kasnije su usavrsili ovu ideologiju. pa je oko 50% stanovnika Srbije permanentno verovalo u nju od devedesetih pa na ovamo.
Zasto je to ideologija SNS? Zato sto poseze za n jom kad god je ugrozena i to uvek pali. Najnovija u tom smislu je lazna briga za laznu opasnost da se Vojvodina otcepi.
Jos jedan dokaz koliko nas je UDBA upropastila.

Poslednja izmena:
Standard je vec pao. Normalan covek prezivljava, ne zivi. 2000 evra prihoda je granica prezivljavanja i zivota, preko pocinje polako da se zivotari.

Kada normalan čovek nije preživljavao?
Oboje moraju da rade i većina normalnih ljudi u tom smislu mislim i na većinu intelektualca žive od plate do plate(ko živi od samo od plate).

Steta je sto ljudi toliko rade, a na kraju zive od plate do plate.
Zivot bi trebao da bude sa vise radosti jer je svaki zivot konacan.

Mislim da su brojke debelo prenaduvane jer Trst ima ispod 200 hiljada stanovnika, a trenutno u oglasima ima malo više od 800 stanova na prodaju https://www.immobiliare.it/vendita-appartamenti/trieste/

Da je vest tačna i da je 4000 SNS biznismena kupilo stanove u Trstu to bi napravilo kolaps na tamošnjem real estate marketu, a pored toga tih 4000 stanova u kojem bi živelo u proseku 4 člana porodice bi instant uvećalo broj stanovnika Trsta za min 10% , pa bi to značilo da će Tršćani uskoro da se osećaju kao Beograđani 2022 i 2023 kada je gro Rusa došlo u BG

Da su ovi "novinari" napisali 400 umesto 4000 to bi zvučalo uverljivije, ovako u silnoj želji da naprave skandaloznu vest sami upadnu u rupu
Драги Деки, па ти не би прошао ни квалификациони тест пре првог круга за новог заменика чистачице у Гуглу, оваквим врхунским анализама. :) :) :)

Ne samo nama.
Bilo bi predivno ako bi u citavom svetu doslo do velike ekonomske krize koja bi globalno zaustavila potrosacko drustvo i spasila planetu od ekoloskog unistenja.

Ali bila je svetska ekonomska kriza 2008 i trajala godinama............i sta je donela? Katarzu nije.
Prodje zivot u krizama ti bi jos jednu koja ce biti ta koja ce doneti katarzu

Ali bila je svetska ekonomska kriza 2008 i trajala godinama............i sta je donela? Katarzu nije.
Prodje zivot u krizama ti bi jos jednu koja ce biti ta koja ce doneti katarzu
Kako nije? U Srbiji je donela katarzu. Kao bujica moralnosti odnela "žute lopove" i dovela energičnog borca protiv korupcije. :) Acu Srbendu.

Ne samo nama.

Ne pije ti vodu ta teorija, cak je i suprotno.

Mislim da su brojke debelo prenaduvane jer Trst ima ispod 200 hiljada stanovnika, a trenutno u oglasima ima malo više od 800 stanova na prodaju https://www.immobiliare.it/vendita-appartamenti/trieste/

Da je vest tačna i da je 4000 SNS biznismena kupilo stanove u Trstu to bi napravilo kolaps na tamošnjem real estate marketu, a pored toga tih 4000 stanova u kojem bi živelo u proseku 4 člana porodice bi instant uvećalo broj stanovnika Trsta za min 10% , pa bi to značilo da će Tršćani uskoro da se osećaju kao Beograđani 2022 i 2023 kada je gro Rusa došlo u BG

Da su ovi "novinari" napisali 400 umesto 4000 to bi zvučalo uverljivije, ovako u silnoj želji da naprave skandaloznu vest sami upadnu u rupu
I meni 4000 deluje suludo, ali je neverovana i količina novogradnje oko Trsta. Ima jedno godinu dana kako sam bio na par sati (bio u blizini, pa me sam uzeo vozača da me provoza), kranova koliko hoćeš sa četvrtima koji izgledaju kao Beograd na Vodi.

Veliki Srbi, patriote, pravoslavci!

Sukob navijača u Nikšiću: Delije i Grobari prekinuli humanitarni koncert
U Nikšiću je zbog novog incidenta između navijača intervenisala policija. Incident se dogodio ispred nikšićkog pozorišta zbog čega je humanitarni koncert koji je bio na repertoaru nikšićkog pozorišta prekinut.

Koncert „Za naše Kosovo i Metohiju“ organizuje Fondacija „Delije“ sa Eparhijom budimljansko-nikšićkom.

Ovaj deo priloga je čvrsta potpora tezi da je SNS ozbiljna sekta sa elementima paganskih svetkovina. Ovo je deo Bahusovog tijasa, povorke posvećenika boga Baha. Uz potvrde o tzv. Bunga-bunga žurkama, uživanje u "vinu", opijatima, šenlučenje, paljenje baklji, polako stičemo sliku koja vrsta kulta je vladala nad nama u poslednjih 12 godina.

Vrh